[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez Monolit w 20 Sie 2008, 12:34

Mam pytanie czy w OL można dołączyć do jakiejś frakcji? A jak można to kiedy?
Monolit
Kot

Dołączenie: 17 Sie 2008, 15:21
Ostatnio był: 22 Sie 2008, 11:11
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez R1FL3 w 20 Sie 2008, 13:13

W OL 2.2 można dołączyć do każdej frakcji, gdy pogadasz z przywódcą którejś frakcji.

W OL 2.0 i 2.1.1 trzeba instalować mini moda, żeby dołączać do frakcji (do Powinności i do Ekologów można zapisać się u Sida).
Image

"Si Vis Pacem, Para Bellum"
Awatar użytkownika
R1FL3
Tropiciel

Dołączenie: 17 Lut 2008, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2010, 02:30
Miejscowość: Ośno Lubuskie
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez Lionix w 20 Sie 2008, 13:17

?? ja nic nie instalowalem, i dolaczylem do powinnosci i woromina...kazal jakis wierszyk odwalic i juz ;d

OL 2.2 ? a skad go sciagnac? on jest nowszy od 2.1.1?
Awatar użytkownika
Lionix
Stalker

Dołączenie: 29 Lip 2008, 01:21
Ostatnio był: 17 Paź 2015, 16:09
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 8

Postprzez CLEAR SKYline w 20 Sie 2008, 13:20

W 2.1 można dołączyć tylko do Powinności. Żeby dołączyć np. do Wolności czy Wojskowych potrzebny jest dodatek.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez -f- w 20 Sie 2008, 14:00

Jak wyżej pisałem, mam 1.0006, na to OL 2.2, "zainstalowałem" na to AM RC1, potem OL+AMRC1 merge. No i gram sobie, gram... dużo giwer w różnych rodzajach, fajno, fajno... dochodzę do tego kompleksu co trzeba z Mole/Kretem pogadać i w zasadzie tam pojawiają mi się efekty od elektrowni, te ostatnie, czerwone niebo itd., przy czym nawet filmik który jest po zabiciu tego czegoś w X18 mi się pojawił (ten ze szczurami czy co to to jest) - a chyba nie miał prawa? o_O Mogą się pojawić wcześniej, jak się prześpię w śpiworze... :-|
To normalne?
-f-
Kot

Dołączenie: 12 Sie 2008, 18:49
Ostatnio był: 05 Wrz 2008, 16:01

Postprzez krasny99 w 20 Sie 2008, 14:02

Znowu mam problem, zrobiłem wszystko wg instrukcji gra chodzi dobrze tylko niemam ikon przedmiotów tylko jakieś bazgroły, nie ważne czy u sida czy w skrzynce jakiejś czy u mnie w plecaku zawsze to samo.

To są takie filmiki dodane przez twórców żeby ci się nie nudziło jak śpisz :wink:
krasny99
Kot

Dołączenie: 07 Lut 2008, 14:38
Ostatnio był: 01 Paź 2014, 07:50

Postprzez -f- w 20 Sie 2008, 14:08

No nie nudziło mi się, 3 razy wczytywałem bo mi postać zginęła od promieniowania i krwawienia, ostatecznie wyszedłem z tego żywy ale bez mediktów. Więc pytam się: czy to jest normalne?! :-x
-f-
Kot

Postprzez krasny99 w 20 Sie 2008, 14:11

Kurczę przecież ci napisałem że to twórcy moda dodali takie filmiki jak śpisz w śpiworze, czasem są szczury czasem kruki a czasem bicie serca. To jest normalne, właściwe filmiki będziesz miał w normalnym momencie.

A to czerwone niebo to blowout trzeba było się gdzieś schować jak inni to by ci nic nie było. I to te z jest normalne.
krasny99
Kot

Dołączenie: 07 Lut 2008, 14:38
Ostatnio był: 01 Paź 2014, 07:50

Postprzez xyz_pl w 20 Sie 2008, 14:13

krasny99 napisał(a):Znowu mam problem, zrobiłem wszystko wg instrukcji gra chodzi dobrze tylko niemam ikon przedmiotów tylko jakieś bazgroły, nie ważne czy u sida czy w skrzynce jakiejś czy u mnie w plecaku zawsze to samo.

Ściągnij to:
http://www.megaupload.com/?d=N2U67HA1 (było już wcześniej w tym temacie, powinno pomóc)

xyz_pl
Wygnany z Zony

Dołączenie: 10 Maj 2008, 00:28
Ostatnio był: 07 Sie 2013, 01:25
Miejscowość: Wrocław
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez -f- w 20 Sie 2008, 14:16

Kij już z filmikiem. Chodzi mi o efekt elektrowni. Cały ekran zaczął się trząść, nawet wrogowie (w tym wypadku wojskowi) uciekali gdzie pieprz rośnie, po chwili moja postać zaczęła jęczeć. :-D Patrzę co jest grane? A tu hp schodzi. Po chwili pojawiła się ikonka od promieniowania, po dłuższej chwili dodatkowo ta od krwawienia. Kosztowało mnie to 7-8 mediktów, czyli wszystkie jakie miałem w danej chwili. ;-] Niebo zrobiło się czerwone, a jak to wszystko ustało to moja postać dostała efekt granatu, czyli rozmazany ekran - który po chwili robił się czytelny - po chwili znowu rozmazany. Wytrzymałem tak 2 minuty, po czym wyłączyłem stalkera bo zaczęły boleć mnie oczy i głowa, 2 minuty takiego syfu wystarczyły.
Pytanie jest więc proste, czy TO jest normalne i czy czeka mnie więcej tego typu wątpliwych przyjemności?
Aha, doczytałem edycję posta na poprzedniej stronie. Dzięki. Bez spinki plz. :-D
Mam jeszcze takie pytanie: Mole byl ranny, pogryzły go psy, to go uleczyłem i wiadomo, zielony się dla mnie zrobił. Pojawiła mi się opcja, że może być moim kompanem. I tak chwilę z nim pochodziłem iiii... zdechł. :-/ Normalnie tak po prostu. :-D Idzie... i traaach, trup. To TEŻ jest normalne?! :-P
Ostatnio edytowany przez -f-, 20 Sie 2008, 14:35, edytowano w sumie 1 raz
-f-
Kot

Postprzez Lionix w 20 Sie 2008, 14:32

jezu tak to jest normalne, to jest zwarcie, jak sie zacznie to musisz sie gdzies schowac to nic ci nie bedzie :|

@

skad sciagnac OL 2.2 ?? bo w pierwszym poscie nie ma...on jest nowszy od 2.1.1? i co dodaje? :P
@ed

@down

heh no wiem o tej stronce "białasie" :wink: ale kurde nie moge znaleźć ;/ ale dzięki :wink:
Ostatnio edytowany przez Lionix, 20 Sie 2008, 14:43, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Lionix
Stalker

Dołączenie: 29 Lip 2008, 01:21
Ostatnio był: 17 Paź 2015, 16:09
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 8

Postprzez R1FL3 w 20 Sie 2008, 14:38

-f- napisał(a):Kij już z filmikiem. Chodzi mi o efekt elektrowni. Cały ekran zaczął się trząść, nawet wrogowie (w tym wypadku wojskowi) uciekali gdzie pieprz rośnie, po chwili moja postać zaczęła jęczeć. :-D Patrzę co jest grane? A tu hp schodzi. Po chwili pojawiła się ikonka od promieniowania, po dłuższej chwili dodatkowo ta od krwawienia. Kosztowało mnie to 7-8 mediktów, czyli wszystkie jakie miałem w danej chwili. ;-] Niebo zrobiło się czerwone, a jak to wszystko ustało to moja postać dostała efekt granatu, czyli rozmazany ekran - który po chwili robił się czytelny - po chwili znowu rozmazany. Wytrzymałem tak 2 minuty, po czym wyłączyłem stalkera bo zaczęły boleć mnie oczy i głowa, 2 minuty takiego syfu wystarczyły.
Pytanie jest więc proste, czy TO jest normalne i czy czeka mnie więcej tego typu wątpliwych przyjemności?
Aha, doczytałem edycję posta na poprzedniej stronie. Dzięki.

To jest normalka w OL'u. Taki efekt nazywa się zwarciem. Pojawia się to losowo, więc nie możesz przewidzieć kiedy będzie zwarcie.

@Lionix, "Różowy chłopcze" poszukaj na http://stalker.filefront.com/ , tam na pewno jest.
Image

"Si Vis Pacem, Para Bellum"
Awatar użytkownika
R1FL3
Tropiciel

Dołączenie: 17 Lut 2008, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2010, 02:30
Miejscowość: Ośno Lubuskie
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości