[Problem] gra wyskakuje do pulpitu przy wczytywaniu saveów

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

[Problem] gra wyskakuje do pulpitu przy wczytywaniu saveów

Postprzez Dziarsky w 27 Lip 2010, 19:37

Na początek informacje:
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : hFile>0
[error]Function      : FileDownload
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\FS.cpp
[error]Line          : 106
[error]Description   : c:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\

Zainstalowane mody:
+ S.T.A.L.K.E.R. WEATHER OVERHAULED v3.0
+ Spanie (Śpiwór)
+ Brak limitu czasowego na zadnia
+ Udźwig zwiększony

Objawy:
Wrzucam powyższe mody, brak jest konfliktów plików.
Zaczynam nową grę, wszystko działa jak należy. Po ok. 1/2 godz. grania zapisuję grę i wychodzę.
Wracam do gry i mam bugtrapa przy końcowej synchronizacji ładowania savea (i quicksavea też).

Sprawdzam kilkakrotnie, nie pomaga.
Uruchomiłem jeszcze raz grę od początku i zapisałem. Ponownie nie wczytuje saveów i wiesza się na kończowej synchronizacji mapy.

Podsumowując:
Można grę zacząć od poczatku i zapsać ale nie da się o tego zapisu ruszyć dalej.

Dziękuję za pomoc.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Reklamy Google

Re: [Problem] gra wyskakuje do pulpitu przy wczytywaniu save

Postprzez MatrixSTR w 27 Lip 2010, 22:14

raczej na 90% któryś z modów jest nie na tą wersje patcha co Ty masz, stawiałbym na ten z udźwigiem bo miałem kiedyś podobnego bugtrapa przez niego
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Kozaki: 277

Postprzez Dziarsky w 27 Lip 2010, 22:41

Matrix Strefa14 napisał(a):raczej na 90% któryś z modów jest nie na tą wersje patcha co Ty masz, stawiałbym na ten z udźwigiem bo miałem kiedyś podobnego bugtrapa przez niego

Ten z udźwigiem robiłem teraz sam z moich, rozpakowanych plików 1.0005.

Zostają więc "no time limits" i "ABC sleep bag pl". Niestety ich sam nie zrobię z plików 1.0005 bo takowych tutoriali nie widziałem jeszcze. Chyba, że są takowe ale ja jestem ślepy :).
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez MatrixSTR w 27 Lip 2010, 22:46

ale to że je wypakowałeś nie znaczy że pochodzą z 1.005 :) z tego co pisałeś w innym temacie to masz je z gamedata.db1 gamedata.db2 a w nich są pliki niezpatchowane, a te z 1.0005 są w gamedata.dbp chyba, zresztą jest na forum program którym można rozpakować patcha i najlepiej w ten sposób zdobyć te pliki
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Kozaki: 277

Postprzez Dziarsky w 27 Lip 2010, 23:00

ZMIENIONY:

Skoro patch jest zainstalowany to wypakowując zawartość gry wypakowuję wersję 1.0005.

Dotychczas wypakowałem gamedata.dba i gamedata.dbb więc mam większość plików konfiguracyjnych.
Na bazie nich zrobiłem udźwig i mod na brak limitu czasu zadań też właśnie zrobiłem samemu.

Testowałem rożne konfiguracje modów i jednak pogoda ze spaniem działa a moje mody nie działają.
Zgłupiałem już :/.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez utak3r w 28 Lip 2010, 15:43

Dziarsky napisał(a):Skoro patch jest zainstalowany to wypakowując zawartość gry wypakowuję wersję 1.0005.

Niekoniecznie.
Patche są w OSOBNYCH plikach baz, nie nadpisują tych standardowych. Żeby mieć wypakowaną wersję aktualną, musiałbyś wypakować wszystko, co tylko miałeś, NADPISUJĄC istniejące pliki i uważając przy tym - chronologia!

Jeżeli sejw jest uwalony, to znaczy, że paczki zapisuwane przenoszą inną informację, niż powinny. Na oko obstawiałbym tutaj śpiwór.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez Dziarsky w 28 Lip 2010, 16:37

Jeszcze raz rozpakowałem całą zawartość gry i wtedy zrobiłem moda ponownie.
Teraz wszystko działa razem z SWO i spaniem.

W tych plikach gamedata jest straszny bałagan. Nie można sobie wypakować jednego configu bo jest ich więcej i są przemieszane. Ech :/
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości