Ulubione frakcje

"Ogólnie rzecz biorąc, jest to niemożliwe." Odparł Profesor Wołodia, zapytany o możliwość obrony doktoratu w przypadku posiadania tytułu profesora.

Re: Ulubione frakcje

Postprzez Sergiej Monolit w 26 Maj 2013, 08:50

Kiedyś w cieniu czarnobyla kochałem powiność za ta że:
-Fajnie wyglądali
-byli ,,obrońcami" stalkerów
Ale teraz kocham Monolit dlatego że są:
-super uzbrojeni
-walczą do końca
-ich kolorem jest zielony i brązowy (moje ulubione)
-nie zostawiają swoich
I tyle :)

Za ten post Sergiej Monolit otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kruk787.
Awatar użytkownika
Sergiej Monolit
Kot

Dołączenie: 14 Maj 2013, 19:05
Ostatnio był: 03 Lut 2014, 14:45
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Kalashnikov w 27 Maj 2013, 10:02

Ja tam jestem za wojskiem bo, ktoś musi pilnować porządku w tej zasranej Zonie.
Image Image Image
Awatar użytkownika
Kalashnikov
Stalker

Dołączenie: 15 Maj 2013, 19:59
Ostatnio był: 25 Sty 2019, 19:42
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 14

Postprzez 1996Demianos w 14 Cze 2013, 19:26

Ja najbardziej lubie Najemników :D

Co tam żę są to w wiekszości prostaki ktore pierwsze strzelaja a pozniej pytaja :) niektorzy z nich to calkiem spoko goscie

przynajmniej da sie z nimi pogadac a nie tak jak mialo to miejsce w pierwszej czesci serii otwierali do nas ogien bez pytania

Pozatym jest w nich cos tajemniczego cos co mnie do nich przyciaga (nawet jezeli mowia ze mam spadac) :D

Bardzo mnie ciekawi co ta frakcja tak naprawde robi w zonie poza zabijaniem kazdego kto im sie nawinie pod karabin

Z czyjego rozkazu tutaj przybyli i czego tu szukaja ? Sadzac po ich ekwipunku i umiejetnosciach nie sa to pojedyncze jednostki ale zorganizowana grupa o charakterze militarnym mozna by bylo powiedziec ORAGANIZACJA
zrzeszajaca najemnikow.

Mam nadzieje ze S.T.A.L.K.E.R 2 wyjasni nam troche zeczy o tej organizacji

PS: To moj pierwszy post a wiec jezeli zrobilem cos wbrew regulaminowi to przepraszam
Najemnicy złapali stalkera
Wzięli go za nogi wsadzili głową do studni potrzymali trochę w wodzie i pytają
- Artefakty? Pieniądze?
a on na to:
- Nie
To wsadzają go znowu i znów
- Artefakty? Pieniądze?
a on na to:
- Nie
i go znowu do wody i pytają
- Artefakty? Pieniądze?
a on na to:
Słuchajcie chłopaki albo zanurzcie mnie głębiej albo trzymajcie dłużej.
Woda kurna brudna jak ja tam mam cos dojrzeć.

Za ten post 1996Demianos otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kajzerPL.
Awatar użytkownika
1996Demianos
Kot

Dołączenie: 08 Kwi 2013, 22:02
Ostatnio był: 15 Wrz 2015, 20:32
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez DiegtiariowTM w 18 Cze 2013, 07:20

Zwykli stalkerzy są dla mnie ulubioną frakcją. :wódka:
Awatar użytkownika
DiegtiariowTM
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2013, 07:06
Ostatnio był: 01 Lut 2023, 17:07
Miejscowość: Tomaszów Mazowiecki
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 43

Postprzez Szczur w 23 Cze 2013, 14:16

Przeczytałem cały temat i się uśmiałem :D :wódka: za wszystkie frakcje!
No dobra, moją ulubioną frakcją jest Powinność. (anarchiści nie rzucać się, bo wy też jesteście spoko ;) ) Mocna frakcja, świetne wyszkolenie i broń. Super baza w Agropromie: dowódca ma głowę na karku, u Kulebiaka można się wyżalić, Mitaja pognębić, a nasz technik zawsze da radę! Z tym totalnym zniszczeniem Zony nie przesadzajmy, gdzieś przecież trzeba pracować :> Zawsze pomogą w słusznej sprawie, pamiętają dobre uczynki i wynagradzają trud naszej pracy. Czasami trzeba też ustawić do porządku Wolność, Bandytów i mutanty, żeby się za bardzo nie rozpanoszyli. W Powinności znajdziesz oddanych kompanów, z którymi zawsze wrócisz z powrotem do bazy! :E

Bardzo też cenię Naukowców (chociaż Sacharow mi trochę podpadł z tym swoim tłumaczeniem: Nie wysłaliśmy Ducha, żeby zdobyć jego kombinezon, nie patrz tak na mnie :D ) Fajne kombinezony, szkoda tylko że szukają pomocy u innych, a nie mają własnych grup rozpoznawczych...Powinni współpracować z Czystym Niebem, które bohatersko poległo pod elektrownią. Kto by nie chciał mieć "tajnej" bazy na bagnach? :)

W Wolności też znam paru fajnych ziomków, z którymi warto się od czas do czasu sprzymierzyć :> Spoko klimat, chociaż czasami zbyt wyluzowani, ale przyjacielscy. (wyjątek Wolnościowca z magazynów, który chciał mnie zjeść, nie zapomnę! :o )

Jeżeli pomyślisz, że w Zonie jest fajnie to trafiasz na Bandytów, którzy z przyjemnością cię udupią - i z wzajemnością. Zemsta jest słodka :E Zawsze się pojawiają w najmniej oczekiwanym momencie.

Wojsko - hmm...zawsze przeszkadzają...co ich obchodzi, że przejdziesz całe laboratorium, ledwo żywy i bez amunicji. Chociaż zdobyty po nich sprzęt i apteczki wynagradzają trud :>

Najemnicy, za swoją tajemniczość, ale uprzykrzyć życie też potrafią.

Monolit, ich oddanie mógłbym porównać do mocherów z radia Maryja xD. Dzielnie strzegą dojścia do Prypeci i Czarnobyla. Niczym Natanek przed szatanem - strzegą elektrowni i chwała im za to!

I teraz kolejka za Samotników, bez których byłoby nudno. Zawsze uraczą cię przy ognisku swoim repertuarem z gitarki (uwielbiam siąść po ciężkim dniu i posłuchać :E ) i :wódka: Nowości i ciekawostki z Zony tylko u nich!
Dobrej Zony!
Всегда из тени - крыса
:

Opowiadanie - praca zawieszona
Frakcja - dodatki!
Kawa / Στίχοι / Песни

Za ten post Szczur otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kudkudak.
Awatar użytkownika
Szczur
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2013, 18:29
Ostatnio był: 12 Cze 2017, 23:33
Miejscowość: Kraków / Zona
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 101

Postprzez Vano w 03 Lip 2013, 02:14

Moją ulubioną frakcją jest raczej Wolność . Fajni , pozytywnie nastawieni goście :D Dlatego także niemile mnie zaskoczyło , iż jest mało zadań od nich .
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Vano
Kot

Dołączenie: 01 Lip 2013, 22:15
Ostatnio był: 08 Lip 2013, 15:53
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Martha
Kozaki: 2

Postprzez Vidic w 04 Lip 2013, 01:18

Moją uklubioną frakcją jest wolność, swoboda, dobry sprzęt wszyscy pozytywnie nastawieni :) Nawet podczas misji i ataków potrafią sobie, żartować i poprawić humor, po prostu rozumieją się bez słów.
także lubię najemników, mało wiadomo o tej frakcji, jest tajemnicza, nie ma żadnych misji by im pomoc i te inne. Ale lubię ich a to,że są twardzi dobrze zorganizowani i uzbrojeni po zęby.
Także wielu tępi bandytów. Fakt są uciążliwi,mało mili i przyjaźni,ale podoba mi się ten klimat,słaby sprzęt,płaszcze,okradanie innych i życie tym co się zbierze od innych. Podoba mi się po prostu to.
Awatar użytkownika
Vidic
Stalker

Dołączenie: 04 Kwi 2011, 17:25
Ostatnio był: 09 Kwi 2014, 00:49
Miejscowość: Gdzieś
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 11

Postprzez brudne niebo w 06 Lip 2013, 20:09

Lubie Wolność,Monolit i wojskowych bo jak tluke członków tych frakcji to dostaję fajny sprzęt ;) .A tak serio to mój prywatny ranking 1.czyste niebo2.najemnicy3.naukowcy(za questy i handel szczególnie w CoP).
I z pokorą przyznaję się do bycia uczniem gimnazjum...
brudne niebo
Stalker

Dołączenie: 06 Lip 2013, 17:59
Ostatnio był: 03 Sty 2015, 01:53
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 5

Postprzez MrKubixxxx w 20 Lip 2013, 16:27

Według mnie najlepszą frakcją jest wolność... Powinność do Stalkerów odnosi się nie miło, typu Spadaj... albo Co tak się gapisz? a Wolność do każdego Stalkera odnosi się jak do Przyjaciela.
Napij się z nami towarzyszu Dymitrze!
Awatar użytkownika
MrKubixxxx
Kot

Dołączenie: 22 Kwi 2013, 09:05
Ostatnio był: 10 Maj 2016, 22:57
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k

Postprzez Gregorius w 20 Lip 2013, 17:56

Powinność, ponieważ powstrzymuje Zonę aby nic nie przedostało się poza jej granice. Ale również czerwony to mój ulubiony kolor. Niestety Wolność ma coś co preferuje, czyli karabiny snajperskie. A Powinność bardziej preferuje siłę ognia i szturm na wroga.
Walka z Zoną jest naszą największą Powinnością.
Niech mnie Zona pochłonie jeśli kłamię.

Za ten post Gregorius otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive seb2e, Krzyk19.
Awatar użytkownika
Gregorius
Kot

Dołączenie: 18 Lip 2012, 10:28
Ostatnio był: 17 Gru 2017, 18:49
Ulubiona broń: RP-74

Postprzez PanPijawa w 29 Lip 2013, 12:44

Bardzo lubię "Wolność" od Cienia Czarnobyla byli moją ulubioną frakcją. Powinność może ma lepszy sprzęt i wywaloną musztrę ale te odzywki np. w Czystym Niebie są na początek dość zabawne. Lubie ich poglądy: Bo po co odciąć, zamknąć zniszczyć jak można z Zony czerpać.
PanPijawa
Kot

Dołączenie: 29 Lip 2013, 12:35
Ostatnio był: 29 Sie 2013, 15:19
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Postprzez Kamko Furiat w 25 Sie 2013, 13:39

W moim przypadku? Oczywiście, że bandyci :D Nie będę się rozpisywał już dlaczego, bo na forum już wyjaśniałem i jak ktoś jest ciekawy wystarczy, że prześledzi moje pierwsze posty. Udało mi się nawet maksymalnie zdobyć przychylność bandziorów i zdobyłem osiągnięcie "Szef" za wykiwanie Brodacza na korzyść Sułtana. Po prostu lubię bandziorów i smuci mnie fakt, że bardzo dużo osób ich nie docenia :)
Zona to nie miejsce dla płaczliwych i rozpieszczonych gogusiów...
Awatar użytkownika
Kamko Furiat
Kot

Dołączenie: 22 Sie 2013, 23:27
Ostatnio był: 05 Maj 2014, 22:35
Miejscowość: Zamość/Zona
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości