Zmiana jezyka z polski -> angielski, jak?

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Zmiana jezyka z polski -> angielski, jak?

Postprzez Galnospoke w 18 Lut 2011, 14:56

Wiem, wiekszosc robi to w druga strone ale ja mam dosc tego dubbingu, a raczej lektora, ze o kompatybilnosci z modami nie wspomne. Da sie to jakos zrobic?
Galnospoke
Kot

Dołączenie: 17 Cze 2008, 11:14
Ostatnio był: 15 Lip 2012, 21:28
Kozaki: 1

Reklamy Google

Re: Zmiana jezyka z polski -> angielski, jak?

Postprzez Kpuc w 18 Lut 2011, 15:10

Plik odpowiedzialny za język jest x:\S.T.A.L.K.E.R Shadow of Chernobyl\gamedata\config\localization.ltx

W pliku zmień ,,language = pol,,na rus albo eng

Oczywiście jeżeli nie masz rozpakowanej .dbx to takiego katalogu nie będzie ,Jak nie wiesz co i jak to pisz,

Rozumiem ze chodzi tu o mody ? Bo przecież przy instalacji gry jest wybór języka :E

A co do textu i dialogów są one gamedata.db9
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Galnospoke w 18 Lut 2011, 18:50

Nie mam wyboru jezyka przy instalacji. Mam platynowa kolekcje.
Galnospoke
Kot

Postprzez Kpuc w 18 Lut 2011, 19:12

Wypakuj plik gamedata.db9 i napisz jakie tam masz katalogi ,,gamedata\config\text\,,

Jeżeli jest ,,eng,, to nie będzie problemu wystarczy zmienić w localization.ltx pol na eng

A jeżeli nie to musisz zdobyć sobie takie dialogi z wersji Angielskiej . Ja chyba taką gamedata posiadam gdzieś z angielsko/rosyjskiej wersji ale nie jestem pewien .

A najlepszym i legalnym rozwiązaniem było by kupno angielskiej wersji na eBay w dodatku jak sobie wyobrażasz instalacje łatek ? Bodziesz grzebał w rejestrze ? Nie wiadomo czy jakieś pliki się inaczej nie nazywają i czy nie będzie się gra wysypywać .
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Galnospoke w 19 Lut 2011, 21:44

Kupilem za 10 zl angielska, sprzedam polska i jeszcze zarobie. W kazdym razie dziekuje za pomoc.
Galnospoke
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 39 gości