Problem z dwoma zadaniami

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z dwoma zadaniami

Postprzez jedrzej w 28 Lis 2011, 22:56

Po kilku latach zwlekania wreszcie zabrałem się za Stalker-a i muszę przyznać, że jestem oczarowany gdyż gra spełnia moje oczekiwania z nadwiązką. O tym, że jest zabugowana słyszałem nie raz jednak dopiero teraz, po paru godzinach grania, spotkałem się z pierwszym poważnym problemem - w Strefie Mroku od członków Powinności dostałem zadanie uwolnienia ich towarzysza z więzienia. Wybiłem wszystkich bandytów z okolicy, zszedłem do piwnicy w której przetrzymywany jest Kudłacz (czy tam Kudłaty, nie pamiętam), niestety on nie jest zbyt skory do rozmowy. Stoi tam i nie reaguje na moje zaczepki, przez co oczywiście nie mogę skończyć questa.

Na drugi problem niby jest odpowiedź w FAQ (które oczywiście przeczytałem :D ) jednak w żaden sposób mi ona nie pomogła. Chodzi o zadanie "Znaleźć broń członka Powinności". W zaznaczonym na mapie miejscu jej nie ma, a w FAQ przeczytałem, że ma ją niejaki Mnich - bandyta w płaszczu. Przeszukałem wszystkich bandytów w fabryce, włącznie z tymi na wieżach bo to głównie oni mieli płaszcze, żaden z nich jednak rzeczonej broni nie posiada.

Gram w wersję dołączoną do najnowszego numeru CDA, która o ile się nie mylę jest spatchowana do 1.0006.
jedrzej
Kot

Dołączenie: 28 Lis 2011, 22:47
Ostatnio był: 05 Gru 2011, 21:49
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem z dwoma zadaniami

Postprzez djcycu w 28 Lis 2011, 23:44

Broń zawsze pojawia się w Dolinie Mroku kiedy szturmujesz bazę bandytów :) Koleś spaceruje koło głównego budynku. Znajdziesz tę broń zakładając że grasz cały czas i nie zwlekasz z zadaniami głównymi bo potem owy właściciel tej broni wędruje na Agroprom. Zadanie z członkiem powinności samo się zaliczy. Otwórz mu bramę i olej go. Sam wylezie z klatki i będzie po problemie.Nie strzelaj do niego broń Boże :P

PS: Nie bierz też zadań w stylu znajdź i przynieś jeśli zależy ci na czyściutkiej zakładce zadań wykonanych. Nie zawsze jest możliwość znaleźć to i owo z powodu rzadkiego spawnu części ciała potworów. Zalecił bym ci branie zadania wtedy kiedy daną rzecz już masz :P Gra pod 1.006 chyba działa dobrze. W każdym razie moja 1.0 nie bugowała nie licząc braku Pogrzebacza przy jednym z zadań.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez jedrzej w 29 Lis 2011, 01:46

To jeszcze raz dokładnie przejrzę wszystkie ciała a jeśli to nie przyniesie rezultatu to pójdę do Agropromu bo faktycznie zależy mi na czystej zakładce z zadaniami :D Co do drugiego zadania - dla mnie nowością w takim razie jest w ogóle fakt, iż on jest w jakieś klatce. Bo jak wszedłem do piwnicy to Kudłacz stał na zewnątrz tuż przy kracie, a drzwi do celi nijak nie mogę otworzyć w związku z czym quest się nie zalicza.
jedrzej
Kot

Postprzez djcycu w 29 Lis 2011, 02:16

Przyciski są na ścianie :) Czyli to zielone co się świeci :)

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez jedrzej w 29 Lis 2011, 02:27

Kurde stary dzięki :D. Normalnie to badam każdy budynek i pomieszczenie bardzo dokładnie ażeby nic nie przeoczyć (przyzwyczajenie z każdego porządnego rpg-a) a tutaj takie przeoczenie z mojej strony. Pozostaje jeszcze poszukać tego Mnicha w okolicach Agropromu bo w tej fabryce nie ma go na pewno. Mógłbyś mi jeszcze powiedzieć gdzie dokładnie mam się za nim rozglądać?
jedrzej
Kot

Postprzez djcycu w 29 Lis 2011, 03:19

W podziemiach albo przy wejściu do katakumb gdzie wskazywał nam to miejsce Kret :) Raz udało mi się znaleźć tą pukawkę w podziemiach ale zwykle znajdywałem ją w Dolinie Mroku.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez jalkavaki w 29 Lis 2011, 06:19

U mnie raz był w podziemiach Agropromu w tym tunelu z elektryczną anomalią. I było to zanim w ogóle dotarłem do Baru.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 20 Lip 2022, 06:45
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 193

Postprzez echelon w 29 Lis 2011, 13:32

Broń zawsze pojawia się w Dolinie Mroku kiedy szturmujesz bazę bandytów :) Koleś spaceruje koło głównego budynku. Znajdziesz tę broń zakładając że grasz cały czas i nie zwlekasz z zadaniami głównymi bo potem owy właściciel tej broni wędruje na Agroprom.

Z tą bronią to faktycznie jest coś nie tak. Trzeci raz przechodzę grę, nigdy nie ociągałem się z wykonaniem zadania, zawsze robiłem to zaraz po otrzymaniu zlecenia (razem z zadaniem wyciągnięcia kodu od Dzika) i nigdy tej broni nie znalazłem mimo, że wszystkich wybiłem i wszystkich przeszukałem. Później nigdzie w całej zonie nie miałem ikonki lokalizującej posiadacza tej broni.
Dlatego - mimo druty, wieże i strażnice
Tam chcemy dotrzeć, gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Nim podmuch jakiś strzepnie chwiejne potylice
Awatar użytkownika
echelon
Tropiciel

Dołączenie: 28 Mar 2010, 21:28
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:24
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 41

Postprzez Vivern w 03 Gru 2011, 11:43

Też mam z tym właśnie problem. Nie mogę tego znaleźć. Przeszukuje ciała i nic :/ ani śladu po broni.
Vivern
Kot

Dołączenie: 07 Lis 2011, 16:21
Ostatnio był: 19 Paź 2012, 18:21
Miejscowość: Janów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez djcycu w 03 Gru 2011, 12:18

echelon napisał(a):
Później nigdzie w całej zonie nie miałem ikonki lokalizującej posiadacza tej broni.

Nigdy nie ma tej ikonki. Ja to zadanie zawsze zlewam i go nie biorę. Dopiero po odnalezieniu broni po powrocie do baru biorę zlecenie i oddaję :) To chyba najlepsza metoda poza tym... To zadanie się powtarza wiele razy :/

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości