Czarny ekran...

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Czarny ekran...

Postprzez Lorenco w 23 Cze 2007, 18:28

Włączam S.T.A.L.K.E.R-a, niby wszystko oka, ale po pokazaniu log firmowych, menu główne się nie pokazuje, o co może chodzic?

@EDIT

Nie wywala mnie na pulpit!
Lorenco
Kot

Dołączenie: 23 Cze 2007, 16:32
Ostatnio był: 23 Cze 2007, 17:31
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Quinn w 23 Cze 2007, 18:49

Prawdopodobnie błąd gry, radzę zainstalowac powtórnie. Masz oryginał czy pirata?
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Dołączenie: 14 Cze 2007, 13:37
Ostatnio był: 10 Cze 2024, 19:44
Miejscowość: Seattle, budynek z elektryczną owcą na dachu...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 4

Postprzez Reaper w 23 Cze 2007, 19:58

Jeśli słyszysz muzykę z menu to znaczy, że chyba z kartą jest coś nie tak.
Awatar użytkownika
Reaper
Stalker

Dołączenie: 09 Cze 2007, 11:59
Ostatnio był: 27 Lis 2013, 23:51
Miejscowość: Wysypisko, Placówka Powinności
Kozaki: 2

Postprzez autococker w 24 Cze 2007, 08:45

nie instaluj patcha !!!!
autococker
Kot

Dołączenie: 23 Cze 2007, 12:59
Ostatnio był: 27 Cze 2007, 20:16

Postprzez Rain w 24 Cze 2007, 09:57

autococker napisał(a):nie instaluj patcha !!!!

A co to ma do rzeczy?

Ja odpowiem tak:
Najprawdopodobniej coś nie teges z kartą graficzną -sterowniki trzeba zmienić.

Inna sprawa to kolejność instalacji.
1.Instalujesz STALKERA
2. Uruchamiasz i konfigurujesz.
3.Instalujesz patche.

Czasami bywa że mimo posiadania sterowników gra i tak ukazuję się na czerwonym tle po logosach -brak pierwszego uruchomienia i konfigu.
Ten sam błąd ludzie mieli w Call of Duty kiedy zainstalowali grę,wszystkie patche a po uruchomieniu czarne tło lub error że brakuje jakiegoś pliku ;)

Ps. Wersja oryginalna STALKERA czy jak zwykle piracik :idea:
Awatar użytkownika
Rain
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 03:14
Ostatnio był: 20 Lis 2017, 22:19
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 5

Re: Czarny ekran...

Postprzez brummiebiker w 12 Cze 2011, 19:36

witam
przygode z CS zaczalem grajac w ang wersje chyba 1.04 ale to porazka byla i bugi mnie dobily juz na poczatku :(
teraz mam polska wersje , z patchami oraz modem clear sky complete . gra chodzila spoko do momentu patcha 1.04 , ale po instalce 1.05, 1.06 , 1.07, 1.09 przejscie pomiedzy lokacjami np z bagien do kordonu czy wysypiska do agropromu doprowadza mnie do szalu bo gra wgrywa sie ok 15 minut !!!!! :!: :?: wiec jezeli czegos zapomnialem chce sie cofnac i wrocic z powrotem zajmuje mi to 30 minut ekran robi sie czarny, potem standardowa fotka , wgrywanie, i moze jestem glupi ale chyba wgrywaja sie jakies rzeczy do multiplayera , tak jakby wiecej niz kiedys,. potem juz gra chodzi prawie zawsze normalnie, nie znam sie na fpsach , ale mam ustawienia na wyzszy poziom , bez dx10 , zdarzylo sie trzykrotnie ze ciela sie przez 3-5 minut ale to chyba wina slabego kompa . komputer :laptop medion, [email protected] ghz, 4gb ram, karta nvidia 9600m gs 512mb, windows 7 ultimate 64bit (z tym folderem x86)
gdy podczas gry jestem juz w danej lokacji i chce przywrocic quicksave z f9 nie ma problemu i dzieje sie to szybko , problem jest jedynie przy przejsciach z jednej do drugiej i na samym poczatku gdy odpalam ostatniego save'a

Uwagi moderatora:

Przed znakami interpunkcyjnymi nie stawiamy spacji, wielkie litery na początku zdań też by się przydały. Popraw. - Wheeljack
brummiebiker
Kot

Dołączenie: 12 Cze 2011, 18:50
Ostatnio był: 17 Cze 2011, 05:02
Miejscowość: birmingham
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości