Garść refleksji typu spojlerowego

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Garść refleksji typu spojlerowego

Postprzez arboredin w 28 Lut 2011, 10:15

Po dłuższej przerwie wróciłem do Stalkera i chciałbym podzielić się kilkoma uwagami - spostrzeżeniami - o charakterze spojlerowym. Z góry też przepraszam, jeżeli tematy są już znane lub opisane w innym miejscu

1) “Tunder” 5.45 przerobiony na naboje do Akm. Świetna broń na popularną amunicję, którą można kupić (za niemałe pieniądze) u handlarza w Kordonie. Dla mnie stała się dostępna, gdy już odwiedziłem kryjówkę Stirłoka w Agropromiie, a potem, po powrocie do Kordonu - dla wprawy - rozbiłem tam cały posterunek trepów. Używam jej dość długo i widzę, że wcale się nie zużywa - co bardzo ważne gdy nie mam mechaników. Co więcej ma zintegrowany granatnik do VOG.

2) Znane zadanie z baru - z wejściem po dachu do sterfy chronionej w rezultacie którego można dostać kombinezon zdaje się PSZ-9Md: tak więc przy okazji pobytu w bazie Wolności - z równie znanym sposobem obrabowania ich zbrojowni bez walki. Tam poza całym arsenałem -w tym kilkoma cennymi kombinezonami - jest sporo granatów do wynienionego wyżej Tundera. Jest też Buldog, ale kto by nosił te 6kg wiecej, jak VOGi można odpalić z posiadanego Tundera. W dwóch turach wyniosłem im cały arsenał. I pytanie gdzie ukryć. Znalazłem niezłą skrytkę: po powrocie z magazynów wojskowych do baru, prawie zaraz na początku barowej mapy, po prawej stronie jest taka mała przerwa w zabudowaniach z kilkoma drzewami. Za drzewami jest skrytka w nagrobku. Mało znana, niewidoczna z drogi.

3) To też pewnie nie nowość, ale jednak napiszę: artefakty (te rzadziej spotykane) nie bardzo opłaca się sprzedawać handlarzom bezpośrednio. Lepiej je trzymać i poprosić o zadanie specjalne zdobycia tego czy innego artekaktu. Handlarz zleca a my akurat mamy to i od razu jest transakacja. Najczęsciej za tak sprzedany artefakt dostaje się więcej niż wynosi cena rynkowa + dodatkowe fanty.

4) Ogólna refleksja - w porównaniu z pozostałymi "odcinkami" Stalkera w CC frustrujące jest, że tak łatwo można zarobić tyle kasy, a nie ma na co wydać

PS Jeszcze pytanie: co wziąć lepiej w dalszą podróż (aktualnie wybieram się do Jantaru) - chodzi o broń snajperską (+oczywiście wspomniany Tunder jako podstawowa broń) : czy Wintara BC, czy Snajperski SGI (znaleziony przy zdrajcy w magazynach) z celownikiem. Wintar jest nowy, ten drugi lekko zużyty, ale na dość popularne naboje. Nie mogę się zdecydować.
arboredin
Kot

Dołączenie: 23 Kwi 2009, 01:07
Ostatnio był: 05 Mar 2011, 15:53
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Garść refleksji typu spojlerowego

Postprzez lektors w 28 Lut 2011, 15:59

@1: I co z tego?
@2: Sprzedaj - ja na jednym kombinezonie najemnika ukończyłem misje w X18 i X16. Zanim je zużyjesz, byś musiał 3 razy odwiedzić elektrownię
@3: Artefakty na które nie ma zleceń:
- Kamienna Krew
- Dusza
- Skrętak
- Artefakty bez skutków ubocznych
- Świecidełko
- Kolec
- Śluz, Ślimak i Mika
@4: Spróbuj kupić Egzo to może zmienisz zdanie
@last: Dobry stalker nawet z PMm przetrwa
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

Postprzez arboredin w 28 Lut 2011, 18:36

@1 ..i nic. od tego jest forum aby dyskutować i przekazywać sobie informacje
@last - nie każdy jest "dobrym stalkerem"
arboredin
Kot

Dołączenie: 23 Kwi 2009, 01:07
Ostatnio był: 05 Mar 2011, 15:53

Postprzez Gorthaur w 23 Mar 2011, 23:07

@4: Zgadzam się w zupełności, gdy grałem po raz pierwszy, skończyłem grę mając chyba z 600 000ru... Co prawda długo zwiedzałem Zonę, ale jeśli porównamy to z OL, czy innymi modami, to widać różnicę, tam ciężko uciułać na wymarzoną pukawkę :D
Awatar użytkownika
Gorthaur
Kot

Dołączenie: 16 Gru 2010, 23:12
Ostatnio był: 01 Kwi 2011, 21:57
Miejscowość: Krk
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Vintar BC

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 43 gości