Modyfikacja parametrów bochatera

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Modyfikacja parametrów bochatera

Postprzez Kamilos123pl w 03 Sty 2010, 19:00

Wprowadzenie

Chciałbym przedstawić Wam program (S)talker (A)ctor (M)odifier 2.1.0, który ułatwi Wam modyfikację poszczególnych parametrów bohatera. Polska wersja została wykonana przeze mnie i jest wolna od błędów. Aplikacja posiada własny instalator. Niestety istnieją też pomniejsze nie przetłumaczone słowa, ponieważ nie byłem w stanie ich nigdzie znaleźć (próbowałem nawet hackować plik .EXE). Zaktualizowałem pliki służące do modyfikacji statystyk, więc będą zgodne z wersją 1.0005.

Opis

SAM jest prostym programem służącym do edycji współczynników postaci w grze S.T.A.L.K.E.R. Ściślej mówiąc, za pomocą tego narzędzia będziesz mógł zmienić statystyki bohatera, udźwig oraz opcje odpowiadające za poruszanie.

Instrukcja obsługi

Przy pierwszym uruchomieniu program poprosi cię o wybranie katalogu z grą.

Domyślnie jest to: C:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\.

Po modyfikacji parametrów i zapisaniu pliku, będziesz musiał zmodyfikować pewną linijkę w pliku fsgame.ltx, by zmiany były widoczne w grze.

Odszukaj linijkę:

$game_data$ = false|true| $fs_root$|

Zamień ją na:

$game_data$ = true|true| $fs_root$|

Więcej informacji znajdziesz w trakcie używania programu. Radzę też umieć zamianę liczb itp. na ułamki dziesiętne i odwrotnie.

Prawa autorskie

Autor: Gray Fox
Spolszczenie: Elvis Scatter

Download

http://stalker-world.webd.../SAM_210_PL.rar
////Intel(R) Core(TM) 2 Duo CPU E7600//// Kingston 2gbx2 DDR2-800////nVidia GTX260////
Awatar użytkownika
Kamilos123pl
Kot

Dołączenie: 01 Sty 2010, 17:41
Ostatnio był: 16 Sie 2010, 15:25
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Modyfikacja parametrów bochatera

Postprzez StalkerCiastek w 03 Sty 2010, 19:46

Polska wersja została wykonana przeze mnie i jest wolna od błędów.

Ktoś kto napisał "Bohater" przez ch ma zrobić polska wersje wolną od błędów :D ?

Udźwig i opcje odpowiadające za poruszanie. Modów na to były już dziesiątki. Samemu też można to łatwo zmienić. Po co komplikować? Wpisuje w google "Stalker mod na udźwig" i już mi wyskoczy kilka. Ale ściągnę i sprawdzę. Napiszę jak to działa.

No myślałem, że to nic ciekawego, ale jednak działa. Dlatego, że to jeden z wielu podobnych modów oklasków nie będzie, ale plusik tak :D. No i nie lubię takiego ciągłego sprintu. Gra traci przez to na klimacie i grywalności. Wszystko się wtedy robi "na odwal".
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum