[Prośba] Połączenie dwóch małych plików shaderów

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

[Prośba] Połączenie dwóch małych plików shaderów

Postprzez vandr w 28 Sie 2011, 09:55

Mam prośbę. Czy ktoś mógłby pomóc mi połączyć dwa pliki shaderów, które dostałem od pewnego gościa?
Oba pliki odpowiadają za oświetlenie, które można było zobaczyć na niektórych filmikach z Lost Alpha(cień kręcącego się wentylatora na ścianie itp...). Chciałem oba pliki umieścić w shaderach od Autumn Aurora, ale za pierwszym ich po prostu nie wykryło, tak więc zmieniłem odpowiednio nazwy na takie jakie powinny być, ale wyskoczył konflikt z Pixel Shader, przez co nie mogłem uruchomić gry. Poniżej umieściłem małą paczuszkę z dwoma plikami które chciałbym umieścić w shaderach od AA, tak więc jak ktoś by potrafił to odpowiednio wy-edytować to byłoby naprawdę fajnie. Chyba, że jest z tym zbyt wiele pracy- nie ma sprawy.

W readme napisane jest:

This is adaption dx9-shaders from build 2218 to final game. Changed water, lighting, lamps.
In folder variants be some variant from alternative shaders. If you whant try this put in folder - gamedata/shaders/r2!

oba pliki to:

common_new.h - Lightins on (on)
lmodel_new.h - lighting model by MacroN (on)

Link:

http://www.megaupload.com/?d=O8TCA8YN
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Reklamy Google

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość