Przeczytałem cały temat i się uśmiałem
za wszystkie frakcje!
No dobra, moją ulubioną frakcją jest
Powinność. (anarchiści nie rzucać się, bo wy też jesteście spoko
) Mocna frakcja, świetne wyszkolenie i broń. Super baza w Agropromie: dowódca ma głowę na karku, u Kulebiaka można się wyżalić, Mitaja pognębić, a nasz technik zawsze da radę! Z tym totalnym zniszczeniem Zony nie przesadzajmy, gdzieś przecież trzeba pracować :> Zawsze pomogą w słusznej sprawie, pamiętają dobre uczynki i wynagradzają trud naszej pracy. Czasami trzeba też ustawić do porządku Wolność, Bandytów i mutanty, żeby się za bardzo nie rozpanoszyli. W Powinności znajdziesz oddanych kompanów, z którymi zawsze wrócisz z powrotem do bazy!
Bardzo też cenię
Naukowców (chociaż Sacharow mi trochę podpadł z tym swoim tłumaczeniem: Nie wysłaliśmy Ducha, żeby zdobyć jego kombinezon, nie patrz tak na mnie
) Fajne kombinezony, szkoda tylko że szukają pomocy u innych, a nie mają własnych grup rozpoznawczych...Powinni współpracować z
Czystym Niebem, które bohatersko poległo pod elektrownią. Kto by nie chciał mieć "tajnej" bazy na bagnach?
W
Wolności też znam paru fajnych ziomków, z którymi warto się od czas do czasu sprzymierzyć :> Spoko klimat, chociaż czasami zbyt wyluzowani, ale przyjacielscy. (wyjątek Wolnościowca z magazynów, który chciał mnie zjeść, nie zapomnę!
)
Jeżeli pomyślisz, że w Zonie jest fajnie to trafiasz na Bandytów, którzy z przyjemnością cię udupią - i z wzajemnością. Zemsta jest słodka
Zawsze się pojawiają w najmniej oczekiwanym momencie.
Wojsko - hmm...zawsze przeszkadzają...co ich obchodzi, że przejdziesz całe laboratorium, ledwo żywy i bez amunicji. Chociaż zdobyty po nich sprzęt i apteczki wynagradzają trud :>
Najemnicy, za swoją tajemniczość, ale uprzykrzyć życie też potrafią.
Monolit, ich oddanie mógłbym porównać do mocherów z radia Maryja xD. Dzielnie strzegą dojścia do Prypeci i Czarnobyla. Niczym Natanek przed szatanem - strzegą elektrowni i chwała im za to!
I teraz kolejka za
Samotników, bez których byłoby nudno. Zawsze uraczą cię przy ognisku swoim repertuarem z gitarki (uwielbiam siąść po ciężkim dniu i posłuchać
) i
Nowości i ciekawostki z Zony tylko u nich!