Jak w temacie. Próba odpalenia Stalkera SoH kończy się restartem komputera. Komputer ładuje grę, pojawia się mały obrazek i po chwili gra się "uruchamia" i mając czarny ekran przed reklamami komputer się restartuje. Problem dotyczy tylko i wyłącznie Stalkera - żadnej innej gry na komputerze to nie dotyczy...
Żeby nie było gra oryginalna spatchowana do wersji 05. Grę uruchamiam z modem, który już wcześniej używałem - tj. rok temu w niego grałem - dokładnie z tym modem -
viewtopic.php?f=49&t=5774&start=144 ale różnica pomiędzy moją wersją a tą jest taka, że pliki są przeczyszczone i pozbyłem się wszelkich zbędnych plików odchudzając pack o połowę. Wcześniej już grałem na dokładnie takim samym packu i nie było problemów.
Różnice w konfiguracji komputera do tych sprzed roku to:
- system i gry zainstalowane na dysku SSD
- Service Pack 1 do Windowsa 7 zainstalowany
Komputer jest przeczyszczony w środku - specjalnie go otworzyłem drugi raz aby sprawdzić, ale kurzu nie ma, wentylatory chodzą, nic się nie grzeje - zasilacz jest ciepły, ale nie rozgrzany. Co do temperatur, wszystkie sprawdzałem i trzymają się w normie takiej jak kiedyś. Zrobiłem skan antywirusem, który nic nie znalazł - NOD32 więc dość skuteczny.
Specyfikacja komputera to:
Procesor: Intel Core i7 920 2.67GHz
RAM: 6gb - 3x2 GB Corsair
Grafika: podwójna NVIDIA GeForce GTX 285
Płyta główna: Asus P6T Intel X58
Zasilacz: Be-quiet Dark Power BQT P7 PRO 1000W
Jakieś sugestie? Zaznaczam komputer ma dwa lata i przez te dwa lata nic się nie działo z nim po za raz strzelonymi dyskami - dyski miały wadę konstrukcyjną.
Coś Stalker mnie nie lubi ostatnio....