Kilka pytań na początek gry.

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Kilka pytań na początek gry.

Postprzez StalkerCiastek w 04 Sie 2008, 16:14

Dopiero zaczełem grać w Stalka, i niestety mam słaby ekwipunek. A więc pare pytań:
- W Kordonie w obozie stalkerów jak sie rozwali taką skrzynke to można wziąść całkiem fajny pancerz. U kolegi był to pancerz Stalkera, a u mnie pancerz najemnika. Chociaż, że włączałem gre pare razy od nowa i rozwalałem skrzynke.. Czy to, jaki wyskoczy pancerz zależy od potępów w grze?
- Czy na Wysypisku albo w Kordonie znajdują się jakieś ciekawe rzeczy? Mam na myśli pancerze, bronie i artefakty.
- Bardzo chciałbym zdobyć Ak 74. Czy można je zdobyć bez walki (np. jak jest w jakiejś skrzyni). Oczywiście gdzieś w Kordonie albo wysypisku.
- I już ostatnie pytanko. Jak i gdzie moge się dołączyć do Powinności? Chyba, że szybciej i latwiej się da do Wolności.

EDIT: Straasznie Wam obu dziękuje. Z płyty dodatkowej instalowałem aktualizacje, dlatego mam ten kombinezon najemnika. A Avek, jak avek :D. Mam go na wszystkich forach na których jestem zarejestrowany :).
Ostatnio edytowany przez StalkerCiastek, 04 Sie 2008, 16:32, edytowano w sumie 1 raz
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Reklamy Google

Postprzez Crisu w 04 Sie 2008, 16:19

- Na patchu 1.0000 masz Pancerz Stalkera, na wyższych jest to Pancerz Najemnika.

- Pancerze? Niestety nie ma, amunicji jest od ch...oinki trzeba znać tylko pewien kruczek.
A od artefaktów to się roi. Musisz jednak wdrapać się na te stosy śmieci.

- Ani w Kordonie, ani na Wysypisku nie zdobędziesz na początku gry AK74.

- Jeśli grasz bez modów to nie dołączysz. Możesz być jedynie ich przyjacielem...

*BTW Fajny avek.
Ostatnio edytowany przez Crisu, 04 Sie 2008, 16:26, edytowano w sumie 1 raz
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez Terry w 04 Sie 2008, 16:25

Co do tego pancerza, to u mnie zawsze wyskakuje kombinezon najemnika, ale też mody zmieniają zawartość skrzynki. Np. u mnie w ABC Inferno wyskakuje kombinezon najemnika z aparatem tlenowym.
Co do przedmiotów są rożne skrytki w wiosce :wink: i w całym Kordonie i na Wysypisku.
AK74 można zdobyć w pewien sposób modyfikując coś, ale lepiej później się tym pobawić i nie psuć sobie zabawy.
Co do frakcji jest mod Faction Change and Reset, który umożliwia dołączenie do każdej frakcji w grze.
Edit: Cristo szybszy :arrowu: :wink:
Image
"Nasi tak zwani przywódcy zniszczyli naszą kulturę...gospodarkę...
nasz honor! Oni zrujnowali nasz kraj więc my zrujnujemy ich!"
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 1

Postprzez Lionix w 04 Sie 2008, 19:17

cristo wyslij ten kruczek z ammo na prv xDD

a co do frakcjii ! NIEPRAWDA, nie wiem co to za mit, ale ja jak gralem pierwszy raz w stalka na wersji 1.0000, to zabilajel noobkuf z powinnosci i ciagle wykonywalem misje dla wolnosci...i w koncu mialem "Frakcja: Wolność" Bez zadnych modow NIC ! moze mialem buga ale watpie
Image
Awatar użytkownika
Lionix
Stalker

Dołączenie: 29 Lip 2008, 01:21
Ostatnio był: 17 Paź 2015, 16:09
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 8

Postprzez Crisu w 04 Sie 2008, 19:19

Na prv? Po co, nie znasz tego? Ehh, ok... Proszę: KLYK
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Postprzez Lionix w 04 Sie 2008, 20:47

dzieki ;P

LOL widzie ze ten kolo ponagrywal o wieeeeele wiecej takich filmow xD mozna sie douczyc :wink: dzienks

Zaczniesz wreszcie używać polskich znaków i interpunkcji...? -C17
Image
Awatar użytkownika
Lionix
Stalker

Dołączenie: 29 Lip 2008, 01:21
Ostatnio był: 17 Paź 2015, 16:09
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 8

Postprzez StalkerCiastek w 10 Sie 2008, 19:48

Witam Stalkerowych weteranów ;). Zapuściłem się w głąb Zony (Mam teraz wejść do X18. Klucze mam wszystkie, wystarczy otworzyć drzwi, ale wybrałem się na wycieczke do Magazynów Wojskowych) i pojawiły się nowe pytania XD.
- Mój ekwipunek to Obokan z lunetką i TRs 301. Do każdej broni mam po kilkaset sztuk amunicji (Mam skrytke w Barze i Magazynach. W Magazynach narazie szykuje zapasy które wezme w dalszej części gry) do każdej z tych broni (Oprócz tego mam też giwery w skrytkach, sprzydadzą się za jakiś czas). Mam równierz sporo różnych apteczek i leków (Większość w skrytkach :D). Czy taki ekwipunek będzie dobry na wyprawe do X18? Wystarczy tylko oczyścić wejście do pancernych drzwi z bandytów. Będę używał Obokana. TRs sprzyda się do likwidacji mutantów. Tak na marginesie, jest tam strasznie :P?
- Ślinka mi cieknie na widok tej broni w zbrojowni w kwaterze głównej Lukasha! Podobno był taki trik, że można tam wejść bez zabijania strażnika. Gdzieś to czytałem, ale nie pamiętam gdzie. Wie ktoś coś o tym?
- Czy w Magazynach Wojskowych można znaleść coś ciekawego?

Z góry dziękuje ;).
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Postprzez Crisu w 10 Sie 2008, 19:53

- Tak, w X18 można się zesrać.
Aby to zrobić polecam grę w nocy w ciemnym pokoju ze słuchawkami.

Co do ekwipunku to powinien wystarczyć.
Ja w X18 zawsze używałem TOZ'a lub jakiegoś innego shotguna.

- Ten kruczek to użycie krzesła. Stawiasz krzesełko obok niego, ale w takiej odległości by nie wlazło w "niewidzialną powłokę" strażnika. Przeskakujesz.
Bierzesz co się podoba i w pokoju obok masz kolejne krzesełko.
Powtarzasz manewr i wsio.

- Tak.
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Postprzez StalkerCiastek w 10 Sie 2008, 20:09

- Tak, w X18 można się zesrać.
Aby to zrobić polecam grę w nocy w ciemnym pokoju ze słuchawkami.

Ale żeś mnie pocieszył :( .

Co do kruczka z krzesełkiem. Czy to nie tak, że te drzwi trzeba otwierać kluczem? Z tego co wiem klucz ma Strażnik, a sam mi go przecież nie da. Ale odpale Stalka, i to sie zobaczy. No i dziekuje za odpowiedzi ;).

O kurde dzięki Cristo ;). Z takim ekwipunkiem żadne X18 mi niestraszne. Wyniosłem tyle przedmiotów, że ledwo to wszystko doniosłem do schowka ;D. Ale pominełeś 2 bardzo ważne rzeczy. Jak już jesteśmy na krzesełku kucamy jak najniżej się da i wtedy skaczemy. A kłódke trzeba rozwalić strzelając w nią.
Ostatnio edytowany przez StalkerCiastek, 11 Sie 2008, 09:23, edytowano w sumie 1 raz
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Postprzez Crisu w 10 Sie 2008, 20:12

Żadnego klucza nie ma, a co za tym idzie - nie da.
Musisz wykorzystać akcję z krzesełkiem. Niestety...
Ciche zabójstwo - też działa, ale rzadko.
W każdym razie spróbować warto.
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Postprzez tomek72 w 11 Sie 2008, 15:21

Apropo frakcji: przeczytałem na innych forach, że da się dołączyć do Wolności lub Powinności (m. in. mieć w pda frakcja: Wolność/Powinność) pod warunkiem, że wykonuje się dla nich misje, i zabija dużo bandytów i mutantów.?
tomek72
Kot

Dołączenie: 18 Sty 2008, 20:57
Ostatnio był: 27 Maj 2012, 14:23
Miejscowość: Wrocław
Kozaki: 0

Postprzez Terry w 11 Sie 2008, 15:26

Eh... Robiąc to co powiedziałeś można zostać przyjacielem frakcji, a nie członkiem. Co za tym idzie zostanie się wrogiem przeciwnej frakcji. Można też ściągnąć modyfikacje pozwalającą dołączać do frakcji... Znajduje się ona Tutaj.
Image
"Nasi tak zwani przywódcy zniszczyli naszą kulturę...gospodarkę...
nasz honor! Oni zrujnowali nasz kraj więc my zrujnujemy ich!"
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 1

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości