[SZUKAM] Mod na skradanie się

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

[SZUKAM] Mod na skradanie się

Postprzez RedDevill w 03 Lis 2011, 18:25

Witam!
Gram sobie w Stalkera SoC, jest świetnie, ale denerwuje mnie to, że gdy ubiję po cichutku z noża oddalonego stalkera, reszta obozu od razu się na mnie rzuca, chociaż nikt nic nie widział.
I właśnie przez to, szukam jakiegoś moda, który umożliwiałby zabijanie po cichu wrogów oraz dawałby przewagę w ciemnościach. Wiem, że coś takiego zawiera mod o nazwie L.U.R.K., ale niestety zmienia on znacznie grafikę oraz kilka innych aspektów gry. A ja właśnie szukam modzika skupiającego się tylko na opisanych przeze mnie czynnościach.
Mam mody na spanie, float32 oraz na prawdziwe nazwy broni, ale poświęciłbym się na usunięcie ich, po to, aby działał ten mod.
Czy coś się znajdzie? ;)
Pozdrawiam!

---

Nadal czekam na jakąkolwiek odpowiedź. ;) Odświeżam temat, żeby nie było, że ktoś odkopuje stare tematy. Jeśli nie ma takiej modyfikacji, to chociaż napiszcie.

Uwagi moderatora:

Nie piszemy jednego posta pod drugim. - Wheeljack
Awatar użytkownika
RedDevill
Kot

Dołączenie: 01 Lis 2011, 14:56
Ostatnio był: 04 Sty 2017, 21:33
Miejscowość: Wołomin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Reklamy Google

Re: [SZUKAM] Mod na skradanie się

Postprzez vandr w 05 Lis 2011, 10:53

Jedyne co przychodzi mi na myśl, to wycięcie z Lurka samych skryptów odpowiedzialnych za AI, ale to jest taka dłubanina, że nawet nie chce mi się za to zabierać.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez RedDevill w 05 Lis 2011, 10:58

A może da się łatwiej po prostu wyciąć mody odpowiedzialne za grafikę w LURK'u?
Awatar użytkownika
RedDevill
Kot

Postprzez vandr w 05 Lis 2011, 11:03

folder "shaders" oraz "textures" plus plik user.ltx, który w to Lurku jest umieszczony z tego co pamiętam w folderze config, jako plik Lurk_settings czy jakoś tak...wartości z tego pliku należałoby przenieść do zwykłego pliku user.ltx. Pominę fakt, że grafika w LURK mi się nie podoba ze względu na swoją kolorystykę i bajkowość.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez RedDevill w 05 Lis 2011, 11:12

Nie zrozumieliśmy się do końca. :) Chodziło mi o wycięcie (usunięcie) tej nowej grafiki, po to, aby zostały tylko modyfikacje AI przeciwników (bo LURK zmienia głównie właśnie to).
Awatar użytkownika
RedDevill
Kot

Postprzez vandr w 05 Lis 2011, 11:23

W takim razie prościej byłoby pogrzebać w samych plikach scripts, ewentualnie coś w folderze config. Z tym, że większość zazębia się jedno o drugie i jeśli usuniesz coś co jest powiązane z czymś co pozostało w folderze to wtedy gra Ci wywali buga. To taka mrówcza robota.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive RedDevill.
vandr
Modder

Postprzez utak3r w 12 Lis 2011, 23:09

http://www.amk-team.ru/forum/index.php?showtopic=475

Co prawda zmienia parę innych aspektów AI, ale tylko na plus (rzucanie granatami, chowanie się, przeładowywanie, leczenie, zmiana kombinezonów itp.itd.).
Image
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 31 Lip 2023, 16:01
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości