W pliku gamedata/config/misc/outfit.ltx znajduje się cały spis pancerzy z rozpisanymi ich parametrami. W linijce odnoszącej się do udoskonaleń znajduje się odniesienie do konkretnego schematu modyfikacji.
W plikach gamedata/config/misc/outfit/*.ltx znajduje się drzewo modyfikacji z rozpisanymi efektami danej modyfikacji i wpisy warunkowe które warunkują udostępnianie kolejnych modyfikacji.
w pierwszym pliku dla ciężkiego pancerza CN zmieniłem numer schematu modyfikacji na taki jaki jest przy SEVie - całe drzewo jest takie samo nie licząc ilości pojemników na artefakty.
w drugim pliku odpowiadającym za ciężki pancerz CN dodałem wpisy warunkowe które pozwalają technikom na dodawanie trzech pojemników na artefakty.
teoretycznie: zmiana numery schematu modyfikacji i rozbudowanie drzewa modyfikacji powinny wystarczyć na dodawanie trzech artefaktów. niestety gra nawet się nie odpala.
Wydaje mi się że jest jeszcze jeden plik, w którym do konkretnego schematu przypisano konkretne kombinezony/pancerze. tego pliku właśnie nie mogę znaleźć

poza tym dla exo należy napisać nowy schemat.
dodanie na samym początku 4 pojemników na artefakty w exo to pikuś, ja chcę aby było trochę bardziej realnie i moje zmiany wyglądały tak jakby były w grze od początku.