Co lepsze

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: Co lepsze

Postprzez Trep w 05 Gru 2011, 20:52

Ak lepsze pod względem celności i siły rażenia. Tak jak mówił djcycu warto go mieć na wysypisku. Viper ma łatwo dostępne naboje, na cmentarzysku maszyn na wieży są skrzynie i jest w niej 1000 takich naboi. A do Ak są obok w tej budce.
Nie lubisz ciasteczek? Więc jak możemy się przyjaźnić skoro nie lubisz ciasteczek?
Awatar użytkownika
Trep
Stalker

Dołączenie: 04 Gru 2011, 20:24
Ostatnio był: 29 Mar 2013, 14:39
Miejscowość: Polish
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Reklamy Google

Postprzez Dżuz w 05 Gru 2011, 23:35

djcycu napisał(a):Kałasza warto na wysypisku już mieć to się lepiej walczy z bandytami :P Skąd go wziąć? Atakujemy placówkę wojskową i posterunek pod nasypem. Ammo nam nie braknie nawet do agropromu więc nie widzę przeszkód :P Makarow w zręcznych łapkach to maszyna do zabijania więc atak wojskowej placówki nie powinien być dla nikogo trudny. Chyba nawet nie od parady te naboje leżą przed posterunkiem :P

@djcycu, to żarty są, taa... ? :D
Ja też lubię tzw. hardcore w grach sobie robić, ale atakowanie posterunku wojskowych w Kordonie uzbrojonym w lipnego Makarowa to już przegięcie :P
Tych koło nasypu kolejowego to jeszcze rozumiem - jest się gdzie schować i można z bliska tłuc, ale ten pierwszy pomysł... :E

Jednak skłaniałbym się ku Viperowi - o amunicję dużo łatwiej. Nie jest to przecież żadna wiedza tajemna co się znajduje w skrzyniach na szczycie wierzy koło wejścia na złomowisko pojazdów na Wysypisku. Można pruć w bandytów ile wlezie i nawet do Baru starczy :D
Poza tym, na wyżej wspomnianych przeciwników jest jeszcze w miarę skuteczny, a zdobywanie AK-74 na sołdatach z posterunku to gra nie warta świeczki na tym etapie gry, moim zdaniem :wink:
A tak w ogóle, to przecież wojskowi na takim etapie gry - nawet ci z posterunku - mają raczej AKS-74U, a ta wersja nie ma jakiejś znaczącej przewagi nad Viperem :P
W10 x64 / i5-4670 / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 8 GB DDR 3 / SSD Samsung 850 Pro 256GB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 13 Lis 2024, 13:45
Miejscowość: Frogville
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 254

Postprzez Trep w 06 Gru 2011, 20:17

Ale te uczucie że ma się AK :D Ja jestem w wysypisku i mam dopiero 270 amunicji do AK a do Vipera 1100 :)
Nie lubisz ciasteczek? Więc jak możemy się przyjaźnić skoro nie lubisz ciasteczek?
Awatar użytkownika
Trep
Stalker

Dołączenie: 04 Gru 2011, 20:24
Ostatnio był: 29 Mar 2013, 14:39
Miejscowość: Polish
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez Method w 07 Gru 2011, 01:24

Dopiero? 270 to akurat :) . Poza tym od Agropromu i tak chodzimy z kałachem, amunicji jest aż nadto. Nie wiem po co chodzić i zbierać tysiące pocisków, chyba że chcecie strzelać do wszystkiego co się rusza. Vipera ostatni raz używałem przy odparciu ataku bandytów na złomowisko pojazdów, później już tylko z kałachem (najpierw AKS-74u, później "normalny", aż do szybkostrzelnego).
A pomysł szturmu na placówkę wojska z makarowem jest możliwy chyba tylko na najłatwiejszym poziomie ;) .
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 174

Postprzez djcycu w 07 Gru 2011, 01:30

Dżuz napisał(a):@djcycu, to żarty są, taa... ? :D
Ja też lubię tzw. hardcore w grach sobie robić, ale atakowanie posterunku wojskowych w Kordonie uzbrojonym w lipnego Makarowa to już przegięcie :P
Tych koło nasypu kolejowego to jeszcze rozumiem - jest się gdzie schować i można z bliska tłuc, ale ten pierwszy pomysł... :E

To nie żarty :P Idziemy na placówkę przez pole minowe po lewej stronie lokacji no a potem przez płot i po kiblu na dach i ze strychu ładujemy po wojakach z makarowa :D Ja tak zawsze robię ale uprzednio lepiej sprzątnąć sobie bandziorów i pozabierać jakie apteczki. Ja szedłem bez apteczek :P Polecam każdemu bo można się naprawdę obłowić jak nie w kasę to w naboje i porządny ekwipunek na samym początku no i kto wie? Może na kogoś u Sidorowicza będzie czekać Groza? Jak wiemy naboi będziemy mieli już wystarczająco by skończyć grę na tej grozie prawie w 100% bo jak każdy wie 5.56x39 nie brakuje :D

Groza na naboje do Kałasza + MP5 z tuneliku na naboje do Makarowa to najlepsze połączenie :D
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez kapucha w 07 Gru 2011, 17:56

Co do placówki wojaków mam inny, lepszy pomysł. Podbiegamy frontalnie, strzelamy do pierwszego lepszego wojaka i spieprzamy do wioski kotów. Żołnierze za nami pójdą i zrobi się strzelanina z kotami. Ja wtedy włażę na dach domu (pod którym był kombinezon najemnika) i wspieram koty ostrzałem z góry. Wojaki przychodzą pojedynczo i zwykle koty dają sobie radę.

Za ten post kapucha otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive djcycu, Realkriss.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez djcycu w 07 Gru 2011, 18:03

Ale w podstawce czy tylko na modach? Bo w podstawce mi takowy sposób nigdy nie zadziałał bo przychodziła tylko ta garstka co spaceruje po asfalcie w te i nazad :) Teoretycznie też dobra sytuacja bo z trzech wojaków można było dostać 3 kałasze + amunicję do nich no i jakieś apteczki i żarcie jak się trafi w sam raz do szturmu na wojaków. Ja jednak zawsze musiałem "kiblować" bo inne metody jakoś nie działały nigdy :D Może wina 1.0? Potem po patchowaniu już tylko mody się przełaziło.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez kapucha w 07 Gru 2011, 18:25

Mi zawsze to działa na czystej grze bez modów. Ale ja mam 1.0006
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez Elrath w 09 Gru 2011, 00:37

W Stalkerze to dużo zależy od szczęścia, tak jak np. z tymi wojskowymi, że niby przyjdą do wioski. : p
Choć tak szczerze to nigdy nie miałem problemu z zabiciem żołnierzy w Kordonie, w placówce to lewą stroną polem minowym zawsze potem się chowałem za budynki, wychylałem i zabijałem, na nasypie to można sobie wejść na górę na taki 'gzyms' z którego łatwo ich świągnąć.

Ja zawsze grałem Thunderem, ale teraz z szybkostrzelnym AK, którego można znaleźć
:

kryjówce Striełoka
polecam bo to świetna broń.
Awatar użytkownika
Elrath
Kot

Dołączenie: 15 Sie 2011, 18:39
Ostatnio był: 25 Mar 2014, 17:40
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 09 Gru 2011, 00:48

Na nasypie to wystarczy stanąć za tym spychem i będzie :P Kuźniecow pierwszy do piachu a potem i reszta. Ja zawsze Makarowem a jak nie to to się zaopatruję w inny pistolet który pomoże z wojakami. Wcale nie jest z nimi trudna walka. Wystarczy się troszkę pogimnastykować i można zrobić to na jednym życiu że tak się wyrażę :P

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Elrath w 09 Gru 2011, 17:42

Pistoletem? Wybacz, ale to trochę dziwne, po co się męczyć niecelnymi pistoletami, jeszcze takim jak Makarov?
Na nasyp szedłem zawsze kiedy miałem już udać się na Wysypisko i wtedy zawsze byłem wyposażony jakiś karabin, czy to Viper czy jakiegoś kałacha. ; p
Awatar użytkownika
Elrath
Kot

Dołączenie: 15 Sie 2011, 18:39
Ostatnio był: 25 Mar 2014, 17:40
Kozaki: 0

Postprzez kis104 w 01 Sty 2012, 21:16

Cóż AK Szybkostrzelny z kryjówki to najlepsza odmiana AK dostępna w grze. Jeszcze po doczepieniu celownika i granatnika to już wgl . : D A Viper jest dobry (wg mnie!) tylko ten przy zasypie kolejowym, w ktorym to pasuje amunicja z pistoletow. Naprawde swietna bron : )
Prawdziwy Stalker powinien zrobić w życiu trzy rzeczy:
1.Zabić chimerę.
2.Przetrwać emisję.
3.Wypić 5 kozaków czasie krótszym niż 3 minuty.
Awatar użytkownika
kis104
Łowca

Dołączenie: 31 Maj 2010, 18:56
Ostatnio był: 17 Lip 2024, 18:33
Miejscowość: Prypeć
Kozaki: 43

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 30 gości