Problem z grą/grafiką

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Problem z grą/grafiką

Postprzez arsenix94xx w 06 Maj 2013, 16:59

Witam, na forum jestem nowy lecz w gry serii S.T.A.L.K.E.R gram ładnych pare lat. Mój problem polega na tym że gra mi śmiga aż miło, wiadomo zdarzają sie scinki ale jest to wina silnika graficznego ( tak mi mówili ), lecz gdy ustawie " Oświetlenie dynamiczne lub pełne oś. dynamiczne " to grać sie nie da, szukałem, kopałem i nic nie znalazłem ani nie wykopałem z czym to może być związane... mój sprzęt : intel core i3-2350M 2,3 ghz / NVIDIA GeForce 610M 1gb up to 2741mb / ram 4gb 1333mhz, hdd 500gb. Fakt, jest to laptop lecz daje rade, odpalałem na nim gry z bardziej wymagającymi silnikami graficznymi i daje rade ( pewnie zostane "shejtowany"..) Moje pytanie brzmi, dlaczego gra sie tnie niemiłosiernie ( jest to 5-8 fps na oświetleniu dynamicznym/pełnym oś. dynamicznym ) ??
P.S To sie tyczy każdej części S.T.A.L.K.E.R'a

Ehh.. Sry za temat nie w tym dziale ;/
Tu żyje się szybko i umiera młodo, bierz wszystko albo nic z życia zabieraj ze sobą

arsenix94xx
Wygnany z Zony

Dołączenie: 11 Sty 2012, 15:11
Ostatnio był: 02 Sie 2023, 13:25
Miejscowość: Limańsk
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem z grą/grafiką

Postprzez impulse_101 w 06 Maj 2013, 18:23

Masz kartę graficzną do Worda i Exela to co się dziwisz ze po włączeniu dynamicznego oświetlenia laptop Ci zdycha.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez arsenix94xx w 06 Maj 2013, 18:53

do worda i exa ? to dlaczego far cry 3 chodzi mi na wysokich z tymi efektami ? dlaczego crysis mi chodzi ? o bf 3 nie wspomne..
P.S Procesory CUDA ( graficzne ) "pracują" tylko podczas gier, a do worda, programów itp starcza zintegrowana w i3 :)
Tu żyje się szybko i umiera młodo, bierz wszystko albo nic z życia zabieraj ze sobą

arsenix94xx
Wygnany z Zony

Postprzez Kpuc w 06 Maj 2013, 19:23

Bo Fc3 czy Crysis to nie stalker z x-ray i potrafią wykorzystać moc sprzętu. Twój i3 w stalkerze działa na 1/4 gwizdka, tyle. Na lapku wartym teraz z 400zł odpalam stalkera na prawie maksymalnych z stałymi 30fps'ami ...
Do CPU możesz użyć jakiegoś programu który dynamicznie rozkłada procesy na inne rdzenie.'

ps. O właśnie stalker prawdopodobnie działa na Integrze bo jak nie wiesz to w sterowniku(?) siedzą wpisy jaka gra ma działać na Integrze a jaka na zewnętrznej grafie. W panelu zerknij i spróbuj to wyłączyć.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez arsenix94xx w 06 Maj 2013, 19:31

No właśnie mam tak poustawiane żeby mi gry chodziły :) a co do tematu to problem rozwiązany, wystarczyło wyłączyć cienie

arsenix94xx
Wygnany z Zony

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt08 oraz 4 gości