Nie wiem o którą Ci broń chodzi, ale się nudzę więc wezmę pod uwagę każdą z osobna
.
AKm 74/2 - przewala się po całej Zonie, ale najwcześniej znajdziesz ją w rękach żołnierzy w Agropromie lub spotkasz kogoś z taką bronią na Wysypisku.
Szybkostrzelny AKm 74/2 - tylko jeden egzemplarz. Znajduje się w podziemiach Agropromu, w kryjówce Strieloka.
Akm 74/2U - też przewala się po całej Zonie ale w jeszcze większych ilościach. Używają tego bandyci (Wysypisko) i żołnierze (ale tylko ci z Kordonu - widać wojsko tnie koszty sprzętu
)
Specjalny Akm 74/2U - tylko jeden egzemplarz. Ma go Bies (koleś ze złomowiska na Wysypisku. Jak chcesz tą broń chyba wiesz co robić
.
IL 86 - przewala się po całej Zonie ale w mniejszych ilościach. Podstawowa bron Naukowców (gdzie ich trupy tam i ta broń) czasem Stalkerzy i Bandyci.
Lekki IL 86 - broń tą ma koleś w Magazynach Wojskowych (środek mapy, mały obóz stalkerów - 3-5) Nie znam imienia ale chyba stoi na górce.
Wyważony IL 86 - tego najstarsi Górale nie wiedzą
ale miałem tą broń i (mogę się mylić) ma ją jeden ze stalkerów z Mag. Wojskowych z obozu na środku mapy lub ktoś w Dziczy.
FT 200M - zbytnio się tą bronią nie pobawisz. Pierwszy egzemplarz znajdziesz w Sarkofagu, póżniej jeszcze kilka na tyłach elektrowni. Słyszałem że jeden jest w Jantarze (nie krzyczcie jeśli to nie prawda ale przeczytałem o tym gdzieś na tym forum - sam go tam nie widziałem) na ostatnim piętrze budynku w którym jest zejście do laboratorium w drewnianej skrzyni. Znajdziesz w tym budynku drewniane skrzynie ale na wersji 1,006 są na pewno puste. Jeśli masz starszą wersję może coś znajdziesz.
Mam nadzieję że pomogłem.
Pozdrawiam.