Dzięki za podpowiedz.. ale na moje oko w tych plikach jest wszystko tak jak być powinno i jest tak jak mówiłeś Nelson82. To trochę głupie ale mógłby mi ktoś powiedzieć od czego są pliki death_items_by_communities i death_items_by_levels? Pierwszy raz je edytowałem i może jednak coś poniszczyłem..
Siczka na prezydenta!!!!
Sprzedam pancernik Bismarck z kolekcji Hachette do złożenia numery 1-140.
Patrząc po tych plikach to: - death_items_by_communities.ltx opisuje szanse na znalezienie danego przedmiotu przy ciele w zależności od frakcji do jakiej należał przeszukiwany - death_items_by_levels.ltx określa, które przedmioty będziemy mieli szansę znaleźć przy ciele na danej mapie - o death_items_count.ltx napisałem już wcześniej
Wrzuć gdzieś swoje pliki "death_xxx", te 3 które tu padły + death_generic.ltx
Na początek w pliku death_generic.ltx na samym dole popraw kolejność amunicji, tj. trzymaj się takiej jaką masz w pozostałych plikach. Jeżeli to nie pomoże, będziemy myśleć dalej.
P.S. Jeżeli nie ma sekcji dla magazynów wojskowych to wówczas gra powinnna użyć ustawień bazowych (default), które są na początku każdego z tych plików
Jeżeli tak, to będziesz musial zacząć nową grę aby zmiana była widoczna.
Ostatnio edytowany przez nelson82, 24 Cze 2012, 18:42, edytowano w sumie 1 raz
łatwiej już nie będzie
Za ten post nelson82 otrzymał następujące punkty reputacji:
EDIT: Po przezbrojeniu NPC zauważałem że niektórzy z nich nadal ganiają z bronią której nie powinni mieć. Czy jeszcze jakieś pliki odpowiadają za uzbrojenie stalkerów oprócz np. character_desc_yantar?
Siczka na prezydenta!!!!
Sprzedam pancernik Bismarck z kolekcji Hachette do złożenia numery 1-140.
Wiem, że to będzie spory odkop i bardzo możliwe, że już tutaj na to odpowiedziano, ale tego nie zrozumiałem. Mianowicie, wyciąłem sobie model AK47 z Priboi Story (na użytek własny oczywiście, nie do modów) i dodałem go do vanilli, ale jest pewien problem. O ile ikonę i dodawanie do handlarza jakoś ogarnąłem przy pomocy tutków na forum, tak już dodawanie do frakcji to jest dla mnie czarna magia. Załóżmy, że chciałbym dodać tego AK bandytom, mógłby mi ktoś w miarę łopatologicznie wyjaśnić gdzie co wpisać, żebym się z pulpitem nie przywitał?
Broń jaką noszą npc jest określona w ich profilach, czyli w plikach character_desc_xxx.xml (config/gameplay). Przykladowo profil Wilka znajduje się w pliku character_desc_escape.xml i wygląda tak
No dobra, trochę rozjaśniłeś, bo teraz mniej więcej wiem o co chodzi, ale pozostaje jedna wątpliwość. Jak stworzyć randomowego stalkera z wyposażeniem? Jest gdzieś jakaś specjalna sekcja, czy trzeba się bawić w kopiowanie i przestawianie?