Potrzebuje pomocy przy modzie.

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Potrzebuje pomocy przy modzie.

Postprzez Lashinron w 21 Cze 2011, 12:34

Witam.
Jakiś czas temu grałem w S.T.A.L.K.E.R.'a na swoim starym kompie ale ze względu na dłużyznę przy ładowaniu porzuciłem gierkę.
W związku z tym że wymieniłem kompa na nowego postanowiłem znów wpaść do zony.
Mam pytanko ponieważ S.T.A.L.K.E.R.. nie wygląda już tak pięknie jak kiedyś, postanowiłem że ściągnę sobie jakiegoś moda, jakiś czas temu grałem w oblivion lost.
Niestety nie podobają mi się w tym modzie dwie rzeczy mianowicie chodzi o pieruńsko ciemne noce, masakra nic nie widać, prawie jak w Doom'ie.
A następną rzeczą która mnie wpienia to blow-outy.

W związku z tym moje pytanie które z modów dodają podobne rzeczy co oblivion lost ale nie posiadają blow-outow a w nocy da się coś ujrzeć?
Ewentualnie czy da się te dwie rzeczy jakoś usunąć z moda?
Awatar użytkownika
Lashinron
Kot

Dołączenie: 21 Cze 2011, 12:15
Ostatnio był: 13 Gru 2011, 16:23
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Potrzebuje pomocy przy modzie.

Postprzez djcycu w 21 Cze 2011, 12:50

Powiem tak... W każdym modzie są emisje i ciemne noce i nic nie poradzisz. Czy da się wywalić? Na pewno ale to powie ktoś inny bo ja nie umiem :) Osobiście polecam Tajne Tropy 2 ale tam zmienia się fabuła więc wiesz. Jednak jest to ciekawy mod :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez ulvhedin w 21 Cze 2011, 14:41

Jak masz nowego kompa to odśwież sobie Stalka modem Complete, szczerze polecam bo warto:http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=49&t=4886&hilit=complete
miłej zabawy :D
| Intel Core i5-2500K 3.3GHz + Grand Kama Cross | Asrock Z68 Pro3-M | Kingston HyperX 2x4GB DDR3-1600 Dual Chanel | ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/1GD5 | Samsung SpinPoint F3 HD502HJ + HD103SJ | Be quiet! Straight Power CM E8-CM-580W | Fractal Design Define R3 Black Pearl | Iiyama ProLite PLE2473HDS-B1 24" LED Black | MX518 |

Za ten post ulvhedin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Lashinron.
Awatar użytkownika
ulvhedin
Tropiciel

Dołączenie: 02 Lis 2010, 19:47
Ostatnio był: 19 Paź 2021, 13:03
Kozaki: 63

Postprzez vandr w 21 Cze 2011, 16:22

Możesz spróbować wyłączyć emisję. Wejdź w gamedata/config, i poszukaj pliku "blowout". W nim powinna być wartość blowout_period = 1. Wpisz 0 aby wyłączyć emisję. Nie obiecuję, że ten plik tam będzie, ale często go już spotykałem.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez Lashinron w 26 Cze 2011, 13:11

ulvhedin napisał(a):Jak masz nowego kompa to odśwież sobie Stalka modem Complete, szczerze polecam bo warto:http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=49&t=4886&hilit=complete
miłej zabawy :D

Dzięki pykam sobie właśnie w complete'a graficznie nieźle, poza tym niewiele dodaje rzeczy w grze, raczej kosmetyczne chodź zauważalne drobnostki przez co nawet mi się podoba.
A jak przejdę to zagram w OL.
Awatar użytkownika
Lashinron
Kot

Dołączenie: 21 Cze 2011, 12:15
Ostatnio był: 13 Gru 2011, 16:23
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 26 Cze 2011, 14:49

OL też nic nie dodaje. Tajne Ścieżki 2 i masz coś czego nie da rady przeoczyć :) Wręcz nie można. W OL masz te kilka mutków które wycięto i wsadzano już we wszystkie mody no i te auta które wcale miłe w prowadzeniu nie są więc tylko przelecisz znów fabułę od nowa zawodząc się X18 bo twórcy tam w szczególności przesadzili...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości