[SDK] Problem z Motion->Append

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

[SDK] Problem z Motion->Append

Postprzez kamilkarp w 08 Sie 2011, 08:12

Witam!
Otóż od niedawna zainteresowałem się tworzeniem modów, a konkretnie modelami broni, postaci, etc.
Udało mi się stworzyć model pistoletu baretta ale...

Po stworzeniu .ogf wszystko było dobrze, broń padała na ziemię jak należy, tekstury pasowały. Niestety pojawił się problem podczas robienia HUDa. Mam wszystko niby dobrze, ale gdy chcę dodać animację, klikam Motions->Append i nic się nie dzieje(nie pojawia sie okno z wyborem animacji .skl) :(

Miałem podobnie z Load ale pomógł Windows App Compability Tools (znalazłem w tutkach na wiki)

Czy ktoś ma podobny problem/potrafi go naprawić?
Bardzo proszę o pomoc :)

Za ten post kamilkarp otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wheeljack.
kamilkarp
Kot

Dołączenie: 02 Sie 2011, 17:07
Ostatnio był: 14 Sie 2011, 04:06
Kozaki: 1

Reklamy Google

Re: [SDK] Problem z Motion->Append

Postprzez utak3r w 08 Sie 2011, 08:29

Tego błędu Compatibility Toolkit nie usuwa - i nic z tym nie zrobisz... proponuję postawić wirtualkę na VirtualBox z WinXP, do tego współdzielony katalog, w którym znajduje się całe SDK - i wówczas edytory (LE, AE, ShE itp.) odpalać z wirtualki a kompilacje odpalać z Win7.

Innej drogi, niestety, nie ma :|
Sooner or later, you will meet the Undertaker...

Za ten post utak3r otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kamilkarp.
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Re: [SDK] Problem z Motion->Append

Postprzez kamilkarp w 08 Sie 2011, 08:37

Eh, dzięki za odpowieć.
No a niedawno skasowałem virtualmachine bo nie potrzebny był ;p
kamilkarp
Kot

Dołączenie: 02 Sie 2011, 17:07
Ostatnio był: 14 Sie 2011, 04:06
Kozaki: 1

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość