Artefakty za cmentarzyskiem maszyn

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Artefakty za cmentarzyskiem maszyn

Postprzez echelon w 28 Mar 2010, 21:55

Witam, jestem nowy w zonie, wczoraj doszedłem do artefaktów za cmentarzyskiem maszyn na Wysypisku. Na wstępie uprzedzę, że naprawdę cierpliwie szukałem na tym forum rozwiązania problemu, ale naprawdę nie znalazłem . Otóż za cmentarzyskiem niedaleko obozu bandytów, których wybiłem leży dusza i kotlet, moje pytanie: jak ja mam te cholerstwa wyciągnąć z karuzeli? Podobno się da, ale z której strony bym nie podchodził to żeby zabrać artefakt, muszę podejść na tyle blisko, że anomalia mnie wciąga i albo ja nie potrafię z niej uciec, albo tego się jednak nie da stamtąd wyciągnąć. Jeśli faktycznie da się to wyciągnąć w takim kombinezonie jaki mam (kombinezon najemników pożyczony ze skrytki w Kordonie) to będę wdzięczny za jakąś wskazówkę.
Dlatego - mimo druty, wieże i strażnice
Tam chcemy dotrzeć, gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Nim podmuch jakiś strzepnie chwiejne potylice
Awatar użytkownika
echelon
Tropiciel

Dołączenie: 28 Mar 2010, 21:28
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:24
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 41

Reklamy Google

Re: Artefakty za cmentarzyskiem maszyn

Postprzez caleb59 w 28 Mar 2010, 22:08

Hmm moim zdaniem to zależy od losowości spawnu artefaktów na tej lokacji - dużo razy grałem w SoC i wiem, że to się zmienia... Zdarza się tak, iż da się wyciągnąć max 2-3 artefakty (musisz mieć dużo szczęścia przy wczytywaniu lokacji), w najgorszym wypadku uda się wyciągnąć tylko jedną sztukę tę najbliżej mini obozu bandytów. Wszystko zależy od szczęścia i spawnu - rzecz drugorzędna to kombinezon - rzucaj śrubami i szukaj ścieżki (do pewnego momentu da się przejść - później jest ściana z anomalii) lub próbuj granatami (nie rzucać F1-kami [tzw. "szyszki"] bo oberwiesz odłamkami) "wybić" artefakt jakoś bliżej (dziwnie to brzmi ale czasami się udaje). Jeśli nadal nic z tego próbuj wczytać poprzedni stan gry najlepiej jeszcze z Kordonu (np. obok przejścia na Wysypisko) lub wyłącz grę i włącz ponownie wczytując poprzedni save - duża szansa, że spawn ułoży się bardziej po Twojej myśli i artefakty będą bliżej rozrzucone...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:23
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 672

Postprzez echelon w 28 Mar 2010, 22:29

Ok. Spróbuję najpierw z tymi granatami i z dwururką, może nią też da się jakoś to wybić, a jak nie to będę się bawił z wgrywaniem save'ów, choć przy wcześniejszym różnicy raczej nie było.
Dlatego - mimo druty, wieże i strażnice
Tam chcemy dotrzeć, gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Nim podmuch jakiś strzepnie chwiejne potylice
Awatar użytkownika
echelon
Tropiciel

Dołączenie: 28 Mar 2010, 21:28
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:24
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 41

Postprzez LordDino w 29 Mar 2010, 10:06

Możesz też próbować przebiec przez anomalie. Jak nie trafisz w środek to nie powinna biegnącego ciągnąć ryzykowne ale jak znajdziesz się za anomaliami to już jesteś gość.
Panie, daj mi siłę, do zaakceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić,
odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować,
mądrość, abym dobrze ukrył ciała tych którzy mnie dzisiaj wk*rwili.
Awatar użytkownika
LordDino
Stalker

Dołączenie: 18 Lut 2010, 09:20
Ostatnio był: 08 Cze 2012, 22:19
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez JABŁKO w 29 Mar 2010, 21:54

A nie lepeiej zdobyć jakiś lepszy kombinezon i po prostu przebiec zbeirajac po drodze artefakty z tej anomalii.Ekolog się do tego nadaje w sam raz.Fakt ze zdobywa się go dodść poźno ;p ja tam bym niemarnowal amunicji na jakieś tam artefakty hihi.W doliniemroku też znajdziesz duszę czy co tam chcesz i nie bedziesz musiał się tak trudzić :D
JABŁKO
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 23:47
Ostatnio był: 17 Lip 2011, 23:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: -30

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości