[Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Postprzez mati24300 w 23 Sie 2014, 01:43

Cromm Cruac napisał(a):
mati24300 napisał(a):
Kod: Zaznacz wszystko
[error]Arguments     : Can't open section 'burer_weak'

Czy to się zdarzyło zaraz po blowoucie? Nie ma innego odwołania do burer_weak jak tylko w spawnie mutków po blowoucie. A i ten został zablokowany więc pojęcia nie mam czemu taki log wyskoczył.

Właśnie nie. Po prostu byłem w Prypeci, strzelam się z Monolitowcami i nagle wylot. Wczytuje save i znowu wylot. No to wczytałem inny i czekałem sobie i patrzyłem na zegarek w grze i równo o 4.21 wywalało grę. Zrobiłem tak jak Pangia napisał i gra poszła dalej. O 4.21 respawnował się burer :P Tak w ogóle to ostatni blowout miałem jakoś wysypisku na początku gry, a później żadnego :/
Awatar użytkownika
mati24300
Kot

Dołączenie: 10 Lis 2009, 19:01
Ostatnio był: 11 Maj 2024, 03:55
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 8

Reklamy Google

Postprzez vandr w 23 Sie 2014, 01:48

Bo blowout występuje co 9-18 godzin i tylko przy pogodzie pochmurnej/deszczowej/burzowej/mglistej. Po prostu miałeś pecha.

Witam, gra wylatuje przy ładowaniu nowej gry

Zainstalowałeś wersję Full dynamic lighting a odpalasz ją na statyku. Jak chcesz grać na statyku to zainstaluj wersję R1, a jak na dynamiku to R2 i upewnij się że masz włączony Pełne Dynamiczne Oświetlenie w opcjach gry.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez Argawen w 23 Sie 2014, 12:52

Właśnie coś takiego mi wyleciało w Jantarze.
FATAL ERROR

[error]Expression    : res!=-1
[error]Function      : get_rank
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\ui\Restrictions.cpp
[error]Line          : 34
[error]Description   : cannot find rank for
[error]Arguments     : wpn_walther(protection_outfit)

stack trace:

Scheduler tried to update object rostok_stalker_zombied_0005
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Dołączenie: 06 Gru 2013, 15:30
Ostatnio był: 26 Wrz 2019, 13:46
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 7

Postprzez vandr w 23 Sie 2014, 13:06

Zmieniałeś na własną rękę coś z plikami .dll? (FovSwitcher albo coś w tym stylu)? Typowy log dla tego typu praktyki. Log się powtarza czy jednorazowy?
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Argawen w 23 Sie 2014, 13:17

Na własną rękę nic nie zmieniałem z FovSwitcherem, wybierałem tylko przy instalacji. Zdaje się, że 83 lub 85( dla 16x10). Innych plików dll nie ruszałem.
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Postprzez Pangia w 23 Sie 2014, 13:42

No to to będzie chyba dziura w mp_ranks.ltx – zastrzeliłeś zombie, upuścił broń i jajo. Dopisz do tego pliku na końcu linii z broniami (będzie taka jedna baaaaaaardzo długa) przecinek za ostatnią, później wpn_walther(protection_outfit) i zapisz. Chociaż nie sądzę, żeby taka broń istniała, to jednak przynajmniej wykluczysz tę możliwość, o ile vandr nie zrobi tego wcześniej.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Argawen w 23 Sie 2014, 13:56

Następny wylot z przejścia z Jantaru do Dziczy
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CInifile::r_section
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 342
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't open section 'ac'

stack trace:
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Postprzez vandr w 23 Sie 2014, 14:00

Pangia napisał(a):No to to będzie chyba dziura w mp_ranks.ltx – zastrzeliłeś zombie, upuścił broń i jajo. Dopisz do tego pliku na końcu linii z broniami (będzie taka jedna baaaaaaardzo długa) przecinek za ostatnią, później wpn_walther(protection_outfit) i zapisz. Chociaż nie sądzę, żeby taka broń istniała, to jednak przynajmniej wykluczysz tę możliwość, o ile vandr nie zrobi tego wcześniej.

Nie, to nie ma żadnego związku. AA2 ma schackowane XrGame odnośnie mp_ranks. Z kolejnego loga:

Can't open section 'ac'

Widzę, że silnik Ci spaprał sejwa. :) Tak więc wszystko wiadome. X-Ray zwariował i zaczął kaszleć, tak więc stąd powyższy log z mp_ranks, który nie miał prawa się zdarzyć. Sejwa możesz uratować jedynie poprzez wczytanie jakiegoś z poprzedniej lokacji (pisaliśmy o tym wyraźnie) i spróbować kontynuować grę. Niestety, to się zdarza. Miałem identyczną sytuację w Complete 2009 i Powrocie Szramy.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia.
vandr
Modder

Postprzez Argawen w 23 Sie 2014, 14:24

OK. Wgrałem poprzednią lokację i jest wszystko dobrze. Zostawić ten wpis w mp_ranks z waltherem ?
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Postprzez vandr w 23 Sie 2014, 14:27

Nie grzebaj nic w mp_ranks. To nie wina moda, tylko silnika. I rób kilka twardych sejwów na każdą lokację (na wszelki wypadek).
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Argawen w 23 Sie 2014, 14:38

vandr napisał(a):.... I rób kilka twardych sejwów na każdą lokację (na wszelki wypadek).
Tego już nauczyłem się po Misery.
Dzięki.

PS.
Niestety, wciąż mam wyloty z przejściem z dziczy do Jantaru lub z powrotem( udało mi się raz wejść do Jantaru, by sprzedać arty. Co z tego, jak wywaliło mnie przy powrocie.). Na innych lokacjach nie zdarzyło mi się. No, raz na magazynach, ale tam wgrałem save z początku mapy i poszło ok.

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CInifile::r_section
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 342
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't open section 'ac'

stack trace:

Jedno pytanie jeszcze. Jak mnie nie wkurzy granie.
W jakim momencie można znaleźć SGI, Zawsze miałem sentyment do tej broni. Fn Fal jest świetny, ale warto porównać.
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Argawen
Stalker

Postprzez assire w 24 Sie 2014, 11:00

Pytanie: Jak zmienić celowniki i zasięg rysowania trawy? Trzeba instalować od nowa? Bo w rarze nie widzę nigdzie exe do zmiany ustawień..
assire
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2013, 22:31
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:14
Kozaki: 8

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości