Przystąpienie do Wolności równoznaczne z utrudnieniem gry?

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Przystąpienie do Wolności równoznaczne z utrudnieniem gry?

Postprzez Rophoe w 25 Mar 2011, 18:06

Ta gra z każdą misją napawa mnie wątpliwościami:

A mianowicie, niedawno doszedłem do Baru, by oddać skradzione dokumenty z Agropromu.
Zanim pójdę dalej do Doliny Mroku, laboratorium X18, chciałem zrobić pierw inne zadania poboczne od stalkerów w 100 Radach. Od jednego (stoi tuż przy schowku) dostałem za zadanie, zabicie innego stalkera, który go zdrajcił, i znajduje on się w Bazie Wojskowej.
Na tym obszarze już możemy wybrać do której z frakcji chcemy dojść (Powinność lub Wolność). Nie spiesząc się z wykonaniem, zadania od stalkera z Baru. Poszedłem razem z Czechem (dowódca Powinności) do ich obozu. Dostałem od niego zadanie by zabić snajpera Wolności (zadanie rekrutacyjne), który utrudnia im zadanie rozwalenia muru i zrobienia zamieszania w bazie Wolności. Oczywiście z tym zadaniem także się nie spieszyłem, i postanowiłem załatwić tamtego stalkera. O dziwo w ogóle z tym nie było żadnego problemu, bo na miejscu spotkałem trzech samotników, z których, jeden znajdował się idealnie we wskazanym punkcie i po prostu z bliska mu wpakowałem kulkę w łeb a tamci nawet nie zareagowali. Dokonałem trafnego wyboru.
Następnie żeby było śmiesznie pogadałem z jednym typkiem z Wolności, który z dwoma innymi rozpalił ognisko w pobliżu opuszczonych domów. Wykonałem dla niego zadanie (zabicie pijawek) i poszedłem odebrać nagrodę od Łukasha (dowódca Wolności). I w tym momencie dziwne jest to, że będąc na terenie Wolności, ten snajper którego miałem się pozbyć, jako jedyny był do mnie wrogo nastawiony i do mnie cały czas strzelał.
Od Łukasha mogę chyba dostać dodatkowe misje poboczne prócz tych rekrutacyjnych i zastanawiam się czy po zrobieniu tych dodatkowych misji, nie wpłynie do na "relacje" w Powinności.
O dziwo po bezpośrednim zabiciu na wieży tego snajpera nikt mnie się nie czepiał

Jeszcze inna sprawa co będzie jak wezmę jeszcze zadanie rekrutacyjne od Łukasha by zabić Czecha, który właśnie czeka na mnie by wysadzić mur i ze mną pójść zabić Łukasha. To co, teraz biegnąc z Czechem będę miał do wyboru czy mam mu pomóc czy go zabić?

Dziwna jest taka sprawa, że po zabiciu tego snajpera nie dostaję nowego zadania od Czecha by mu pomóc zabić Łukasha. Mam w czasie biegu prosić go o następne zadanie?

Kolejna sprawa to biegając po Wysypisku dostaję ciągle zadania od Handlarza "Likwidacja grupy". Image
Szkoda, że ja już wcześniej to zrobiłem i odebrałem nagrodę. Pozostała mi teraz 1godzina. Coś się stanie jak jej nie odbiorę.

Teraz np. dojdę do Wolności to nie będę już mógł spokojnie zrobić misji w X18, bo w Barze wszyscy z Powinności będą mnie atakować?

I jak mam teraz dalej grać, bo z zadań mam, Przeszukanie kryjówki Strieloka w podziemiach Agropromu, Penetracja laboratorium X18 i te zadania rekrutacyjne od Powinności. Robić je w kolejności jakiej mi się podoba czy znowu będą jakieś kłopoty?

Czy jak uporam się z zadaniami od Czecha to będę mógł dalej walczyć na Arenie (aktualnie skończyłem na walce z sześcioma bandytami), czy jakiś inny warunek muszę spełnić.

Widzę, że dużo się rozpisałem, ale widzę, że Wy STALKERZY jesteście zaangażowani we wszelakich dyskusjach i myślę, że i tu Wam nie zabraknie słów.

Rophoe
Wygnany z Zony

Dołączenie: 19 Mar 2011, 22:14
Ostatnio był: 01 Paź 2011, 16:34
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Przystąpienie do Wolności równoznaczne z utrudnieniem gr

Postprzez Paladyn95 w 25 Mar 2011, 19:15

Zadania z X18 nie zrobisz na spokojnie jeśli dołączysz do Wolności, chyba że wyrżniesz wszystkich Powinnościowców oraz Samotników którzy Cię zaatakują. Jeśli nie odbierzesz nagrody to nic się nie stanie, po prostu w liście zadań na PDA będzie pisac że zadanie zostało niewykonane, innych konsekwencji nie będzie. Jak zabijesz snajpera na wieży, to reszta Wolności nie powinna się na Ciebie rzucic, chociaż pewności nie mam - dawno nie grałem w SoC :wink: .
Image
Zrzuć kajdany Powinności! Dołącz do Wolności!

Paladyn95
Wygnany z Zony

Dołączenie: 06 Mar 2011, 22:07
Ostatnio był: 10 Lip 2011, 11:16
Miejscowość: Górny Śląsk/Strefa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 7

Postprzez Adam w 25 Mar 2011, 20:28

Ja odpowiem w związku z nazwą tematu. Bycie w Wolności daje tylko jeden plus: Bandyci i Najemnicy są neutralni, jednak później w Prypeci można mieć wiele kłopotów z Powinnością w ezgoszkieletach ;)
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 20 Wrz 2023, 17:49
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 393

Postprzez Gorthaur w 25 Mar 2011, 20:54

Jeśli chcesz pozwiedzać Zonę, to odradzam dołączanie do Wolności, jeśli będziesz chciał iść gdziekolwiek, to musisz przejść prze Bar, a bez zrobienia rzeźni nie da rady, strasznie niewygodne, chociaż z drugiej strony pestek do Vintorieza nie braknie.
Awatar użytkownika
Gorthaur
Kot

Dołączenie: 16 Gru 2010, 23:12
Ostatnio był: 01 Kwi 2011, 21:57
Miejscowość: Krk
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Rophoe w 25 Mar 2011, 20:57

Tylko, że tą misję dla Handlarza już zrobiłem wcześnie, a teraz znowu się pojawiła ;/
Przystąpiłbym do Powinności, tylko czytałem też, że można chyba dalej być samotnikiem. Właśnie nie wiem jak to będzie wyglądać to "bycie" w Powinności. Nie chce mi się sprawdzać po kolei każde możliwości. Dostanę jakiś ekwipunek i pomoc?
Jak myślicie, czy pierw zrobić poboczne misje dla Łukasza czy nie bawić się w to?
I też nie chcę takiej bezsensownej rzeźni robić w grze. :+:

Rophoe
Wygnany z Zony

Postprzez Gorthaur w 25 Mar 2011, 21:59

Wydaje mi się, że dostajesz tą misję za każdym razem jak tamtędy przechodzisz, coś w stylu "Jak wystrzelasz bandytów w hangarze to ci Sidor coś zawsze kopsnie w podzięce"
Do Powinności w podstawce nie da się przyłączyć, będziesz ich sojusznikiem. Tylko w modach dostajesz sprzęt i zmieniasz frakcję. Ja osobiście wolę być neutralny i robić zadania i dla Woronina i dla Łukasza.
Awatar użytkownika
Gorthaur
Kot

Dołączenie: 16 Gru 2010, 23:12
Ostatnio był: 01 Kwi 2011, 21:57
Miejscowość: Krk
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Rophoe w 25 Mar 2011, 22:42

Czyli najlepiej pominąć te zadania rekrutacyjne, bo żadnych korzyści nie przyniesie nam sojusz z frakcją.
A z tą Areną to jak wygląda? Kiedy dalej będę mógł walczyć.
I jeszcze jedno - udać się już od razu z AKM74 do kryjówki Strieloka lub do X18 czy pierw uzbroić się w Obozie Wojskowym?

Rophoe
Wygnany z Zony

Postprzez Paladyn95 w 25 Mar 2011, 23:17

Weź dużo pestek,to dasz radę :wink: .
Image
Zrzuć kajdany Powinności! Dołącz do Wolności!

Paladyn95
Wygnany z Zony

Dołączenie: 06 Mar 2011, 22:07
Ostatnio był: 10 Lip 2011, 11:16
Miejscowość: Górny Śląsk/Strefa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 7

Postprzez Kuroi w 26 Mar 2011, 20:56

Rophoe napisał(a):Czyli najlepiej pominąć te zadania rekrutacyjne, bo żadnych korzyści nie przyniesie nam sojusz z frakcją.
I jeszcze jedno - udać się już od razu z AKM74 do kryjówki Strieloka lub do X18 czy pierw uzbroić się w Obozie Wojskowym?

Chwila...
Zdobyłeś dokumenty, a nie byłeś w kryjówce Strieloka? Jak to możliwe? :o
Awatar użytkownika
Kuroi
Stalker

Dołączenie: 12 Gru 2009, 19:40
Ostatnio był: 12 Kwi 2013, 17:43
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 10

Postprzez Rophoe w 26 Mar 2011, 21:26

Chodzi o zadanie od Handlarza w Kordonie. Miałem ukraść dokumenty wojskowe z Agropromu i zanieść je do 100 Radów. U Strieloka jeszcze nie byłem.

Rophoe
Wygnany z Zony

Postprzez StrielokW w 06 Sie 2011, 16:42

Kuroi napisał(a):
Rophoe napisał(a):Czyli najlepiej pominąć te zadania rekrutacyjne, bo żadnych korzyści nie przyniesie nam sojusz z frakcją.

Chwila...
Zdobyłeś dokumenty, a nie byłeś w kryjówce Strieloka? Jak to możliwe? :o

Wiem w czym problem. Ja na początku nie wiedziałem gdzie jest ten pendrive z danymi o Strieloku, więc po prostu sobie poszedłem dalej. Ale jeśli nie wiesz gdzie ten pendrive, to sprawdź za mapą w jego kryjówce.

EDIT : a jeśli nie wiesz gdzie to jest to wejście, to obok miejsca do którego cie Kret prowadzi. Ale pewnie skoro tam nie byłeś to pewnie nie udało ci się go uratować. Wytłumacz mi jakim cudem się do agropromu dostałeś, to ci pomogę.

Uwagi moderatora:

Chłopie, widzisz datę ostatniego posta? - Wheeljack
Który z was jest Kolionem?
:

kolion ubezpiecza tyły :D
Awatar użytkownika
StrielokW
Kot

Dołączenie: 05 Sie 2011, 23:03
Ostatnio był: 12 Sie 2011, 23:19
Miejscowość: Jantar
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Gauss Gun

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości