Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry. Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
@Vandr - próbowałem twego sposobu, ale nic z tego nie wyszło. Jakieś niesamowite krzaczory mi się wytworzyły, w sumie to nawet sympatyczne, ale to nie było to, o co mi chodziło
Tak jak napisał @Vandr. Zapomniał tylko dodać, że przy ponownym otwarciu musimy zaznaczyć "Load MIP maps'. Otworzy nam sie teksturka ze 'schodkami' składającymi się z coraz mniejszych wersji tej samej tekstury (to są właśnie MIP mapy)
"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
No i zadziałało rzecz jasna. Tak z ciekawości, to te tekstury zostały jakoś specjalnie zapisane, że trzeba robić taki szacher-macher ? Bo edytowałem już drzewka i krzaczki (na 100% w SOC, ale w Zewie chyba też) i nigdy się z tym nie spotkałem do tej pory.