Problem z zadaniem od Łukasza

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z zadaniem od Łukasza

Postprzez echelon w 31 Gru 2010, 12:58

Wgrałem sobie na nowym kompie save'a z Magazynów (niestety zamówiony przeze mnie CS przyjdzie dopiero po nowym roku :/) żeby się trochę nacieszyć nową jakością gry i postanowiłem pierwszy raz wykonywać zadania dla Wolności. Łukasz dał mi zadanie zlikwidowania szpiega w szeregach frakcji. Wyśledziłem gościa i poczekałem aż skontaktują się z nim najemnicy. Gdy pojawił się komunikat z poleceniem odwalenia szpicla to go odwaliłem, potem tak jak kazano odwaliłem najemników i gdy pojawił się komunikat żeby zdać raport Łukaszowi, radośnie pobiegłem do bazy, ale wszyscy wolnościowcy zaczęli do mnie strzelać. Czy ktoś może wie wtf? Gram na patchu 1.005 bez żadnych modów.
Druga sprawa. Jak grałem na starym kompie na win xp, to jak przycisnąłem lewy ctrl to Striełok przykucał, jak wcisnąłem drugi raz to się prostował. Na win 7 jak tylko puszczę ctrl to od razu stoję wyprostowany, więc żeby kucać muszę mieć wciśnięty klawisz przez cały czas. Ktoś wie jak to naprawić?
I jeszcze taka ciekawostka: w win 7 jak otworzę ekwipunek czy przeszukuję poległych zamiast opcji 'weź wszystko' mam 'tak all', a żeby np. zjeść pajdę chleba to muszę kliknąć prawym kl. myszy i wybrać opcję zjedz, bo dwuklik nie działa. To akurat nie przeszkadza, ale zastanawia mnie czemu tak się dzieje.
Dlatego - mimo druty, wieże i strażnice
Tam chcemy dotrzeć, gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Nim podmuch jakiś strzepnie chwiejne potylice
Awatar użytkownika
echelon
Tropiciel

Dołączenie: 28 Mar 2010, 21:28
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:24
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 41

Reklamy Google

Re: Problem z zadaniem od Łukasza

Postprzez diego3006 w 31 Gru 2010, 13:01

1) Spróbuj wczytać poprzedniego save może to pomoże
2 i 3 ) Weź uruchom grę jako administrator lub w trybie zgodności z XP może to pomoże
:

Image
Awatar użytkownika
diego3006
Stalker

Dołączenie: 19 Gru 2009, 18:18
Ostatnio był: 09 Lis 2014, 19:47
Miejscowość: Pacanowo
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 29

Postprzez echelon w 31 Gru 2010, 13:24

Jeszcze jedno mi się przypomniało - mimo, że wszyscy nie żyli i otrzymałem komunikat udania się do Łukasza to na mapie nadal miałem na zielono zaznaczone miejsce gdzie leżał Pawlik z poleceniem jego wyśledzenia i zabicia.Wgrywałem ponownie save'a zaraz po wykonaniu zadania, ale zanim doszedłem do bazy i było to samo, spróbuję wykonać zadanie jeszcze raz.
Dlatego - mimo druty, wieże i strażnice
Tam chcemy dotrzeć, gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Nim podmuch jakiś strzepnie chwiejne potylice
Awatar użytkownika
echelon
Tropiciel

Dołączenie: 28 Mar 2010, 21:28
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:24
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 41

Postprzez k4r00 w 31 Gru 2010, 15:48

To jest jeden z bugów, którego ciężko (o ile w ogóle) naprawić. Prawdopodobnie podczas wykonywania misji Pawlik był twoim przyjacielem (zaznaczony na zielono na minimapie) i zabicie go popsuło twoje relacje z Wolnościowcami. Według mnie zrób tak: wczytaj autosave (początek magazynów wojskowych), nie wykonuj żadnych pobocznych zadań dla Kutwy itd. tylko idź prosto do Łukasza i bierz te główne zadania dla niego. Powinno podziałać.
Co do sprawy z kucaniem - przypisz w opcjach sterowania klawisz Ctrl do "Ciągłe kucanie". Możliwe, że zmiana systemu wpłynęła na ustawienie sterowania.
Pozdrawiam
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Krzysu_Pl w 06 Sty 2011, 02:14

Zgadza się, tego nie można naprawić. Zadanie z Pawlikiem będziesz miał zaznaczone ale będzie wykonane.
Co do chleba nie mam tak. A take all, w viście mam tak samo.
Awatar użytkownika
Krzysu_Pl
Tropiciel

Dołączenie: 05 Maj 2010, 19:23
Ostatnio był: 24 Kwi 2022, 21:40
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 81

Postprzez Saandorin w 31 Paź 2011, 12:56

Witam wszystkich,
Nie chcac zakladac nowego tematu na forum znalazlem najbardziej pasujacy.
Mam podobny problem otrzymalem zadanie wyczyszczenia obozu duty, niestety gdy tylko wszedlem do tej strefy po krotkiej rozmowie z straznikiem przed tym obozem zastrzelilem go, niestety chlopcy z obozu na gorce zauwazyli to i otworzyli do mnie ogien, nie przejmujac sie za bardzo wyciolem ich wpien, w miedzyczasie zrobilem troche zadan i dopiero po dluzszej grze wziolem zadanie od dowodcy magazynow. Pobieglem tam z cala ekipa niestety nie bylo juz kogo zabic i zadania nie mozna ukonczyc.
I tu moje pytanie czy jest jakas mozliwosc zeby oflagowac je jako zakonczone np edytujac pliki, probowalem uzyc wladcy zony, spawnowalem paru chlopcow z duty ale to nie pomaga.
pozdrawiam
Saandorin
Kot

Dołączenie: 31 Paź 2011, 12:48
Ostatnio był: 31 Paź 2011, 13:36
Kozaki: 0

Postprzez monolit1 w 01 Lis 2011, 12:28

a,nie szturmowałeś na wolnośc razem z czachą i innymi. :wódka: to nie do ciebie to do tego ktory stworzył temat :wódka: :wódka: :wódka: :wódka: :wódka: :wódka: :wódka: :wódka: :wódka: :wódka: :wódka: :wódka: :wódka: :wódka:

Uwagi moderatora:

Ee? NK to nie tu.
"Niema wolności bez POWINNOŚCI"

-Generał Woronin-

Za ten post monolit1 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative vandr, Afrose.
Awatar użytkownika
monolit1
Stalker

Dołączenie: 19 Paź 2011, 19:43
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 16:22
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 7

Postprzez Kpuc w 01 Lis 2011, 12:56

Saandorin napisał(a):Witam wszystkich,
Nie chcac zakladac nowego tematu na forum znalazlem najbardziej pasujacy.
Mam podobny problem otrzymalem zadanie wyczyszczenia obozu duty, niestety gdy tylko wszedlem do tej strefy po krotkiej rozmowie z straznikiem przed tym obozem zastrzelilem go, niestety chlopcy z obozu na gorce zauwazyli to i otworzyli do mnie ogien, nie przejmujac sie za bardzo wyciolem ich wpien, w miedzyczasie zrobilem troche zadan i dopiero po dluzszej grze wziolem zadanie od dowodcy magazynow. Pobieglem tam z cala ekipa niestety nie bylo juz kogo zabic i zadania nie mozna ukonczyc.
I tu moje pytanie czy jest jakas mozliwosc zeby oflagowac je jako zakonczone np edytujac pliki, probowalem uzyc wladcy zony, spawnowalem paru chlopcow z duty ale to nie pomaga.
pozdrawiam

Musisz wczytać save przed akcją i robić to jeszcze raz, nie, nie ma możliwości zaliczenia, niezaliczonego zadania.

Skoro już używasz spawnera, to można obejść to zadanie i zespawnować sobie np. wojskowych którzy to zastrzelą twój cel a ty ich.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez djcycu w 26 Lis 2011, 11:39

A nie lepiej zespawnować sobie wolnościowców? I tak się potem rozejdą i poginą w anomaliach a tak to przy wojskowych można ginąć i ginąć przy tym zadaniu bo zamiast strzelać do powinności najpierw wezmą na cel nas... Poza tym nie wiem jak to jest ale czy powinność nie lubi się przypadkiem z wojskiem? Dodatkowo pomijając spawner możemy rozwalić ich sami z własnej ręki pozostając neutralnym. Wystarczy zdobyć Wintara od Woronina za przyniesienie Snajperskiego TRs. wtedy się tylko ukrywaj pomiędzy deskami tak by cię nikt nie widział i wal po łbach. Pojedynczo każdego. Zanim zleci się powinność to będzie już po wszystkim.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 32 gości