przez Silu w 15 Lis 2011, 23:34
Witam.
Mam duży problem i nie mam już pomysłów, jak go rozwiązać. Odkąd zmieniłem komputer i system z Windowsa XP 32bity na Windowsa 7 64bity nie jestem w stanie uruchomić żadnego moda mocno ingerującego w grafikę. KAŻDA próba uruchomienia moda mocniej żerującego na ramie to bluescreen i restart systemu albo na etapie ładowania nowej gry albo minutę-dwie po załadowaniu. Ewidentnie problem pamięci. Miałem go jeszcze na XP, dokładnie tak samo to wyglądało, tyle że tam gra zamiast bluescreenów wracała do windowsa. Poprzedni komputer (GF 9600GT, Athlon 5000+ 2GB Ram) z tweakiem Windowsa z jakąś zmianą wartości Ramu do 3GB, który likwidował out of memory bugi, odpalał wszystkie mody, nawet najbardziej upiększające grę. Obecnie na W7 64 bity GTX460 i X3 445 + 4GB Ramu nie jestem w stanie w ogóle uruchomić ładniejszych modów.
Co zrobiłem do tej pory:
komenda noprefetch
3GB Enabler
komenda BCDEDIT /set increaseuserva 3072
ustawienie na sztywno pliku stronicowania od 4096 do 4096
NIC nie działa i ręce mi opadają. Podstawowy Stalker działa bezproblemowo, AMK bez addonów też. Udało mi się też - o dziwo - odpalić Stalker Complete 2009, który jest modem ładnym więc chyba też wymagającym od komputera. Sypie mi BSODami natomiast przy Super modpack 2.4 - (w który na XP bezproblemowo grałem) i przy modzie łączącym AMK, Complete 2009 i SWO 3.1. Generalnie zdaje się, że sypie się przy modach używających SWO, bo Supermodpack też SWO używa.
Byłym więcej niż wdzięczny, gdyby ktoś zainteresował się sprawą i mi pomógł.
Pozdrawiam.