Stalker wyłącza komputer

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: Stalker wyłącza komputer

Postprzez Windmaker w 10 Sie 2011, 01:05

Mój błąd - okazało się, że w efekcie końcowym nie wyłączałem tej funkcji, czyli ślepy trop. Mam przydzielone ok 6134 mb aktualnie i włączone zarządzanie Automatyczne.
"Stałem się śmiercią; niszczycielem światów" - Julius Robert Oppenheimer
"Wojna jest sztuką, ma więc swoich artystów i mistrzów"

>>> SmartAge.pl - Portal ludzi ciekawych świata <<<
Awatar użytkownika
Windmaker
Tropiciel

Dołączenie: 21 Wrz 2008, 16:26
Ostatnio był: 22 Maj 2019, 15:46
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez scigacz1975 w 10 Sie 2011, 17:42

1. Zainstaluj SoC na innej partycji niż systemowa.
2. Nawet na win7 64 bit przy modach które dodają sporo grafiki (np. Atmosfear) należy koniecznie zrobić myk z 3GB enablerem - tu masz opis http://www.forum.stalker.com.pl/forum/viewtopic.php?f=49&t=11263&start=84&sid=0e6c80a8954bdb8ac4c53b0ecd90f96c jak to zrobić tyle że polecam ustawić sobie 4096 (z własnego doświadczenia) - po prostu SoC nie widzi więcej niż 2 GB ram.
3. dysk wymiany przy grze w Stalkera należy na sztywno ustawić na 4096 (początkowy i końcowy) - wtedy działa najbardziej stabilnie - http://www.forum.stalker.com.pl/forum/viewtopic.php?f=80&t=4498&hilit=plik+wymiany&sid=0e6c80a8954bdb8ac4c53b0ecd90f96c
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 01:03
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Windmaker w 10 Sie 2011, 18:18

Dzięki za odpowiedź. Naprowadziłeś mnie na pewną rzecz - którą jest bardziej prawdopodobna - system nie wyrabia, ponieważ grę mam ustawioną na dość nietypową rozdzielczość... 2560x1440 co możliwe, że w połączeniu z tylko 6 GB RAM i tak ciężkim pakiem moda i tekstur po prostu go przycina. O tym zupełnie zapomniałem, ale właśnie nie uruchamiałem Stalkera SoH-a jeszcze na tym monitorze. Przeinstaluje grę, ale jeszcze poczekam z dwa trzy dni na nowy RAM i wtedy zobaczę co się zmieni - bo i tak formata zasadzę to ogólnie uporządkuje kompa bo czyszczenie rejestru itp. nie jest tak skuteczne jak format :)

Ale dzięki za pomoc - a powiedz mi tylko, czy ten myk z 3GB enablerem na Windowsie 7 robi się tak samo jak w XP? I czy są tego jakieś "inne rezultaty"? Pytam się bo akurat nie lubię na rejestrze pracować więc wolę nie ryzykować :)

Awatar użytkownika
Windmaker
Tropiciel

Postprzez scigacz1975 w 10 Sie 2011, 18:28

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=49&t=6659&start=0 - tu masz ten temat wstawiony przez Atiego. I nie patrz na pierdoły pod spodem bo to naprawdę działa i nie jest trudne.

Co do rozdziałki to SoC ma chyba max 1900x coś tam - wyżej może świrować.

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Windmaker.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 01:03
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Windmaker w 10 Sie 2011, 18:39

Co do rozdziałki to SoC ma chyba max 1900x coś tam - wyżej może świrować.

Nie może, a na pewno :D Bo ja po instalacji patchy i restarcie gry bez moda, zmieniłem ustawienia właśnie na tę rozdziałkę i wrzuciłem moda i na tym się skończyło odpalanie gry. W takim razie zabieram się za reinstalację i porządek :)

Dzięki za pomoc. Mam nadzieję, że tym razem już mi się uda to naprawić :D

EDIT:

Już naprawione - zmieniłem w pliku user.ltx rozdzielczość na 1600x900 i gra chodzi :D - dodam tylko, że przy rozdzielczości 1920x1080 się wysypał. Nie było trzeba żadnych reinstalów czy zmian w plikach. Tak więc wielkie dzięki za pomoc - nareszcie mogę pograć w ulubioną grę :D

Awatar użytkownika
Windmaker
Tropiciel

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości