problemik

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

problemik

Postprzez rabus w 16 Lut 2008, 15:00

Witam wszystkich i sorki że może nie wkleiłem tego tematu w pytania odpowiedzi bo raczej tam się kwalifikuje . Posiadam kartę graficzna GEFORCE 128 mb 4200 titanium i mnie krew zalewa.Wiem że to starocie. A mianowicie nie widzę broni z serii akm, snajperek jest jakieś załamanie,jak widzę postacie z taka bronią to broń jest trochę odsunięta.Jak ją mam nie widzę ją w ręce nie da się przycelować. W przypadku jak jest burza lasery walą mi z nieba. Zainstalowałem najnowsze sterowniki 93.71 i dalej to samo, spotkał się ktoś już z takim problemem??
rabus
Kot

Dołączenie: 13 Lut 2008, 19:04
Ostatnio był: 25 Lut 2008, 00:01
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez donciu w 16 Lut 2008, 23:52

Prawdopodobnie coś z shaderami bądź jedynie programową obsługą Direxta 9.0

Niestety , będziesz musiał kartę zmienić.
Awatar użytkownika
donciu
Tropiciel

Dołączenie: 22 Lip 2007, 13:21
Ostatnio był: 03 Lut 2013, 13:10
Miejscowość: Świebodzice / ?????????
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez cmlPL w 17 Lut 2008, 00:00

Już nie dx9, bo ta karta ma hardwarowo tylko dx8, napewno jest to problem z kartą autorze, niestety jeśli jest to tak bardzo uciążliwe to trzeba zrobić to co mówi mój przedmówca. Przyjemność czasami kosztuje, wiem jak bardzo ^^
cmlPL
Łowca

Dołączenie: 19 Sie 2007, 21:33
Ostatnio był: 06 Paź 2013, 05:06
Miejscowość: Niedaleko KowKa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez Infernal w 17 Lut 2008, 00:05

Jedno mnie zastanawia. Mój kumpel grał sobie normalnie, aż pewnego dnia w czasie burzy miał te "lasery z nieba". Wszystko wcześnie było cacy, a od tamtego dnia ma właśnie te ciekawe kolorki. Ma kartę Gforce 6600 128 mb. Tylko dziwi mnie, że wcześniej tych laserków nie miał, więc co? Karta mu poszła? Nie pamiętam dokładnie ale AK też mu chyba poszły, że ich nie widział.
EDIT: Napisałem do niego właśnie. AK też mu się... popsuły. Ale skoro wcześniej wszystko było normalnie to znaczy, że karta poszła się... popsuła się?
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez cmlPL w 17 Lut 2008, 00:14

Bardzo możliwe, że karta w jakiś dziwny sposób dostała może zbyt dużą dawke "prądu" i "coś" się przypaliło, przegrzało - jakieś fragmenty GPU odpowiedzialne za wyświetlanie takich i takich polygonów i innych pierdół. Choć dziwne jest, ale tego nie jestem pewien - powiedz nam autorze czy w innych grach też masz takie problemy ? Jeśli tak to wiadomo, że karta jest spier... zepsuta, bo stalker nie należy do jakichś nadzwyczajnie napisanych gier, więc Engine nie ma tu za dużo do gadania ^^
cmlPL
Łowca

Dołączenie: 19 Sie 2007, 21:33
Ostatnio był: 06 Paź 2013, 05:06
Miejscowość: Niedaleko KowKa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez rabus w 17 Lut 2008, 00:23

W Far Cry były jakieś kropki po nowych sterownikach już ich nie było,da się grać wszystkie inne bronie widać tylko te nieszczęscne ak,obokany i narazie sprawdziłem 1 snipke.Sama ręka bez broni. Dałem direct 9.0 c może zmienie na 9.0a albo 8.1 jak znajde pod windows xp,Wstawie screena jutro i zobaczycie=)
rabus
Kot

Dołączenie: 13 Lut 2008, 19:04
Ostatnio był: 25 Lut 2008, 00:01

Postprzez donciu w 17 Lut 2008, 12:57

cmlPL napisał(a):Już nie dx9, bo ta karta ma hardwarowo tylko dx8,

Napisałem "obsługa programowa diretx 9.0" nie hardware'owa. Bo wiem że Geforce z serii 4 obsługują jedynie direxta 8.0 sprzetowo. 9.0 emulują programowo.

Nie tyle karta się przegrzewa czy jest uszkodzona. Poprostu procesor graficzny nie wyrabia i "zapomina" obrobić jakieś tekstury. Przeinstalowanie DirectX nic nie pomoże. Musisz zmienić kartę , chociaż na jakiegoś radka 9600 albo cuś.
Awatar użytkownika
donciu
Tropiciel

Dołączenie: 22 Lip 2007, 13:21
Ostatnio był: 03 Lut 2013, 13:10
Miejscowość: Świebodzice / ?????????
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

problem z Windows Vista

Postprzez vitek w 04 Kwi 2008, 09:35

Witam. Mam zainstalowaną Viste i zdaje się, ze to jest przyczyna problemu.
Nie mogę zapisać aktualnego stanu gry, tzn. nie zapisują się save'y ;-( . A w momencie kiedy dochodzę do następnego poziomu, gra zamyka się i koniec tematu - muszę zaczynać od początku ;-(
czy zna ktoś może wyjście z tej sytuacji ? oprócz odinstalowania visty oczywiście ;-)

pozdrawiam

Tak, tylko podaj nam loga ze Stalkera (FAQ, 2.14). A poza tym, może byś się podzielił informacją o tym ile masz np. RAMu w kompie? ;). Co do rozwiązania problemu, to zapewne jest to najczęstszy błąd na Viście, czyli "out_of_memory". Tego problemu nie rozwiąże nic innego poza zmniejszeniem detali tekstur w grze (wystarczy tylko to) do połowy. Wiem, że to kiepskie rozwiązanie, ale to jedyne jakim dysponujemy. - SF
vitek
Kot

Dołączenie: 04 Kwi 2008, 09:26
Ostatnio był: 04 Kwi 2008, 09:31

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości