Rozmazany obraz.

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Rozmazany obraz.

Postprzez Wizzardius w 26 Mar 2009, 16:39

Otóż mam rozmazane niebo w Stalkerze. Normalnie jak rozgladam sie drzewa "zostaja" na niebi, widze 10 metrowe slady jakie zostawiaja latajce ptaki... Po prostu nie ma nieba. Gra zawsze chodziła dobrze bez zarzutu, nigdy takiego probloemu nie miałem, proszę o pomoc.
Wizzardius
Kot

Dołączenie: 26 Mar 2009, 16:36
Ostatnio był: 23 Lut 2010, 01:13
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Rozmazany obraz.

Postprzez Imperator w 26 Mar 2009, 23:43

Łatwiej by było pomóc, znając głębsze informacje. Podaj sprzęt, na jakich ustawieniach grasz i może do jakiego patcha masz grę podniesioną.

PS. Rzecz jasna sięgnąłeś do 8 cudu świata zwanego "reinstalką", he?
Imperator
Kot

Dołączenie: 26 Mar 2009, 13:29
Ostatnio był: 08 Paź 2011, 14:33
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Re: Rozmazany obraz.

Postprzez Strzelec w 27 Mar 2009, 01:26

Ten błąd jest spowodowany chwilową (tudzież permanentną) utratą tekstury nieba. Sposobów jego zlikwidowania może być wiele : Wczytanie save'a , Wgranie patcha , Update sterowników , a w hardcore'owych przypadkach nawet reinstall Stalkera. Mi się przydarzyło to tylko jeden raz : przy ostrzale żołnierzy przy wejściu do Kordonu w CS. Pomógł wtedy poprzedni save , także próbuj.

Ahh , jeszcze pozostaje kwestia modów. Używasz może jakichś zaawansowanych shaderów , np. Float32 czy inne?
Ten błąd może być spowodowany niekompatybilnością któregoś moda (jeżeli takowe masz)

Pozdrawiam , Strzelec
Image
Awatar użytkownika
Strzelec
Stalker

Dołączenie: 06 Lis 2008, 22:26
Ostatnio była: 21 Lip 2018, 21:22
Miejscowość: Kinsela
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 1

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości