Problem z niektórymi teksturami.

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z niektórymi teksturami.

Postprzez d@id12 w 03 Wrz 2008, 16:19

Witam!
Na wstępie powiem że szukałem podobnego problemu w różnych działach.. jedyne co znalazłem to drugiego użytkownika z podobnym problemem.
Chodzi o niektóre gotowe tekstury.

Szczegółowo:
Chodzi o tekstury w interfejsie gry. Czyli menu główne, PDA itp. Te które są w samej rozgrywce są ok.. typu broń, napój energetyczny itd.
Przykład? Mam wgrane te PDA .. Gdy w grze je właczam tekstura jest dosyć mała w lewym górnym rogu ekranu. A zawartość tego urządzanie jest "ogołocona" :P

Mam także wgrane nowe tło przy ładowaniu poziomu jak i ich 'intra' ..
W przypadku tła, to przypadek ten sam co w PDA a intro jest na dobrym miejscu. Lecz na moje oko - trochę za duże ;)

Ktoś może pomóc? Mam patch 1.0006
Image
d@id12
Kot

Dołączenie: 27 Sie 2008, 00:10
Ostatnio był: 07 Maj 2011, 15:15
Miejscowość: Sarbinowo Drugie
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem z niektórymi teksturami.

Postprzez caleb59 w 03 Wrz 2008, 16:25

W kwestii PDA - przeciez autor tekstury napisal ze jest ona w wersji BETA - czyli logicznie myslac takie bugi jak Twoj moga sie pojawiac...
Pozatym moze to tez kwestia rozdzielczosci w jakiej grasz - sprobuj ustawic wieksza/mniejsza rozdzielczosc w opcjach gry moze to cos pomoze...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:23
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 672

Re: Problem z niektórymi teksturami.

Postprzez d@id12 w 03 Wrz 2008, 19:25

Ale ten błąd występuje w też innych teksturach interfejsu.
Co do rozdzielczości to nic z nią jeszcze nie kombinuje. Mam 800x600 bo lekki złom z mojego kompa ;)
Muszę wytrzymać jeszcze trochę. Wraz z Clear Sky będę miał nowy sprzęt :D
Choć.. zobaczę tak z ciekawości czy to coś pomoże - Jak coś, to napiszę.

Pozdrawiam!
Image
d@id12
Kot

Dołączenie: 27 Sie 2008, 00:10
Ostatnio był: 07 Maj 2011, 15:15
Miejscowość: Sarbinowo Drugie
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości