[Problem] Najemnicy w Barze

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

[Problem] Najemnicy w Barze

Postprzez Venom32 w 19 Wrz 2011, 15:57

Witam mam problem z barem nie wiem czy to bug gry czy tak ma być, przy przejściu do dziczy pojawiają się najemnicy i przechodzą na teren baru i nie mogę ich zabić poniewarz potem rzucają się na mnie ci z powinności chociarz jestem ich przyjacielem ( są na zielono na mapie ) i nie mogę przejść na teren magazynów a blokada przy przejściu została zniszczona i nikt tam nie idzie. A ja tracę :+: i bandarze.
Proszę o pomoc. Najlepiej jakiś mod że najemnicy nie mogą tam wchodzić albo że powinność nie atakuje po tym jak kogoś zabię na terenie baru. ( Nie chcę przerabiać plików bo nie umiem gram na wersji bodajże 1.0003 lub 1.0004 . Mam iść teraz do Mózgo zwęglacza. Z góry dziękuję . :| :|
Awatar użytkownika
Venom32
Kot

Dołączenie: 01 Lut 2010, 15:10
Ostatnio był: 18 Paź 2013, 14:06
Miejscowość: Bar
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: -3

Reklamy Google

Re: [Problem] Najemnicy w Barze

Postprzez kapucha w 19 Wrz 2011, 19:48

To normalne :wink: . Na terenie Baru nie możesz strzelać absolutnie do żadnych ludzi.
Ale jak to Ci blokuje drogę, to sprint zygzakiem i powinieneś zdążyć :) jak się postarasz, to z kombinezonem stalkera na najwyższym poziomie trudności tracąc góra 2-3 apteczki. Jak masz łatwiejsze ustawienia, to nie ma co wnikać, i tak apteczki przewalają się dosłownie wszędzie :E .

Ps. popracuj nad ortografią :wink:

Za ten post kapucha otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Venom32.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez Tajemniczy w 19 Wrz 2011, 21:08

U mnie zawsze tak jest że gdy wejdę do Baru po jakimś czasie na terytorium Baru pojawia się 2 wojskowych. To po prostu jakiś błąd z respieniem się postaci. Nie strzelaj do nich, zajmą się nimi stalkerzy i Powinność tylko uciekaj od nich to nikt potem nie będzie do ciebie strzelał.
Ps:jw popracuj nad ortografią bo cię ati zje jak zobaczy te byki :E .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez nuclear fusion w 04 Paź 2011, 15:45

witam, mam podobny problem. Wchodząc do baru żeby oddać dokumenty z lab. u wejścia czeka na mnie banda najemników po czym dołacza się do nich grupa stalkerów z wejścia do baru i generalnie to na 3 apteczki to tego sie nie da przejść :) bo jak strzela do mnie 8 luda to staje prawie w miejscu i nie jestem w stanie ich przebiec :/
strzelać wiadomo nie można, bo zaraz dają sygnał że w obozie jest morderca :D

damn it !
Awatar użytkownika
nuclear fusion
Kot

Dołączenie: 04 Paź 2011, 15:39
Ostatnio była: 10 Sty 2012, 17:48
Kozaki: 0

Postprzez kis104 w 30 Paź 2011, 14:44

Juz mi sie przypomnialo ze tez tak mialem. Tyle ze w moim przypadku najemnicy sie napażali z powinnością, ale nie zdazylem wyjac broni jak sie pozabijali. Konkretnie powinność powybijała najemników i normalnie przy wejściu do dziczy walczylem z najemnikami. Może przez przypadek trafiłeś w któregoś z powinności?
Prawdziwy Stalker powinien zrobić w życiu trzy rzeczy:
1.Zabić chimerę.
2.Przetrwać emisję.
3.Wypić 5 kozaków czasie krótszym niż 3 minuty.
Awatar użytkownika
kis104
Łowca

Dołączenie: 31 Maj 2010, 18:56
Ostatnio był: 17 Lip 2024, 18:33
Miejscowość: Prypeć
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 43

Postprzez Spyrok w 30 Paź 2011, 22:51

Sam też coś takiego miałem.
Masz 3 rozwiązania:

Pierwsze to zabić najemników i potem pozbyć się powinności (na ogół pozbywanie się żołnierzy powinności nie zmienia nastawienia do ciebie ich generała czy Pietrienki- chyba, że ich zaatakujesz pierwszy, ale akurat tutaj to oni atakują Ciebie, bo zaatakowałeś najemników, więc można ich eliminować). No bo najważniejszy jest Generał Woronin i Pietrienko- oni wydają zlecenia i u nich można handlować. Na szczęście Generał i Pietrienko nie zmienią do Ciebie nastawienia (chyba że jak mówię zaatakujesz ich pierwszy).

Drugie - pozwolenie na to by Powinność sama pozbyła się wrogów (niestety niektóre kluczowe postacie mogą zginąć).

Trzecie- Wczytanie zapisu "autosave". Wtedy postać jest na ogół przy przejściu do/z następnego poziomu i możliwe, że jak tak się zrobi to sytuacja nie nastąpi. Można też po wczytaniu "autosave" od razu przejść na wysypisko, do dziczy, czy też magazynów- chwilę tam pograć i błąd przeminie.
Jak wie ktoś w jaki sposób zmodyfikować program acdc.pl tak aby otwierał all.spawn z "czystej gry" (to znaczy bez żadnych patchów) to niech napisze mi na pw. Opcjonalnie może być też podanie innej wersji acdc.pl, która mi otworzy ten spawn. Próbuję zespawnować mutanty, ale mam zamiar nie instalować patchów.
Spyrok
Stalker

Dołączenie: 11 Wrz 2011, 16:38
Ostatnio był: 29 Paź 2012, 19:36
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: -2

Postprzez monolit1 w 03 Lis 2011, 22:07

ja rozwaliłem Pietrenke i zaczoł gadac tylko ten komunikat o tym że na nich terytorium znajduje się morderca.Lecz oni są nadal moimi przyjaciółmi i do mnie nie strzelają

Uwagi moderatora:

Pisz po polsku, warn. - Wheeljack
"Niema wolności bez POWINNOŚCI"

-Generał Woronin-
Awatar użytkownika
monolit1
Stalker

Dołączenie: 19 Paź 2011, 19:43
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 16:22
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 7

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości