Anomalia przy Wiezy Chlodniczej

"Ogólnie rzecz biorąc, jest to niemożliwe." Odparł Profesor Wołodia, zapytany o możliwość obrony doktoratu w przypadku posiadania tytułu profesora.

Re: Anomalia przy Wiezy Chlodniczej

Postprzez Woland w 27 Cze 2011, 00:46

Najmądrzejszy post aczkolwiek autorzy gry nie rozwinęli fabularnie tego wątku- czemu więc dopisać nie można czegoś, czemu fani nie mogliby w tym temacie stworzyć teorii?

Naprawdę mnie zaintrygowało czemu detektor uwolnił ich z anomalii. I na serio zastanawiam się czy aby nie stali się oni artefaktami!
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Reklamy Google

Postprzez kubu k w 20 Lip 2011, 22:56

Myślałem na początku, że to będzie naprawdę jakaś bardzo dziwna misja.
:

Chodząc w tym miejscu za pierwszym razem przez godzinę nic nie odkryłem. Próbowałem znaleźć sens tej wiadomości. Nagle się okazało, że po zakupie swaroga cała akcja się wyjaśnia. Głównym wątkiem jest tylko znalezienie pda.
kubu k
Stalker

Dołączenie: 10 Cze 2011, 20:55
Ostatnio był: 31 Paź 2019, 21:23
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 13

Postprzez Realkriss w 21 Lip 2011, 08:52

Ilja napisał(a):Do tego w kordonie trafiamy prosto
w miejsce z ciałem kumpla trusi. On stamtąd nie mógł wyjść i umarł z głodu, a my możemy sobie wymaszerować z jego pda.Trochę to bezsensu.

No coś podobnego, ja nie miałam żadnej misji z ciałem Trusi, czy tam jego kumpla! Proszę o małe info co to za misja i od kogo :D
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez blacho w 21 Lip 2011, 09:25

A może Taczenko z odziałem byli na jakiejś misji dawno przed stalker cop około 2010 może początek 2011 r. i podczas przechadzki zauważyli coś dziwnego nad ziemią i chcieli to zbadać i jeden z podopiecznych dotknął bąbla i go wessało do środka a reszta weszła do anomalii i ta się akcja potoczyła że powstała Powinnosć.
Uważaj bo życiowy parkiet bywa śliski
blacho
Stalker

Dołączenie: 22 Lip 2010, 15:16
Ostatnio był: 09 Gru 2016, 00:02
Miejscowość: Radom
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: -19

Postprzez djcycu w 21 Lip 2011, 10:15

Realkriss napisał(a):
Ilja napisał(a):Do tego w kordonie trafiamy prosto
w miejsce z ciałem kumpla trusi. On stamtąd nie mógł wyjść i umarł z głodu, a my możemy sobie wymaszerować z jego pda.Trochę to bezsensu.

No coś podobnego, ja nie miałam żadnej misji z ciałem Trusi, czy tam jego kumpla! Proszę o małe info co to za misja i od kogo :D

To było w Czystym Niebie :) Zaraz po wzięciu zadania w Kordonie od Sidorowicza na tą skrzynkę mogliśmy spotkać w tym przejeździe pod drogą (ten tunelik gdzie niedaleko w SoC spotykaliśmy grupę Wilka) Trusię - żołnierza a właściwie kierowcę Chaleckija który prosi nas o przyniesienie PDA swojego przyjaciela który leży sobie w tunelu na wschód od nasypu kolejowego :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Woland w 21 Lip 2011, 19:45

Potem poprosi Ciebie ten spod mostu o broń. Jak mu ją dasz to Ciebie zaatakuje.
A za misję z tym w tym bąblu otrzymasz apteczkę wojskową. Dla fabuły- warto. Jednak nie licząc poznania fabuły to misja się wcale nie opłaca bo nic w sumie nie zyskujesz.

powinność a przynajmniej zalążki tej frakcji o ile pamiętam zaczęły się formować przed zaginięciem Taczenki. W końcu to on ją założył Akcja musiała mieć miejsce wcześniej. Zapewne przed 2011 rokiem. Więc wtedy mniej więcej i on zaginął. Możliwe ze i przed 2010 rokiem. Przybył on do zony w ramach akcji dotarcia do elektrowni która się odbyła w 2009 z tego co pamiętam.
A swoją drogą:
Nie zawsze była wojna (wynika to z rozmowy z Orestem, stwierdza on że odszedł z Wolności bo oni chcieli walczyć z Powinnością- a więc wojna wybuchła ładny kawałek czasu PO powstaniu Powinności)
I czy oni jakoś ze sobą początkowo nie współpracowali w Agropromie? Coś mi się kojarzy że coś tam razem robili w jakiejś sprawie. W Czystym Niebie chyba była o tym wzmianka.

I ciekawe czy się wyjaśni szef wolności w Prypeci kiedyś bo mnie ciekawi.
Woland
Legenda

Postprzez thebigstalker w 16 Sie 2011, 09:53

sluchajcie na zatonie tez jest bąbel przestrzenny i to musialo powstac przed przybyciem diegtiarowa do zony ;pp

Uwagi moderatora:

Ostrzegałem, warn. - Wheeljack
byc moze skadowsk nawet jest popularniejszy od baru 100 radów...

thebigstalker
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Maj 2011, 16:33
Ostatnio był: 23 Lis 2024, 17:31
Miejscowość: Posen
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 2

Postprzez Gabriel w 16 Sie 2011, 10:01

Według mnie to anomalia która występuje bardzo rzadko na terenie Zony, może być pozostałością tego, co Striełok widział w Czarnobylu. Pamiętacie te portale? Może podczas emisji zbladły i są niewidzialne. W każdym razie mamy tu rodzaj teleportu który kojarzy się nam z Mass Effectem czy takim innym kosmicznym klimatem. No i może to sprawka UFO? Przecież miało być w Janowie to może i w Zatonie przeprowadza desant? Ale dla mnie to już zawiła zagadka SF ludzi z GSC. Dla mnie to właśnie rozpanoszona pozostałość tego, co widzieliśmy w elektrowni.
Pamiętaj, by śmiać się z innych wpierw naucz śmiać się z własnych niedoróbek i nieczystości. Jeśli ktoś postrzega Cię jako idiotę, nie liczy się zdanie innych, bo dla innych będziesz zawsze zajebistszą osobą niż osoba wyzywająca Cię - ona z kolei będzie owym idiotą. Liczy się to za kogo ty się uważasz. Ciesz się wolnością i nie żyj pod mocą innych - poczuj smak zerwania kajdan.
Awatar użytkownika
Gabriel
Tropiciel

Dołączenie: 02 Sie 2011, 10:00
Ostatnio był: 14 Gru 2011, 17:11
Miejscowość: dlzkcmsfj afgva rwet 9a/7
Kozaki: 23

Postprzez Wojas21 w 16 Sie 2011, 10:05

Teorie spiskowe opowiadasz :P, ale coś w tym jest.
Awatar użytkownika
Wojas21
Tropiciel

Dołączenie: 25 Cze 2010, 22:54
Ostatnio był: 01 Sty 2018, 22:59
Kozaki: 63

Postprzez Woland w 16 Sie 2011, 12:19

UFO w Janowie?! To akurat stalkerska legenda. Nie dziwne że w takim miejscu jak zona takie historie powstają :E

Ale fakt- bąbel przestrzenny służy do teleportacji (ten z Zatonu- Spalone gospodarstwo --> płaskowyż, Czyste Niebo kordon Wiadukt kolejowy--> tunel)

Ale te z elektrowni to były takie kółka jakby płaskie a te są o wiele większe i w kształcie piłki.
Poza tym nie mogły wyblaknąć i się zepsuć przez emisję. W końcu ci najemnicy w magazynach wojskowych w Czystym Niebie. Oni w nim utknęli, w tym bąblu.
Uważam że to anomalia mogąca raz przenieść w inne miejsce a raz być drogą bez wyjścia. Uważam że bąbel działa zawsze, jeśli ma wyjście. Ale te co nie mają wyjścia więzią na zawsze.
Woland
Legenda

Postprzez Gabriel w 16 Sie 2011, 12:27

Ale w zonie wszystko jest możliwe. A po za tym mogły ulec deformacji skutkiem emisji i promieniowania, licznych rozładowań i oddziaływaniem innych anomalii czy zakrzywieniem pola psionicznego lub magnetycznego przybierając kształt bąbla. A skoro Oaza i Spełniacz Życzeń istnieją, to czemu nie hipoteza na temat ufo. W falloucie jest, to i tu nie zaszkodzi.
Pamiętaj, by śmiać się z innych wpierw naucz śmiać się z własnych niedoróbek i nieczystości. Jeśli ktoś postrzega Cię jako idiotę, nie liczy się zdanie innych, bo dla innych będziesz zawsze zajebistszą osobą niż osoba wyzywająca Cię - ona z kolei będzie owym idiotą. Liczy się to za kogo ty się uważasz. Ciesz się wolnością i nie żyj pod mocą innych - poczuj smak zerwania kajdan.
Awatar użytkownika
Gabriel
Tropiciel

Dołączenie: 02 Sie 2011, 10:00
Ostatnio był: 14 Gru 2011, 17:11
Miejscowość: dlzkcmsfj afgva rwet 9a/7
Kozaki: 23

Postprzez nationals w 29 Lut 2012, 17:41

A właśnie, jak zrobić tę misję z Wieżą? Od początku, bardzo proszę :). :wódka: :wódka:
xxx

nationals
Wygnany z Zony

Dołączenie: 17 Gru 2011, 12:19
Ostatnio był: 27 Kwi 2013, 19:29
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości