przez Spyrok w 30 Paź 2011, 22:51
Sam też coś takiego miałem.
Masz 3 rozwiązania:
Pierwsze to zabić najemników i potem pozbyć się powinności (na ogół pozbywanie się żołnierzy powinności nie zmienia nastawienia do ciebie ich generała czy Pietrienki- chyba, że ich zaatakujesz pierwszy, ale akurat tutaj to oni atakują Ciebie, bo zaatakowałeś najemników, więc można ich eliminować). No bo najważniejszy jest Generał Woronin i Pietrienko- oni wydają zlecenia i u nich można handlować. Na szczęście Generał i Pietrienko nie zmienią do Ciebie nastawienia (chyba że jak mówię zaatakujesz ich pierwszy).
Drugie - pozwolenie na to by Powinność sama pozbyła się wrogów (niestety niektóre kluczowe postacie mogą zginąć).
Trzecie- Wczytanie zapisu "autosave". Wtedy postać jest na ogół przy przejściu do/z następnego poziomu i możliwe, że jak tak się zrobi to sytuacja nie nastąpi. Można też po wczytaniu "autosave" od razu przejść na wysypisko, do dziczy, czy też magazynów- chwilę tam pograć i błąd przeminie.
Jak wie ktoś w jaki sposób zmodyfikować program acdc.pl tak aby otwierał all.spawn z "czystej gry" (to znaczy bez żadnych patchów) to niech napisze mi na pw. Opcjonalnie może być też podanie innej wersji acdc.pl, która mi otworzy ten spawn. Próbuję zespawnować mutanty, ale mam zamiar nie instalować patchów.