[Pytanie]Tworzenie większej ilości itemków

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

[Pytanie]Tworzenie większej ilości itemków

Postprzez KrwawyDżon w 17 Lip 2010, 18:32

Witam
Udało mi sie zrobić (z pomocą kilku innych użytkowników:)) skrypt pozwalający na tworzenie jakiegoś przedmiotu w moim plecaku jeśli on się tam nie znajduje. Skrypt wygląda tak:

Kod: Zaznacz wszystko
if not db.actor:object("bread") then
 alife():create("bread", db.actor:position(), db.actor:level_vertex_id(), db.actor:game_vertex_id(), db.actor:id())
end

Co daje mi nieskończony zapas chlebka. Jednak czy w jakiś sposób można zwiększyć ilosc pojawianych się przedmiotów?
Aktualnie wyglada tak - Jeśli nie mam chlebka,zaraz go dostaję
A chce zrobić tak - Jeśli mam poniżej 10 chlebka (od 0 do 9) dostaje go 10. Czyli mam 10,zjadam jednego i skrypt dodaje kolejne 10 wiec mam 19,i zanim skrypt znowu zadziala musze go zjeść tyle by ponownie miec 0-9 tego chlebka.

Czy dałoby się takie cos zrobic? Nie wiedziałem jakie konkretne pytanie zadac w wyszukiwarce wiec niezbyt dużo go szukałem. Oczekuję odpowiedzi :) Pozdrawiam
KrwawyDżon
Kot

Dołączenie: 08 Mar 2009, 14:16
Ostatnio był: 17 Lip 2010, 19:01
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Balance IL 86
Kozaki: 0

Reklamy Google

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości