Jak Cię denerwuje to zadanie to pogmeraj w opisie zadania w gamedata\config\misc\task_manager. Wywalasz spawnowanie zadania i jest spokój
Ja nie mogłem znieść wybijania po raz enty band dzikich psów w Dziczy bo zawsze rozbiegały się po całej mapie. To wywaliłem je i jest święty spokój
EDIT:
Chodzi o to, że zadanie będzie się ciągle odnawiać, jak "obroń obóz na Wysypisku". Zadania respują się co 24 godziny w grze i nie da rady obskoczyć tak całej Zony, żeby było wszystko zaliczone. Chyba że aż tak bardzo Cię to boli to idź do Barmana i powiedz mu że nie bierzesz zadania. Zadanie wyskakuje automatycznie, ale da się z niego zrezygnować jak z każdego pobocznego zadania.
EDIT II: To w czym problem? niezaliczone --> nie ma zadania --> nie ma problemu. Pewnie za parę stalkerowych dni znowu zadanie wyskoczy i będziesz mógł je sobie spokojnie zaliczyć.
A jak nie chcesz żeby wogóle się pojawiało to odsyłam do tematu edycji zadań na MOD PORTAL. Wystarczy przeczytać, zrozumieć co tam pisze, zrobić kopię zapasową pliku (na wszelki wypadek) i poprawić zadanie tak żeby Ci odpowiadało.