Bubciu napisał(a):Hmm, myślę, że mogę tutaj pomóc
Otóż niedawno znalazłem w necie sposób aby rozwiązać ten problem, tylko że w Cieniu Czarnobyla, ale silnik gry ten sam więc nie widzę problemu, zatem:
"[error][ 1450] : Zasoby systemowe nie wystarczają do ukończenia żądanej usługi
Pomogło pogrzebanie w rejestrze i zmiana ustawień pliku stronicowania. Błąd jest związany z systemem Windows XP i niestety nową generacją kart graficznych firmy Ati LOL
Napiszę jak rozwiązać problem wycieku pamięci w trakcie gry. Jak człowiek zaczyna szukać rozwiązania, okazuje się, że jest to bardzo popularny błąd, zarówno wśród polskich graczy jak i zagranicznych.
Rozwiązanie na pewno się komuś przyda i nie będzie musiał się tyle naszukać co ja
Przede wszystkim do opcji uruchamiania gry należy dopisać "-noprefetch" (prawym na ikonę gry - "D:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\XR_3DA.exe" -nointro -noprefetch). Wtedy gra nie wgrywa sobie sterty niepotrzebnych rzeczy do pliku wymiany. Dzięki temu więcej zasobów pozostaje na rozgrywkę.
Druga bardzo ważna sprawa to modyfikacja w rejestrze sposobu zarządzania plikiem wymiany przez system. Mianowicie:
- w "uruchom" wpisujemy "regedit" i odpalamy edytora rejestru
- odszukujemy ścieżkę "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management"
- zmieniamy wartość REG_DWORD dla "PagedPoolSize" na "ffffffff"
- dodajemy nową wartość REG_DWORD (prawym myszki na wolnym obszarze) i zmieniamy jego nazwę na "PoolUsagemaximum"
- zmieniamy wartość nowo utworzonej funkcji na "00000028"
- zamykamy edytora rejestru i cieszymy się działającym S.t.a.l.k.e.r'em"
Mam nadzieje, że pomogłem
"-noprefetch - Disables prefetching. Games load faster, in-game stuttering may increase or drop." Czyli jesli masz slaby PC to nie dodawaj tego parametru bo podczas gry mogą wystąpić przyciecia ale za to czas ladowania poziomow bedzie nieco szybszy... - caleb59Aaa, dlatego mi tak cięło w magazynach, dzięki
Polecam także zmniejszyć rozdzielczość w grze, na początku mi wysypało kompa, zmniejszyłem rozdziałke i śmiga aż miło