pomoc w pewej sytuacji

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

pomoc w pewej sytuacji

Postprzez mariano w 23 Lip 2007, 20:12

po przeczytaniu FAQ nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie. Otóż naukowiec, którego miałem odprowadzić do Jantaru zginął w trakcie, ale już po misji z obroną (zabił go zombi). I teraz nie wiem co zrobić , bo mój skafander naukowca, który miał mnie chronić przed PSI nie działa. nie wiem czemu.
Awatar użytkownika
mariano
Kot

Dołączenie: 23 Lip 2007, 19:20
Ostatnio był: 26 Kwi 2008, 20:34
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Terminus w 23 Lip 2007, 21:11

A przed Jego śmiercią zrobiliście misję z pomiarem emisji psionicznej (wycieczka rurą na małą polanę z autobusem)? Jest raczej konieczna do pchnięcia akcji i uzyskania później urządzenia chroniącego przed emisją. Jeżeli nie to chyba musisz wgrać save'a z żywym naukowcem (mam nadzieję, że taki masz).
Edit:
No tak... Jak Krugłow ginął pojawiał się komunikat aby wracać do laboratorium, ale nigdy tego nie sprawdziłem. Wolałem zrobić load. Mea coulpa.
Ostatnio edytowany przez Terminus 23 Lip 2007, 21:27, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Quinn w 23 Lip 2007, 21:21

Raz, że w FAQ jest wszystko. Dwa, że nawet jak Krugłow zginie, to quest z pomiarami można wykonać, bo w Jantarze z tym jajogłowym będzie gadał inny naukowiec i on pójdzie z tobą. ;]
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Dołączenie: 14 Cze 2007, 13:37
Ostatnio był: 19 Paź 2025, 21:46
Miejscowość: Seattle, budynek z elektryczną owcą na dachu...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 4

Postprzez mariano w 24 Lip 2007, 15:14

Nie mam sava :/. A ten 2 naukowiec nie chce iść. Nawet nie mogę dostać zadania z tym pomiarem tylko odnajdź jakiś super skafander, który ma inny STALKER , który zginął w tych podziemiach. I przed jego śmiercią nie robiłem tej misji , bo zginął na kilka sekund po wykonaniu zadania z jego ochroną.
Awatar użytkownika
mariano
Kot

Postprzez BasseB w 24 Lip 2007, 15:48

najbardziej korzystne było by loadowanie stanu kiedy bierzesz zadanie ochrony kolesia i doprowadzenia go do wyjścia z dziczy. W zasadzie to lepszy byłby save przed tym jak z nim gadasz. robisz przebieżke po mapie i wybijasz wszystkich merców, wtedy gadasz z kruglavem i eskortujesz go do wyjścia - masz 99% szans ze kolo nie zejdzie.
Potem leziesz za nim do bunkra i wtedy łykasz questa. Jesli Ci zginał w trakcie pomiarów to z jego zwło zabierasz miernik i dostarczasz go do bunkra i dalej jest juz gładko.
MOzliwe tez ze źle pytasz. Nie rozmawiaj o questach "masz jakies zadanie" tylko szukaj innych wątków dialogowych.

a wracająć do eskorty - jesli lubisz hard core to po przejściu do dziczy w momencie kiedy usłyszysz komunikat od kruglava to zapieprzaj do niego ile sił w nogach ale nikogo nie zabijaj. Pogadaj, wex questa i wtedy zaczyna sie jazda - każdy żywy merc rzuca się w pogoń + oczywiście jeszcze kilku nagle teleportowanych na mapę :>

przednia krwawa łaźnia
" Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia alkoholu aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
E. Hemingway
Awatar użytkownika
BasseB
Stalker

Dołączenie: 08 Cze 2007, 14:16
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 23:49
Miejscowość: Ostrów Wlkp
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 1

Postprzez mariano w 24 Lip 2007, 16:15

no to dobrze. Mam questa znajdź skafander ochronny, i on znajduje się na terenie Jantaru w jakby byłem bazie wojskowej. To jest llaboratorium X16 Schodzę na dół w tej bazie i wtedy dostaję wiadomość, że trzeba wyłączyć jakiś moduł. Docieram tam , ale tam jest to niebezpieczne PSI , które mnie zabija i nie mogę tego wykonać. Kruglowa już nie ożywię , bo nie mam savów, a jego ciało zniknęło i nawet nie mogę go przeszukać. A Kruglow zginął zaraz po wykonaniu zadania z ochroną na drodze do Jantaru. I nie wiem skąd mam mieć skafander ochronny na to PSI. A ten 2 naukowiec co jest w bazie nie chce ze mną gadać , bo jest zajęty.
Awatar użytkownika
mariano
Kot

Postprzez mariano w 24 Lip 2007, 18:54

A może mi ktoś dać sava zrobionego po wykonaniu tego zadania?? Gdzie ten naukowiec żyje?
Awatar użytkownika
mariano
Kot

Postprzez shadow-face w 24 Lip 2007, 19:54

Cialo kruglowa nie znika na dobre, jest tam gdzie lezal, tylko trzeba dobrze stanac w tym miejscu. W razie czego restart gry i cialo winno sie pojawic no i miernik oczywiscie tez.
W życiu jest tylko jeden poziom trudności... HARD
Awatar użytkownika
shadow-face
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2007, 10:43
Ostatnio był: 13 Lis 2014, 00:05
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez mariano w 25 Lip 2007, 19:42

dobra już sobie poradziłem. Dostałem te zadania z pomiarami , ale dopiero po tym jak odwiedziłem lab. X18 i zdobyłem dokumenty.
Awatar użytkownika
mariano
Kot

Postprzez BasseB w 26 Lip 2007, 10:34

ozesz w mordę, to trzeba było powiedziec że nie zrobiłeś wczesniejszego mainquesta.... zaoszczędziło by nam to ok 1000 znaków
" Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia alkoholu aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
E. Hemingway
Awatar użytkownika
BasseB
Stalker

Dołączenie: 08 Cze 2007, 14:16
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 23:49
Miejscowość: Ostrów Wlkp
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 1

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość