Przy oświetleniu statycznym brak mblura, parallaxa, HDR itp.

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Przy oświetleniu statycznym brak mblura, parallaxa, HDR itp.

Postprzez Nekkoru w 09 Cze 2011, 19:49

No tak, postanowiłem pobawić się user.ltx, podrasowałem lekko tone mapping, parallax mapping, bloom'a i montion blura (naprawdę lekko i z głową, 2x mniej niż w "Ultra Graphic Mode". Fajnie, ale przy oświetleniu dynamicznym to już za wiele jak na moją maszynkę, w niektórych lokacjach po prostu tnie. Postanowiłem wyłączyć oświetlenie dynamiczne (na statyczne), reset gry i co ? Wszelkie efekty z user.ltx (HDR, mblur, bloom, parallax) po prostu znikają. To jest normalne, te bajery działają tylko przy oświetleniu dynamicznym, czy ja coś źle robię ?
Najlepsze forum o elektrowni czarnobylskiej TUTAJ

Image
Awatar użytkownika
Nekkoru
Tropiciel

Dołączenie: 28 Lip 2007, 13:47
Ostatnio był: 19 Maj 2014, 17:56
Miejscowość: Katowice - Prypec - Moskwa ;)
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -1

Reklamy Google

Re: Przy oświetleniu statycznym brak mblura, parallaxa, HDR

Postprzez vandr w 09 Cze 2011, 20:17

Tak, te "bajery" działają tylko przy pełnym dynamicznym oświetleniu.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 31 gości