Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu. Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs
Witam wszystkich, jestem tutaj nowy i mam problem. Kupiłem grę - Cień Czarnobyla i caly czas mi się ona zacina. Praktycznie nic nie mogę zrobić. Filmik początkowy normalnie leci, ale już potem to jest kaszana. Wszystkie sterowniki mam aktualne, inne gry działają, nie wiem co by mogło mieć negatywny wpływ na grę. Sprzęt mam odpowiedni, bo działają działają mi najnowsze gry wiec nie mam pojęcia co się dzieje. Proszę uprzejmie o pomoc.
nic dodatkowo nie mam włączone, a nadal mi zacina powiem szczerze że wkurza takie coś..., kupuje orginał, wydaje kase a gra nie działa Karte ma Radeona HD 5750. Ma ktoś jakies jeszcze pomysły?
a dodam jeszcze że jakiś czas temu gra działała na tym samym sprzęcie, więc jakiś software ktory zainstalowalem w międzyczasie blokuje, tylko co? kodeki mogą mieć na to wypływ? (je na pewno aktualizowalem)
A nie grzebałeś coś aby w sterownikach Catalysta odnośnie anty-aliasingu? Kilka miesięcy temu przełączyłem sobie na 8-krotny AA, zapomniałem o tym...no i co- odpaliłem grę, i miałem 5-10 fps. Reinstalowałem grę kilkakrotnie, chciałem nawet podjąć bardziej "mocne kroki" a okazało się, że to ten nieszczęsny AA tak mi żarł fps...
vandr napisał(a):A nie grzebałeś coś aby w sterownikach Catalysta odnośnie anty-aliasingu?
świadomie nic nie grzebałem, chyba ze przez przypadek, szczerze to nigdy sie w to nie bawiłem i nawet specjalnie nie wiem jak to się zmienia. Jak to mogę sprawdzić? Przeprowadziłem czyszczenie CCleanerem, ale nic to nie pomogło. Nadal mi się wiesza. Powiem szczerze że malo mnie to już bawi...nie po to wydaje pieniądze na orginał żeby się męczyć jak np z piratem.... HELP
Gdy włączysz grę, zminimalizuj okno i w menadżerze procesów ustaw największy priorytet dla procesu xr_engine.exe Przeskanuj też komputer w poszukiwaniu wirusów, np. Norton i Antymalware. Zastosuj tez ComboFix.
nic nie pomogło Nadal ten sam problem..., ręce mi opadają, nie sądzilem że bede miał problemy z taką grą..., a taki Bad Company 2 np działa bez zarzutu...WTF?!