[Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Postprzez Cromm Cruac w 24 Sie 2014, 11:19

Reinstalować. O starą gamedatę się nie martw, zostanie usunięta podczas reinstalacji.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Wczoraj, 00:55
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1077

Reklamy Google

Postprzez assire w 24 Sie 2014, 11:28

Kurde, myślałem że da się to jakoś prościej zrobić, chciałem zobaczyć jak bardzo zamęczę kompa trawą na 500m :P
assire
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2013, 22:31
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:14
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 8

Postprzez Cromm Cruac w 24 Sie 2014, 12:33

To skopiuj po prostu plik xrRender_R2.dll z \data\bin\grass\500m instalki do folderu bin gry
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian

Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive assire.
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Wczoraj, 00:55
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1077

Postprzez mayer99 w 24 Sie 2014, 13:50

Agrawen: Jedno pytanie jeszcze. Jak mnie nie wkurzy granie.
W jakim momencie można znaleźć SGI, Zawsze miałem sentyment do tej broni. Fn Fal jest świetny, ale warto porównać.
Z tego co wiem jest tylko 1... U stalkera w Kordonie, który pojawia się po powrocie z lab x18. Nie pamiętam jego imienia ( Wampir chyba ), ale zawsze tam jest i potrafi czasem zejść podczas akcji z najemnikami ;).
Co do AA2 jestem ogromnym fanem tego moda. Skończyłem wersję 2.04 grając bez ENB na max ustawieniach i gra była komfortowo stabilna, może w sumie 2-3 CTD w losowych miejscach. Korespondując z Vandrem testowałem 1-ą wersję 2.05 z ENB i po Jantarze idąc do Doktora w Agropromie gra zaczęła się sypać uniemożliwiając dalszą kontynuację. Vandr mówił, że to wina X-ray'a i że nic nie zostało zmienione względem wersji 2.04, ale wertując forum i MODDB coś chyba jest na rzeczy jednak. Mnie to zniechęciło skutecznie niestety... :/
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez Argawen w 24 Sie 2014, 15:21

mayer99 napisał(a):Agrawen: Jedno pytanie jeszcze. Jak mnie nie wkurzy granie.
W jakim momencie można znaleźć SGI, Zawsze miałem sentyment do tej broni. Fn Fal jest świetny, ale warto porównać.
Z tego co wiem jest tylko 1... U stalkera w Kordonie, który pojawia się po powrocie z lab x18. Nie pamiętam jego imienia ( Wampir chyba ), ale zawsze tam jest i potrafi czasem zejść podczas akcji z najemnikami ;).
Wiesz, że nie spotkałem tego Wampira. Fanatyka, to tak. Dzięki niemu mam FN Fala. Broń wymiata, tylko ammo drogie. Co dziwne znalazłem wszystkie obokany, obydwa L85( lekki i wyważony), Grozę Proto( od prototypu) SGI snajperskiego( 2 szt). Ktoś pisał, że w Czerwonym Lesie będzie dużo broni na 9x39 i amunicji. U mnie mieli tylko kałachy, obokany i oczywiście SWD2.
mayer99 napisał(a): Korespondując z Vandrem testowałem 1-ą wersję 2.05 z ENB i po Jantarze idąc do Doktora w Agropromie gra zaczęła się sypać uniemożliwiając dalszą kontynuację. Vandr mówił, że to wina X-ray'a i że nic nie zostało zmienione względem wersji 2.04, ale wertując forum i MODDB coś chyba jest na rzeczy jednak. Mnie to zniechęciło skutecznie niestety... :/
Przestałem chodzić do Jantaru, na razie mam spokój. Czeka mnie jeszcze Prypeć i elektrownia.
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Dołączenie: 06 Gru 2013, 15:30
Ostatnio był: 26 Wrz 2019, 13:46
Kozaki: 7

Postprzez mayer99 w 24 Sie 2014, 15:32

To jeszcze bro masz M110 Sass - najlepsza broń w grze IMAO i H&K G36c. Z tymi giwerami + saiga przeszedłem całą AA2 wersja 2.04. Ten stalker Wampir (?) był w obu wersjach w Kordonie jak pisałem po x18, potrafi się chować po piwnicach. Jak chcesz wiedzieć gdzie są to:
:

M110 Sass jest w tunelu z anomaliami w dziczy przy zwłokach Gordona Freemana :E lub u dowódcy posterunku Wolności w Magazynach Wojskowych przy barierze. H&K G36c jest u dowódcy grupy stalkerów w Dolinie Mroku - ta ekipa, która próbuje cię naciągnąć na $$ przy sprzedaży Gauss'a.
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Postprzez Argawen w 24 Sie 2014, 15:37

SASa mam, G36 mogę kupić od Łukasza. Wolę AKS Specnaz. Na bliską walkę wolę bez lunetki, nawet jak ma małe powiększenie. Więcej widać otoczenia z kolimatorem Specnazu. Sajga wymiata, szczególnie z lunetą i pociskami kulowymi. Prawie całe podziemia w Czerwonym Lesie z nią przeszedłem.

PS. Wybiorę się do Kordonu i poszukam tego Wampira.
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Postprzez mayer99 w 24 Sie 2014, 15:42

Ale G36c to inna broń niż "klasyczne" H&K G36 znane ze Stalkerów. Taki submachine gun bardziej i wygląda zajefajnie, polecam ;)
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Postprzez Argawen w 24 Sie 2014, 15:46

To może się wybiorę do Doliny. Nawet było zlecenie na jednego gościa. Nie miałem serca robić zleceń na stalkerów i tego dezertera w Agropromie.

PS.
Właśnie znalazłem SIGa i LR300SR u najemników. Tak przypadkiem do nich wpadłem.
:

Image

Co jest ?
Właśnie sobie chciałem wczytać ostatni save i znowu wylot. Zaczyna się to robić nagminne.
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Postprzez assire w 25 Sie 2014, 14:08

Ehh, też to mam CTD bez loga przy wchodzeniu/wychodzeniu z magazynów...
Ku*wa, nawet twardy sejw się wywala...

EDIT: wsio jasne, mając więcej niż 5-6 aktywnych questów gra zalicza crasha przy wczytywaniu.. Suuuuper.
assire
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2013, 22:31
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:14
Kozaki: 8

Postprzez Argawen w 25 Sie 2014, 17:48

Instalka od nowa Cienia, instalka Autumn, zapis w barze ok, przejście na magazyny ok. Wczytanie save z magazynów ok. Przejście na radar wywala. Próba odczytu save z magazynów wywala z logiem. Nawet się boję wczytywać z baru.
Kod: Zaznacz wszystko
0023:717251D9 MSVCR80.dll, memcpy()
0023:05F83B02 xrNetServer.dll, IPureClient::OnMessage()

[error][     126]    : Nie można odnaleźć określonego modułu.

Nawet wywaliłem trochę savów, zostawiłem z 10 ostatnich.

PS.
Właśnie znalazłem G36, SIGa 220. Tam gdzie SIGa 550.
Ale oczywiście wywaliło mnie z tym logiem
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CInifile::r_section
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 342
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't open section 'burer_weak'

stack trace:

Gdzieś ktoś coś pisał o tym.
http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=49&t=14123&p=303254&hilit=%27burer_weak%27#p303254
Ktoś znalazł na to radę ?
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Postprzez Kudkudak w 25 Sie 2014, 19:07

http://www.moddb.com/mods/autumn-aurora ... rom-yantar

vandr tutaj napisał dlaczego wywala wam sejwy i opisuje problem silnika X-Ray. Teraz już będziecie wiedzieć, że problem nie leży po stronie moda ale silnika.

Polecam też przenieść się na moddb na ten czas, bo vandr dostał bana i nie będzie w stanie odpowiadać na Wasze pytania. Zażalenia do naczelnego pizdryka forum.
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

PoprzedniaNastępna