[Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Postprzez SkullDagger w 02 Lip 2014, 11:35

Czy to normalne że znaczniki wykonanych misji nie znikają z mapy?
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 15 Paź 2024, 19:57
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Reklamy Google

Postprzez Cromm Cruac w 02 Lip 2014, 13:07

Normalne to nie jest ale niestety czasem się zdarza. Błąd z vanilii.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 20:55
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1077

Postprzez Pietia Chudy w 03 Lip 2014, 23:50

Vandr, 16 grudnia wrzucałeś pliczek, który umożliwiał ustawienie sobie w konsoli wybranej pogody. Masz go jeszcze i mógłbyś gdzieś wrzucić?
Padający niemal non-stop deszcz zamęcza mojego staruszka-desktopa, poza tym co mi po grafice, jak w dzień muszę z nokto chodzić, żeby nie dać się zabić...
Będę wdzięczny :-)
"W Zonie i bez ciebie cudów nie brak"
"Żeby zrozumieć, co tu jest napisane, trzeba być magistrem biologii"
"Podobno macki pojawki przynoszą szczęście. Pijawce jakoś nie przyniosły"
"Miałeś już do czynienia z pijawkami, prawda? Jeśli nie, chcemy żeby to nastąpiło. Niestety nie mogę zdradzić Ci sekretów dotyczących eksperymentu. Poza tym chyba i tak źle by to wpłynęło na Twoją psychikę".
Awatar użytkownika
Pietia Chudy
Stalker

Dołączenie: 22 Lip 2011, 13:46
Ostatnio był: 24 Mar 2024, 17:26
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 27

Postprzez Mila w 15 Lip 2014, 15:53

Mógłby ktoś z uploadować AA2 na jakieś torrenty, albo jakiś serwer, gdzie nie przerywa mi połączenia przy pobieraniu? Nie mam strasznie szybkiego internetu, wręcz ślimak jak na te czasy, a takie torrenty, to dla mnie wybawienie, bo nie znam dnia, ani godziny kiedy zerwie mi połączenie podczas pobierania. To jest - Internet był - po prostu ot tak, przerwało mi pobieranie bez możliwości wznowienia. :mad:

EDIT: Oke, sam mod już pobrany. Teraz dodatki, lektor, patch i będzie gitara. Pewno dam jeszcze jeden Edit, jeśli mi to ruszy. :D
Awatar użytkownika
Mila
Stalker

Dołączenie: 28 Cze 2014, 16:30
Ostatnio był: 16 Lut 2019, 20:01
Miejscowość: Siedlce
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 13

Postprzez vandr w 20 Lip 2014, 10:08

Image

I galeria skrinów z wersji 2.05

:

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Junx, megashooter, Mila.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez megashooter w 20 Lip 2014, 20:46

Toż to fotorealistyczne. Niedlugo nie bedzie sie dalo poznać że gramy w grę. Całe comunnity powinno was nosić na rękach.
Awatar użytkownika
megashooter
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2012, 08:35
Ostatnio był: 29 Sie 2017, 13:21
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 12

Postprzez Mila w 21 Lip 2014, 08:17

God damnt! Żałuję, że mam takiego słabiaka... Vandr, możesz powiedzieć na jakim sprzęcie Ci tak działa gra? Ciekawi mnie, ile może kosztować. :D
Ogromny kozak za ten mod! Akurat ja się nie mogę nacieszyć wszystkim, w największych detalach i najwyższej rozdzielczości... Ale mam nadzieję, że kiedyś zagram w AA2 tak, by napawać się widokiem, jakie prezentują chociażby screeny. *Z ust mu ślinka cieknie.*
Awatar użytkownika
Mila
Stalker

Postprzez vandr w 21 Lip 2014, 08:25

Sprzęt taki sam jak od 5 lat.

Intel E5200 Dual Core 2.5 GHz
4GB DDR Ram 2
HD Radeon 4870
Win7 64 bit

Akurat nikt jeszcze nie narzekał na wydajność w AA2, nawet przy ENB Series, tak więc zachęcam do spróbowania, gdy wersja 2.05 będzie dostępna.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Mila w 21 Lip 2014, 10:44

Nie, nie. Nie narzekam. :D Owszem, mój laptop raczej za słaby jest na tego moda, bo czysty Cień Czarnobyla chodził okej i były tylko sporadyczne przycięcia. No tu jest trochę trudniej, ale da radę grać. :D Mam nadzieję, że się doczekam pogrania w moda na full. ^^
Awatar użytkownika
Mila
Stalker

Postprzez Cromm Cruac w 25 Lip 2014, 16:31

Filmik z nadchodzącego updejta

Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian

Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wheeljack, vandr, mayer99, Mila.
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 20:55
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1077

Postprzez mayer99 w 25 Lip 2014, 19:41

Rozumiem, że wszelkie zmiany które pojawią się wraz z patchem 2.05 są objęte ścisłą tajemnicą...? ;) Wiem z MODDB, że podniesiony zostanie poziom trudności, ale coś więcej...?
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez vandr w 25 Lip 2014, 20:04

Tajemnicą objęliśmy je raczej dla Moddb, bo nic tylko czekać na różnego rodzaju spam "dodajcie to, dodajcie jeszcze tamto..." a to wuja - nie dodajemy już nic i koniec kropka. ;)

Zmiany, nowości, poprawki:

:

-gwóźdź programu od Cromma, czyli blowouty specjalnie dostosowane pod AA2, które możecie obejrzeć na powyższym filmiku
-nieco utrudniona w stosunku do 2.04 rozgrywka poprzez usunięcie ułatwiających grę itemków na początku przygody (kombinezon najemnika w skrzyni na strychu, itp...)
-zmienione nagrody za zadania. Koniec z absurdami typu Korale Mamy za sprzątnięcie z 4 mięsaczy chlewni
-prawie wszystkie bronie mają nowe, zmienione animacje. Część pochodzi ze Schocker Mod do CoPa, a które przeportował r_populik.
-nowe odgłosy przyrody/podziemi, nowe sekcje ambientu, np "podwieczorek" czyli faza przejściowa pomiędzy "ambient_dzień/ambient_wieczór. Całkowicie odrębna i nowa sekcja odgłosów dla X-18
-szlify UI
-doszlifowane tekstury otoczenia
-dynamiczne smsy wysyłane przez Stalkerów, które napisałem od zera, by nadać im więcej atmosfery i dostosować je specjalnie do świata AA2. Właśnie są tłumaczone obecnie przez Trikstera.
-nowa muza na paru lokacjach
-przywrócony limit na zadania poboczne (macie dwa dni na ich wykonanie. W vanilli był jeden)

Na pewno zapomniałem o kilku rzeczach, ale sami je dostrzeżecie. Poza tym ciężko mówić, że będzie to patch. Wszystko na moddb z sekcji Download zostanie usunięte, a cały mod (czyli około 2gb paka już z zaimplementowanym update 2.05) będzie do ponownego ściągnięcia. W instalatorze znajdują się wszystkie dodatki i addony typu Thanato's Touch, Alternative Scopes, ENB, osobne ustawienia dla użytkowników statyka itp...

Tak to mniej więcej wygląda.

EDIT: Ale Crommowi to też flaszkę postawcie, bo nie tylko ja się oje*ałem. :realcaleb:
Ostatnio edytowany przez vandr, 27 Lip 2014, 11:01, edytowano w sumie 1 raz
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Argawen, Kałach, Plaargath.
vandr
Modder

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości