Ostatnio zmieniłem cały komputer razem z systemem. Przeniosłem się z Windowsa XP na Windows 7 Professional 32bitowy. Zmieniłem także kartę graficzną, płytę główną, procesor i resztę. Chciałem pograć w STALKER Cień Czarnobyla. Instalacja przebiegała bezbłędnie (Co nie można powiedzieć o Zew Prypeci). Gra uruchomiła się również dobrze i szybko. Ustawiłem grafikę na max (mam w końcu najnowszy sprzęt). Ściągnąłem również patch.
Nagle w 5s filmiku komputer odmówił posłuszeństwa i wywaliło mnie z gry wyłączając przy tym komputer. Ale nie przejąłem się tym błędem. Przypomniałem sobie o trybie zgodności, który ustawiłem ale komputer nie dawał za wygraną. Błąd się powtórzył.
Spróbowałem jeszcze raz, resetując wcześniej komputer. Błąd nadal mnie męczył.
Postanowiłem poszukać odpowiedzi w internecie ale nic nie znalazłem.
Nadałem wtedy do Cenegi, która mówiła coś o konflikcie sprzętu (Pomyślałem sobie: "Chyba ich pogieło? Mam nowy sprzęt który jak najbardziej spełnia wymagania gry."
Postanowiłem więc szukać rozwiązania w Microsoft-cie. Zgłosiłem się do Pomocy Technicznej. Dostałem wiadomość. Nic nowego. Powiedzieli dokładnie to co wiedziałem.
Popadłem w czarną rozpacz. Pomyślałem: "Jestem w sytuacji bez wyjścia", lecz przypomniałem sobie o forum Stalker.pl. To też jednak nic mi nie dało. 2 godz. szukałem odpowiedzi w internecie i nic nie znalazłem.
Postanowiłem więc założyć temat na forum i błagać o POMOC.
Jeśli ktoś miał podobne problemy i wie jak je rozwiązać proszę o odpowiedź. Ludzie miejcie litość i odpowiedzcie. Od razu mówię że nie kupuje pirackich gier a i Win7 jest org.