thunder od Sidorowicza

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

thunder od Sidorowicza

Postprzez mayer99 w 19 Lis 2011, 20:46

Witam stalkerzy. Mam takie pytanie. Po raz kolejny z braku ciekawych tytułów postanowiłem odpalić od nowa Stalkera SoC. Po wstepnej rozmowie z Sidorowiczem zauważyłem że ma w ofercie handlu zmodyfikowanego thundera za 20000 rubli. Pierwszy raz mi się to zdarzyło. Najarałem sie strasznie biegałem jak cymbał żeby uzbierac kasę wracam a tu...broń zniknęła z oferty. Poszukałem w necie, że nie wolno wcześniej rozmawiać z Wilkiem po załatwieniu bandytów-ten warunek spełniłem akurat. Próbowałem kilkanascie razy załadować save z gry tez nic. Czy ktoś zna jakiś kruczek żeby tę broń przytulić na tym etapie gry? Proszę expertów o radę...THX
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Reklamy Google

Re: thunder od Sidorowicza

Postprzez djcycu w 19 Lis 2011, 20:53

To wygląda tak:

1. Mod na otwarte drzwi bez rozmowy z Sidorowiczem no a potem zbieranie kasy.
2. Nie rozmawiać z Wilkiem tylko wyjść z bunkra po rozmowie ze Sidorowiczem i zbierać kasę.

W pierwszym jak i drugim przypadku przed Sidorowiczem robimy save a najlepiej wtedy gdy uzbieramy już gotówkę. Wtedy patrzymy na handel i póki się nie pojawi w ofercie z powrotem wczytujemy nasz save do skutku.

Nie wiem natomiast czy owa broń nie jest tylko smaczkiem i czy się przypadkiem tylko raz na otwarcie menu handlu nie pojawia. Moje rozegranie było z góry ustalone że pójdę nazbierać najpierw gratów i potem pójdę kupić tego małego "pulomiota" jak tylko się pojawi bo już wcześniej o nim wiedziałem gdy grałem kilka razy wstecz.

Dla mnie wiadome jest jedno... Karabin da się kupić. Tak :) Przytuliłem go na wersji 1.0 wybierając drugi sposób.

Jeśli natomiast nie uda się to patroluj często wyjście z baru kierując się na wysypisko. Zginąć tam może powinnościowiec z taką samą pukawką.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez mayer99 w 19 Lis 2011, 21:04

Thunder pojawił się po wydaniu sprzętu: nóż i pistolet przez Wilka. Zniknął dopiero później. Nie jestem fanem modów. Z innych stalkerów to z kilkoma pogadałem w tym z Lisem. Mogło mieć to wpływ na zniknięcie thundera od handlarza? O powinnościowcu wiem...nie chwaląc się wszystkie stalkery mam pokończone kilka razy ;). Uwziałem się na tego thundera od Sidorowicza. Wczytywałem sava kilkanaście razy i nie pojawił się...zacząłem grę od nowa i znów jest. Uwziąłem się i tyle ;). Napiszę jak poszło. I thx za szybką reakcję. Fajnie że sam Strielok zainteresował się moją sprawą ;) PZDR
Ostatnio edytowany przez mayer99 19 Lis 2011, 21:12, edytowano w sumie 3 razy

Za ten post mayer99 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive djcycu.
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Postprzez djcycu w 19 Lis 2011, 21:06

Jak już ci pisałem nie jest jasne ile razy owa broń się pojawia. Możliwe jest że tylko raz na całą przygodę więc najlepiej od razu zorganizować odpowiednią ilość środków by go jak najszybciej zakupić. Pamiętaj że po każdym większym postępie gry asortyment się zmienia na inny więc nie wiadomo dokładnie kiedy i trzeba było by poczytać plik :) Wierz mi że da się zdobyć tę broń bez modów. Z modem niby łatwiej ale mi się udało bez :P

PS: Spróbuję na wersji 1.006 to rozegrać i napiszę najwyżej w których momentach jeszcze można go zdobyć.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez mayer99 w 19 Lis 2011, 21:56

Jakby kogos dalej temat interesował: MAM GROZĘ!!!! Ale co ciekawe: kupiłem ja przychodząc z misji eliminacji bandytów z bazy, obskakując wszystkie wyświetlane schowki, zdobywając znane mi miejsca artefaktów itp. Ledwo wysupłałem kasę te 20000 rubli. Sprzedałem też kolczastą kurtkę bandyty do innej misji i mój jedyny już kombinezon najemników znaleziony na starcie ( wtajemniczeni wiedzą). Ale co ciekawe zapisałem grę jako inny save chcąc nie pozbywać się fajnych gratów. Po wczytaniu i rozmowie z Sidorowiczem co się okazało: Grozy NIE MA JUŻ!!! Czyli mam 2 opcje: grać z grozą i latać w samych skarpetkach albo bez niej; normalnie z artami i w dobrym kombinezonie. Dla odmiany wybiorę opcję 1 LOL....;) THX Djcycu za zainteresowanie! Temat chyba do zamknięcia.
Ostatnio edytowany przez mayer99, 26 Lis 2011, 11:53, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Postprzez monolit1 w 21 Lis 2011, 20:40

thunder 5,45 ma też żołnierz powinności [jak na nich pójdziesz wez se porządną broń co prawda wiekszosc ma obokana ale też dużo ma thunder s 14 i kilka VLA]
"Niema wolności bez POWINNOŚCI"

-Generał Woronin-
Awatar użytkownika
monolit1
Stalker

Dołączenie: 19 Paź 2011, 19:43
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 16:22
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 7

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości