[PYTANIE]- reputacja, zależności i związki

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

[PYTANIE]- reputacja, zależności i związki

Postprzez Stalciok* w 20 Wrz 2009, 21:42

Jak wiadomo reputacja niczego nie daje- mówię tu oczywiście o reputacji ( nie tej głównej ), ale tej u innych osób- np barman- reputacja- dobry, powinność i wolność także.

Same zaś zależoności neutralny i przyjaciel poza tym, że nie ma wymachiwania abym schował broń też niczego nie dają.

Mam pytanie jak mam to zmienić aby reputacja dobry u kogoś, lub przychylność przyjaciel nam coś dawała- to jest np- aby rzeczywiście nam ktoś taniej sprzedawał produkty będąc sojusznikiem- także Ci zwykli przypadkowi stalkerzy.

No czyli chciałem aby reputacja- dobry, zły, neutralny- decydowała jak często i jakie informacje się pojawią u tamtych ludzi.

Natomiast aby przychylności - neutralny, przyjaciel- decydowały jak tanio nam sprzedają produkty, lub jakie nam sprzedają produkty- aby na przykład przyjaciel mógł mi sprzedać od czasu od czasu jakiś artefakt cenny

jakie pliki na to przededytować ?

W folderze config/misc/task manager- mamy w zleceniach możliwości wpisania- reward_relation = trader, +5000- ktoś zatem staje się przyjacielem.

Natomiast co powinienem wpisać, żeby zyskać za zlecenie polepszenie się reputacji- podkreślam ( nie główna ), ale ta o nas- tej danej osoby- handlarz przykładowo- neutralny.
Stalciok*
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2009, 23:55
Ostatnio był: 23 Gru 2010, 19:07
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Reklamy Google

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości