Jak zwiększyć czas przed emisją na zewnątrz elektrowni?

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jak zwiększyć czas przed emisją na zewnątrz elektrowni?

Postprzez Zaxon w 12 Sty 2012, 12:54

Witam,

Jakiś czas temu udało mi się znaleźć informację w jakich plikach należy zmienić czas który jest odliczany od 5 minut w dół przed wystąpieniem emisji na południowej stronie elektrowni. Niestety zginął mi link do tej strony i teraz nie mogę go znaleźć ponownie.

Czy ktoś zna przepis na to aby zwiększyć ten czas tak aby można dłużej pograć sobie na tej lokalizacji?

Grę przeszedłem już dwa razy więc teraz szukam innych możliwości dalszego grania w Cień Czarnobyla. :)
Awatar użytkownika
Zaxon
Kot

Dołączenie: 28 Lis 2011, 14:51
Ostatnio był: 03 Sie 2012, 10:06
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Jak zwiększyć czas przed emisją na zewnątrz elektrowni?

Postprzez lektors w 12 Sty 2012, 14:52

Zapewne gdzieś w gamedacie - sekcja skrypty...

Uwagi moderatora:

Ale doradziłeś, nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia.
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

Re: Jak zwiększyć czas przed emisją na zewnątrz elektrowni?

Postprzez Zaxon w 12 Sty 2012, 23:04

Udało mi się znaleźć to co szukałem. :D Jednak widać w głowie odpowiedź była, wystarczyło popróbować z "wujkiem" Google. :) Oryginał znajduje się tutaj:

http://www.gsc-game.com/index.php?t=community&s=forums&s_game_type=xr&thm_page=5&thm_id=18298&sec_id=16&offset=-60

W skrócie wygląda to tak (jedna z metod):

1) Otworzyć do edycji plik:
Kod: Zaznacz wszystko
gamedata\scripts\sr_timer.script

2) Wyszukać funkcję set_scheme() w której odszukać poniższe linie:

if st.type == "dec" then
        st.start_value = utils.cfg_get_number(ini, section, "start_value", obj, true)
    else
        st.start_value = utils.cfg_get_number(ini, section, "start_value", obj, false, 0)
    end

należy je zamienić na:
    if st.type == "dec" then
        st.start_value = utils.cfg_get_number(ini, section, "start_value", obj, true)
        if st.start_value == 360000 then -- 6 minut, domyślny czas odliczania do emisji
            st.start_value = 120 * 60000 -- 2 godz odliczania
        end
    else
        st.start_value = utils.cfg_get_number(ini, section, "start_value", obj, false, 0)
    end

Napisali tam że wystarczy mieć stan gry z przed momentu w którym licznik się włącza, najlepiej z początku poziomu albo wcześniej z Pripiaci.

Na razie jeszcze nie próbowałem, ale mam zamiar. Dam znać jak będzie działać, choć może to trochę potrwać, bo dopiero zacząłem grać od początku i mi się z tym nie spieszy. :)
Awatar użytkownika
Zaxon
Kot

Dołączenie: 28 Lis 2011, 14:51
Ostatnio był: 03 Sie 2012, 10:06
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 0

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości