Mam dwa pytania odnośnie tworzenia/edycji poniższych rzeczy:
1. Chcę zrobić własne menu.Zależy mi tylko na tym, aby podmienić tła we wszystkich sekcjach, czyli OPCJE,LOAD/SAVE GAME itp... Próbowałem to zrobić na własną rękę i efekt był dobry tylko w połowie- miejscami przebijały się elementy z menu, które pochodzi z Zew Monolitu. Chciałem zapytać, czy wystarczy tylko wrzucić swoją grafikę na grafikę domyślnego tła? Czy wymagane jest jeszcze wpisywanie jakichś wartości w config/ui? Pytam dlatego, ponieważ zrobiłem tak jak wyżej opisałem - na nowych warstwach stworzyłem swój obraz Menu, spłaszczyłem go, odpowiednio nazwałem, zapisałem w DDS i wrzuciłem do gry. I tutaj pojawiła się mała bolączka- prześwitywanie kilku prostokątów z menu z Zew Monolitu (bowiem to na nim sprawdzałem zmiany). Tutaj podaję spis tekstur, które zamierzam edytować. Proszę o wskazówki, czy wybrałem wszystkie, i w jaki sposób mogę wrzucić swoje tło.
- Kod: Zaznacz wszystko
ui_mainmenu
ui_mpmain
2.Gdzie i w którym pliku konfiguracyjnym znajduje się linijka odpowiadająca za świecenie się artefaktów? Chodzi mi o tą poświatę, którą wytwarzają.