Ostatnie sloty inventory.

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Ostatnie sloty inventory.

Postprzez Lenon w 28 Kwi 2009, 17:55

Mam problem z ostatnia linią slotów w inventory. Psikus polega na tym , że nie mogę nic z niej zabrać jak otworze ekwipunek lub podczas trade. Nie mogę kliknąć co za tym idzie ruszyć tego. Mam to głównie przy modach, chociaż jeśli dobrze pamiętam w podstawce też był problem zarówno w 1.004 i 05.
Jedyną metodą jest ściągnięcie zbroi, wtedy pojawia się na dole w ekwipunku tworząc kilka linijek, wtedy mogę kliknąć na chleb i inne rzeczy które są w tej linijce (czyli wszystkie zajmujące jeden slot lub więcej w poziomie. Trochę to denerwuje kiedy muszę łyknąć coś na promieniowanie albo kombinować u tradera. Nie wiem w czym problem tkwi.
Image
Awatar użytkownika
Lenon
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2008, 17:03
Ostatnio był: 07 Cze 2012, 14:42
Miejscowość: Wroclaw
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Ostatnie sloty inventory.

Postprzez caleb59 w 28 Kwi 2009, 21:51

Bug ogolnie znany wsrod ogolu userow i jesli chodzi o mnie to najczesciej kluje w oczy przy modzie Oblivion Lost...
Sam nie potrafie temu zaradzic - osobiscie mnie to nie przeszkadza bo nie nosze ze soba masy towaru i kazdego karabinka po kazdym trupie jakiego zalatwie z Vintoreza - wystarczy poprostu tak rozporzadzac ekwipunkiem aby nie nosic przy sobie kazdego syfu jaki sie w grze napotka i nie powinno Cie do dluzej dreczyc - wiem ze to rada o kant du*y obic ale sam tez jestem ciekawy jak to rozwiazac i nic innego akurat na te chwile nie przychodzi mi do lba...
Zapewne da sie to jakos naprawic wiec dla przykladu i z czystej ciekawosci dolacze sie do pytania...
BTW kiedys widzialem na stalker filefront mini moda ktory zmienial inwentarz tzn. dodawal wiecej okienek (mniejszych ale bylo ich wiecej) oraz poprawial wyswietlanie inwentarza dla ekranow 16:9 - moze ten wlasnie mod naprawilby problem - najgorsze jest to ze za chiny nie pamietam nazwy tego mini moda...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:23
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 672

Re: Ostatnie sloty inventory.

Postprzez Lenon w 29 Kwi 2009, 08:08

Poprawa 16:9 wiele by zmieniła. Udało mi się odkryć, ze bug występuje na wyższej rozdzielczości niż 1280x1024 (ostatnia działająca), na 1600x1050 i innych mniejszych panoramicznych rozdzielczościach sloty niedostępne.
Akurat gram w OL, ale wcześniej to samo miałem na Free Play 0.97, co do podstawki nie jestem pewien jak już pisałem wcześniej.
Image
Awatar użytkownika
Lenon
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2008, 17:03
Ostatnio był: 07 Cze 2012, 14:42
Miejscowość: Wroclaw
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 0

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości