przez Plaargath w 21 Wrz 2011, 21:31
Stało się. Porywam się powoli na LUA. To będzie ciężki i krwawy bój, ale z tym ... trudno. Kiedyś trza zacząć. A więc pytanko - chodzi mi to po głowie od jakiegoś czasu, żeby się na to porwać, a nie znalazłem jeszcze nigdzie gotowych rozwiązań na ściągi ani wskazówek. Może i w którymś modzie było, ale nie zwracałem uwagi, też możliwe. Ale do rzeczy - chodzi mi o rozkminienie takiej sytuacji: przynoszę NPCowi do ogniska beczkę czerwoną, stawiam, odchodzę kilka kroków, strzelam 3 razy, beczka wybucha, NPC ginie a towarzystwo właśnie dostało kolejny dowód na istnienie boga i hiper-krótkowzroczności. Stoję, nikt nie powiązuje zdarzeń. Więc pomyślałem, żeby to zrobić. Pytanie mam tylko takie - w których plikach szukać tak wysublimowanych treści jak zdarzenia typu strzelił do czegoś? Jak tutaj wygląda architektura tej piekelnej gry? Zdaję sobie sprawę, że dla bardziej zaawansowanych kolegów pytanie może być herezją, ale jeśli tak, no, to na ten właśnie kawałek niewiedzy nadszedł czas. Jakakolwiek wskazówka - będę zobowiązany.
Merkantylizm, srerkantylizm.