Problem - Zniszcz oddział Powinności

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem - Zniszcz oddział Powinności

Postprzez strogov w 06 Lip 2011, 10:07

Zniszczyłem ten oddział, ale gdy wchodzę do Baru to Powinność jest moim wrogiem (grę przechodzę czwarty raz, pierwszy raz mi się to trafia).

Próbowałem wczytać wcześniejszego save'a - nic to nie dało; powtórzyłem całą misję i powinność cały czas mnie atakuje.

Próbowałem też przebiec obok patrolu; udało się, wlazłem do 100 radów, a w środku jeden z Powinności wyciągnął broń i mnie zastrzelił.

Da się jakoś temu zaradzić, bo nie chcę mieć całego miasta na głowie?
Awatar użytkownika
strogov
Kot

Dołączenie: 20 Wrz 2010, 20:14
Ostatnio był: 20 Cze 2012, 07:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Reklamy Google

Re: Problem - Zniszcz oddział Powinności

Postprzez kapucha w 06 Lip 2011, 10:35

U mnie po zniszczeniu oddziału Powinności nadal mogłem siedzieć w barze :-/ .

Jeśli wcześniejsze save nie pomagają (nawet te z przed ataku) to widzę tylko dwie możliwości. Jeśli posiadasz to wczytaj zapis sprzed ataku na ten oddział. Zanim zaatakujesz powypełniaj trochę misji dla Powinności, tyle żeby mieć ich na zielono. Jak do tego dojdzie możesz wyciąć w pień cały oddział a oni tylko "zjadą" z zielonych (przyjaciele) na żółtych (neutralni).

Jak Ci się nie chce wypełniać misji dla Powinności, to przed atakiem przeturlaj wybuchową beczkę (czerwoną) z bazy Wolności do szopy w której siedzi grupa Czachy. Zwiększ na maksa poziom trudności (wtedy wybuch zabierze więcej hp) strzel 2-3 razy w beczkę i jak się zacznie dymić spierdzielaj :E . Jak dobrze pójdzie beczka rozwali kilku chłopa, i dopiero wtedy ruszycie do walki. Ty zamiast walczyć i narażać się na ujemną reputację od strony Powinności ustań i się przyglądaj. Jeśli beczka kogoś zabiła siły będą nierówne i Wolnościowcy sami sobie poradzą, bez Twojej pomocy.

Edit. Nie gwarantuje to 100% skuteczności, zapisz grę przed atakiem i próbuj :D . Za którymś razem się uda. Ale polecam pierwszy sposób.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez strogov w 06 Lip 2011, 11:14

Beczka znika jak się oddali za bardzo od bazy wolności (próbowałem też toczyć wzdłuż muru).

@edit
Sprawdziłem następującą rzecz: zabiłem tylko Czachę i wróciłem do Baru. Nikt mnie nie atakował.

Może jacyś maruderzy z Powinności się przyplątali do Czachy i jak ich zabijam to zmienia mi status Powinności na wrogi?

Ile powinno być facetów przy Czasze?

@edit2
Udało się.
Wziąłem misję od Łukasza, wyprzedziłem oddział, zabiłem Czachę, założyłem 4 baterie i stanąłem w Electro obok tej chaty - egzo-goście skupili się na mnie i dało to wolności trochę przewagi - wybili więc całość.
Ostatnio edytowany przez strogov, 06 Lip 2011, 12:22, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post strogov otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kapucha.
Awatar użytkownika
strogov
Kot

Dołączenie: 20 Wrz 2010, 20:14
Ostatnio był: 20 Cze 2012, 07:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Realkriss w 06 Lip 2011, 12:22

Też miałam taka sytuację, gdy wybiłam Powinność i poszłam do Baru sprzedać łupy i gdy stałam sobie nieuzbrojona facet z Powinności, obecny w Barze za każdym razem mnie rozwalał.

Zwaliłam ciężkie rzeczy do skrzynki koło Baru i poszłam sobie porobić coś innego, jakąś misję, czy zabić paru Powinnościowców, gdy wróciłam po kilku-kilkunastu minutach do Baru tego gościa już tam nie było i mogłam tam spokojnie przebywać.

Spróbuj tak samo, może też Ci się uda go przeczekać i sobie pójdzie.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 881

Postprzez STRELŁOK w 11 Lip 2011, 20:07

Po tej misji jest terz misja zabij kabla czy coś takiego, więc najpierw zabij kabla a potem idź do baru
S.T.A.L.K.E.R. N.I.E.T.Y.L.K.O. G.R.A. T.O. Ż.Y.C.I.E.

JEDEN KROK W STRONE ZONY I NIE OPRZESZ SIĘ BY ZROBIĆ NASTĘPNY.

WIĘC POMYŚL
Awatar użytkownika
STRELŁOK
Kot

Dołączenie: 11 Mar 2011, 13:02
Ostatnio był: 22 Wrz 2011, 17:40
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -3

Postprzez Diegtiarov w 28 Lip 2011, 12:57

Ja chciałem się rozerwać...ROZWALIŁEM WSZYSTKICH Z POWINNOŚCI W BARZE.Potem przyszli następni tylko,że neutralni. :) A i nie ruszałem z powinnością na wolność ani na odwrót i wszystko było git.
Awatar użytkownika
Diegtiarov
Stalker

Dołączenie: 30 Maj 2010, 16:36
Ostatnio był: 19 Lis 2023, 17:32
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 16

Postprzez kapucha w 28 Lip 2011, 14:53

Sorki, ale no nie mogę :wink: .

Tak, można wyrżnąć wszystkich w Barze, bo Bar to cała lokacja na północ od Wysypiska, na wschód od Dziczy i na południe od Magazynów Wojskowych. Chyba, że chodzi o Bar 100 radów to rzeczywiście nie da się ich wybić, ale jest mod pozwalający wejść tam z bronią. A nawet jeśli to i tak tam nie ma kogo wybijać z Powinności, tylko jeden tam siedzi a i tak tylko czasami. Ten schlany co zgubił karabin nie jest już w Powinności. Wkur**ł szefa.

i oto cała prawda...
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez Tyran w 13 Sie 2011, 21:44

Ja miałem coś takiego poszedłem do magazynów wojskowych tam był odział powinności wiec doniosłem o tym łukaszowi i dał mi zlecenie na zabicie ich odziału więc ich zabiłem i teraz kiedy wchodze do baru to nie tylko powinnośc chce mnie zabic ale tez paru stalkerow czemu tak sie dzieje?
Jeśli Zaczynasz Się Nudzic Wejdz W Anomalie :D
Awatar użytkownika
Tyran
Kot

Dołączenie: 13 Sie 2011, 15:42
Ostatnio był: 04 Mar 2012, 16:16
Miejscowość: Częstochowa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 0

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości