Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
W celu zapewnienia różnorodności i strukturę znaków questów gra, powstała ta modyfikacja do gry ": S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl". Dodaje nowy model NPC (dziewczyna w liczbie pojedynczej) i poszukiwanie niestandardowych z jej udziałem. Quest nie jest zbyt głęboki, ale take it easy. Akcja toczy się po powierzchni przejścia do nasypu kolejowego HS do kordon wokół punktu przejścia na wysypisko.
2. Model posiada dziewczynka i jej wygląd.
Dla tych, którzy pytają: "Dlaczego model wygląda w ten sposób, a nie inaczej", wyjaśnia: a) Podczas tworzenia stalkershi wykorzystane dwa modele z gry "HL2" (autorstwa, produkcji oraz praw firmy "Valve") i "S.T.A.L.K.E.R." (autorstwo, produkcji i prawo firma GSC). Zostały one połączone w jedną dziewczynę modelu, którego wygląd, moim zdaniem najlepiej nadaje się do atmosfery gry. W tym samym celu, został opracowany do biografii, zgodnie z którym dziewczyna jest córką jednego questa charakter. Aby uzyskać więcej informacji można dowiedzieć się podczas gry z tej zmiany. b) Stosowane wygląd Valve, plecak i szkielet SGR, nie wszystkie animacje użyte w grze mogą być odtwarzane na modelu idealnego. Z mojej strony, starał się szerzyć wpływ na kości i mięśnie poprawne modele mobilności, tak że wyglądają jak najbardziej realistyczny sposób, jak ta dziewczyna. Praca na modelu trwało około dwóch miesięcy, badano każdy szczegół, a wersja 8.5 (release) sugeruje, że aby lepiej jest po prostu niemożliwe. c) Jeśli chodzi o kapelusze i inne nakrycia głowy. Eksperymentowałem i muszę powiedzieć, że długie włosy nie spojrzeć na ten model, a to wymaga odpowiednich animacji, która nie jest w grze. Najbardziej idealną alternatywę dla cap - czapka z daszkiem. Ale niestety, nie mam czapka z daszkiem modelu, aby WPR pozostaje bez zmian. Dlaczego warto ustalić, co nie jest zepsute?
3. Moralnych i etycznych.
Rozumiemy, że pomysłem jest dodanie do gry "S.T.A.L.K.E.R." Dziewczyna będzie miał wielu wrogów, i dlatego oferujemy im po prostu nie korzystać z tej zmiany, a jeśli jest to nieuniknione, a potem po prostu porzucić dążenie do jej udziału. Dodaliśmy dziewczyny, ponieważ uważamy, że byłoby to bardziej realistyczne. Cóż, to jest po prostu niemożliwe, aby sądzić, że 30-km strefy nie ma kobiet! Tak więc w rzeczywistości nie istnieje. Proponujemy, aby przejść od koncepcji, że strefa była zawsze kobiety, tylko w małych ilościach i spełniają ich tam bardzo rzadko. Kto czytał dialog z niektórymi NPC, zapewne zauważyliście, że powiedziano im, że widzieli kobiety. Tutaj ... Tak, i książki z serii o Stalker czytać, bo są tam kobiety. Quest z jego udziałem, także jest przeznaczony do HS próbował zminimalizować ryzyko śmierci. Ale nie sama tak kruche, jak się wydaje i może stać się dla siebie. Ekstremalka w relnosti takich brakuje.
4. Ustawienie.
Rozpakuj archiwum. Skopiuj folder gamedata w katalogu głównym gry. Na pytanie o zastąpienie plików, odpowiedziałeś "tak". Wszystkie testowane wersje gry na 1,0005. W 1.0004 i 1.0006 powinna też działać, ale w tym samym miejscu z dużą ostrożnością. PIERWSZA POLECANE backup kolejność stare pliki o tej samej nazwie! Na wszelki wypadek. (Nie chce, że na nas czuć bólu, gdy nagle ktoś coś źle podczas instalacji). Rozpoczęcie nowej gry wymagane. Zresztą девченка pojawia się niemal na samym początku, jeszcze przed pójściem do składowiska.
Podziękowania wyrażona jest do wszystkich, którzy pomogli pomysłów, porad i wsparcia: Vins, Wolf Unnamed, Tom-M15, Anton, tlar34, KamikaZze, Yura z Domodedovo i innych, którzy również uczestniczyli.
6. Ta wersja została dostosowana do:
Simbion - (dostosowany Pustelnika i MegaFenix) Net gry bez innych modów, OGSE - (dostosowany MegaFenix) AMK - (dostosowany Pustelnika) Do tych zmian, które nie są na liście, adaptacja nie jest planowana. Nie można podobać się każdemu, ale staraliśmy się . Jeśli chcesz, możesz dostosować swoją wersję montaż Stalker-Girl_mod netto gra S.T.A.L.K.E.R.. Lub kontakt mod, w którym grasz.
7. Techniczne
Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub sugestie, napisz do forum. Jeśli uważasz, że znalazłeś błąd lub błąd w aktualizacji, a następnie przed napisać na tym forum, należy najpierw sprawdzić inne dostosowanie Stalker-Girl_mod. Jest możliwe, że problem nie jest Stalker-Girl_mod, czyli w zespole, którego używasz. Jeśli nagle się wszystkim i nie reaguje, to nie błąd, ale łagodny wstrząs z drenażem Vyzhigatelya w przeszłości. Palnite broni jej do ucha i wszystko będzie dobrze.
VNIMENIE! MegaFenix i pustelnik nie ponosi odpowiedzialności niepoprawną ustawić modyfikacji lub części komputera nie będą poprawnie pracować z nią.
========================= Wszystkie luck! Mamy nadzieję, że spodoba się Państwu Stalker-Girl_mod.
INSTALACJA Działa na wersji 1.0004-1.0006. Mod posiada wygodny instalator, który przeprowadzi Cię przez proces instalacji. Możesz również wypakować zawartość i samodzielnie zainstalować mod. Dziewczyna pojawia się zaraz na początku gry. Wymagane rozpoczęcie nowej gry.
Eeee jak dla mnie nieklimatyczne i nierealistyczne. Wiadomo, brawa dla autorów bo musieli się napracować, ale tak: -taka kobita długo w Zonie by nie pociągnęła - sama w obozie, w którym mieszka 10 stalkerów-mężczyzn? Ten jej makarow na wiele by się nie zdał. -jakoś nie mogę ścierpieć modów na kobiety w Zonie, widziałem już jeden który dodawał Japonkę zamiast Wilka i nawet na niego uwagi nie zwróciłem (aż mnie odepchnęło), więc tutaj będzie podobnie. IMO zamiast marnować czas na dodawanie kobiet do Cienia modderzy mogliby się skupić na nowych pancerzach.
No i witam wszystkich, pierwszy post.
Za ten post tajfun otrzymał następujące punkty reputacji:
Święte słowa tajfun. Dla mnie też nie klimatyczne. Jeszcze tylko bab w Zonie brakowało. One nie są stworzone do walki z mutantami tylko do czegoś innego..Zamiast myśleć o tłuczeniu w Pijawki i podboju Zony, to rozpraszałbym się tylko, która ładniejszy tyłek ma, eee, znaczy no, uśmiech na buzi.. P.S. A jakby mi jeszcze swoim cienkim głosikiem polecenia wydawała to już bym nie zdzierżył. P.S.2. Dobrze, że ich na forum prawie nie ma, bo by mnie od męskich szowinistów zaraz nawyzywały pewnie, he,he.
W jednej historyjce w PDA w SoCu było opowiedziane jak jeden stalker zobaczył dziewczynę marzeń. Była naukowcem i poprosiła, żeby coś tam jaj przyniósł. Potem było opowiedziane, że kilka razy omal nie zginął w anomaliach, napierdzielał się z pijawkami etc. Na koniec poszedł do Prypeci, gdzie byli umówieni, a tam tej $#$^%#$^#$& nie było... Hyhy, panowie macie racje: zona to nie miejsce dla kobiet .
white trash hardcore r`n`r fuck u "mógłbym zamieszkać z nią w przyczepie nosząc przepocony podkoszulek sięgający do pępka."
Kobieta w Zonie? Żywa? Nie rozjechana na wszystkie strony? Wiadomo, że dzielni towarzysze Stalkerzy po ryzykowaniu życia w anomaliach i walce z pijawami chcieliby się zabawic kosztem panienki. Oczywiście wbrew jej woli. Wiecie co mam na myśli. Dlatego kobietę w Zonie uważam za całkowicie nierealistyczną i niepasującą do panujących tam warunków. Z drugiej strony otwiera to szereg nowych questów jak np. "Ochraniaj Stalkerke", albo jak kiedyś ktoś napisał w podobnym temacie na forum "Znajdź artefakt antykoncepcyjny" . Jak będę miał SoCa zainstalowanego to ściągnę. Może. Brzydka ta baba jakaś. Ta z Solijanki co w TV leci jest lepsza.
Przepraszam za określenie "rozjechana". Inaczej ciężko było powiedziec to co miałem na myśli .
LOL
Za ten post StalkerCiastek otrzymał następujące punkty reputacji:
A zauważyliście że na 3 screenie są 2 takie same babki bliźniaczki czy jak jedna po lewej stronie karabinu a druga po prawej. No chyba że od widzie już podwójnie.
Sorry, ale pieprzycie za przeproszeniem bez sensu. Dlaczego odmawiacie kobietom prawa do jechania do Zony? I dlaczego kobieta kojarzy wam się tylko z jednym? Sorry, ale to kupa nonsensów, te wasze wypowiedzi.
tajfun napisał(a):Eeee jak dla mnie nieklimatyczne i nierealistyczne.
Za to kilkaset ludzi w Zonie czarnobylskiej jest bardzo realistyczne. Sama gra i jej świat w życiu by nie zaistniał, w rzeczywistości wojsko to nie są takie cioty, jak w grze, co nawet sobie z wioską w Kordonie poradzić nie umieją, a dodatkowo mają śmigłowce.
I fajnie się dowiedzieć, co większość facetów chciałaby zrobić w grze z taką kobitką. "Wydymać", kula w łeb i nara.
Moje zdanie? Poczekam na więcej modeli kobiet. Mogłoby być ciekawie.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota" Wheeljack
Dlaczego odmawiacie kobietom prawa do jechania do Zony? I dlaczego kobieta kojarzy wam się tylko z jednym?
Zona jest jak więzienie, a Stalkerzy jak więźniowie. Gdyby w obu tych systemach umieścić kobietę, stało by się to samo. Co - to już każdy wie. Poza tym kobiety są słabsze fizycznie i psychicznie, szczególnie ta druga cecha czyni ich pobyt w Zonie nierealistyczny: po pierwszym lepszym zwarciu i kilku nocach w Zonie od razu by ześwirowały. Dlatego dla mnie jest to lekko nierealistyczny pomysł; co więcej, Zona to typowo męskie miejsce, kobiety tam zwyczajnie nie pasują. Ale to tylko moje zdanie,
Edit: KoweK się wciął. Oczywiście, że nierealistyczne, nie twierdzę, że jest inaczej. Ale dla mnie pojawienie się kobiety w takim środowisku jest o 200% bardziej nierealistyczne niż rzeczy, które ty wymieniłeś. No ale wiadomo, jedni chcą urozmaiceń, a inni do niektórych rzeczy przekonać się w stanie nie są i do tej grupy ludzi należę ja,
I fajnie się dowiedzieć, co większość facetów chciałaby zrobić w grze z taką kobitką. "Wydymać", kula w łeb i nara.
Z tym się nie zgodzę, napisałem co moim zdaniem taką kobietę by w Zonie spotkało, a nie co ja bym z taką zrobił, Koniec końców mod dobry i innowacyjny, ale nie w moim typie. Kończę już OT.
Mi sie ten pomysl podoba, a co do realizmu to raczej go dodaje, a nie ujmuje. Duzo kobiet przeciez sluzy tez w armiach na calym swiecie i tam (wojskowi) moim zdaniem mozna by kilka dorzucic (albo osobna frakcja, tylko kobiety ). A co do pomyslu ze zona to wiezienie to sory, ale do wiezienia sie nikt sam z wlasnej woli nie pcha, jak juz to w druga strone
majdanek napisał(a):A co do pomyslu ze zona to wiezienie to sory, ale do wiezienia sie nikt sam z wlasnej woli nie pcha, jak juz to w druga strone
Był jakiś koleś co w Anglii specjalnie zgwałcił dziewczyne żeby się do więzienia dostać i angielskiego nauczyć. Mają tam zadziwiająco wysokie standardy.
Co do moda - jakby było więcej modeli to może bym i pobrał, ale jak na razie jest to tylko powstająca inicjatywa.