Witam.
UWAGA! ZASTRZEGAM SOBIE PRAWA DO EDYCJI TEGO SPISU W PRZYSZŁOŚCI (jeśli zajdzie taka potrzeba), ROZPOWSZECHNIANIA GO, ORAZ KOPIOWANIA! ZAKAZUJĘ TAKŻE WSTAWIANIA GO NA INNE FORA, STRONY LUB PORTALE!
Nie znalazłem podobnych tematów (szukałem "osiągnięcia" i "pda").
Spis jest w całości pisany prze ze mnie! Nie kopiowałem go z żadnych stron i portali!
Trochę pomógł mi
post - z którego spolszczyłem ok 6. osiągnięć. Dzięki.
Tak na początek mojej przygody z forum, postanowiłem zrobić spis osiągnięć, za które dostajemy nagrody (automatycznie wpadają do skrytki), oraz te za które dostajemy zniżki, nowe towary itp.
Zaton:*Ekspert Systemów obronnych - Po dostarczeniu Kardanowi wszystkich narzędzi może on wykonać nowe, bardziej skomplikowane ulepszenia dla nas.
* Kingpin - Wykonaliśmy wszystkie zadania dla Sułtana, oddaliśmy mu kompas. Bandyci są teraz do nas przyjaźnie nastawieni.
* Detektyw - Po wykonaniu misji "Zaginieni Stalkerzy" otrzymujemy to właśnie osiągnięcie. Co jakiś czas w naszej skrytce na Skadowsku będziemy znajdować medykamenty.
* Wysłannik sprawiedliwości - Po odkryciu nowej tożsamości Sroki (Flint), i powiadomieniu Gonty na Skadowsku otrzymamy te osiągnięcie. Do naszej skrytki trafią wszystkie zdobyte podstępem rzeczy przez Flint'a.
* Handlarz informacjami - Dostajemy zniżkę u Sowy na Skadowsku.
* Jeden z nas - Wszyscy stalkerzy są dla nas przyjaciółmi, wystarczy zabić bandytów podczas napadu na Szewczenku, udaremnić im handel z Morganem z powinności, oraz nie wykonywać misji "Ciemne interesy".Jupiter:* Łowca mutantów - Musimy wykonać wszystkie zadania dla Trapera.
* Dyplomata - twoje dyplomatyczne zdolności wzrosły.
* Przywódca - Namów Wano, Sokołowa i lidera Monolitu na przejście przez tunel "Prypeć 1".
* Przyjaciel powinności - Wszyscy członkowie Powinności są teraz przyjaciółmi, od czasu do czasu przyjdą ci z pomocą.
* Obrońca równowagi (dzięki Phelot) - Nie popierasz żadnej frakcji w Janowie prócz stalkerów, siły pomiędzy Wolnością a Powinnością są zrównoważone.
* Przyjaciel wolności - Wszyscy członkowie Wolności są teraz przyjaciółmi, od czasu do czasu przyjdą ci z pomocą.
* Pionier - Wykonujemy wszystkie zadania dla naukowców, możemy u nich kupić od teraz antybiotyki.
* Właściciel sekretów - nie sprzedałeś notatek Striełoka, dzięki tobie znowu znalazł powód do życia. Dostajesz od niego dwa dobre artefakty.
* Mistrz techniki - Po przyniesieniu Azotowi wszystkich narzędzi, może on wbudować IR skanery do hełmów.
* Asystent - Wykonujemy wszystkie zadania dla naukowców, Nowikowi płacimy tylko za użyte części do naprawy więc jest 2x taniej.Ogólne:* Bogaty Klient - Musimy mieć ponad sto tysięcy rubli i pogadać z Brodaczem, lub innym handlarzem. Od tej pory handlarze oferują nam unikalne przedmioty.
* Doświadczony stalker - Wystarczy wpaść w każdy rodzaj anomalii i zwiedzić wszystkie miejsca w Zewie Prypeci. Dzięki temu osiągnięciu częściej znajdujemy arefakty.* Naznaczony przez Zonę - Przetrwałeś 3 emisje zażywając antybiotyk.
* Poszukiwacz - Znalazłeś każdy rodzaj artefaktów w Zonie, dzięki temu zyskałeś respekt stalkerów.
* Przyjaciel stalkerów! - Pomogłeś Brodaczowi przerwać handel bronią powinności, pomogłeś Wano, oraz Mitajowi w uratowaniu jego przyjaciela z łap bandytów, oraz zabiłeś chimerę w Zatonie.___________
Tutaj jeszcze obrazki z PDA, po polsku oczywiście.