[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez Matthew w 10 Sie 2008, 13:11

Wielkie dzieki, zaraz zaczne z tym wszystkim kombinowac. Pytanie,czy to spolszczenie OL nie bedzie sie gryzlo z grą i spolszczeniem "podstawki" bez moda?

Co do modyfikowana nagród, nie skorzystam, bede mial na sumieniu,ze nieuczciwie, bo grzebanie w pilkach itd, ja tak mam:P Grac wtedy nie moge :] Filmiki poogladam,moze znajde moja "prawa reke". Dzieki

PS. w OL gralem bez patcha do niego. MAm skopiowac CALY PLIK Game Data, czy tylko te,ktore znajduja sie w jego wnetrzu skopiowac do starego juz game data? Nie chce spieprz*c sobie gry :/
Ostatnio edytowany przez Matthew, 10 Sie 2008, 13:17, edytowano w sumie 1 raz
" Złota Kula wypełnia tylko najskrytsze życzenia, tylko takie, które muszą się spełnić, bo inaczej nie ma już po co żyć!".

" Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!".
Awatar użytkownika
Matthew
Stalker

Dołączenie: 24 Maj 2008, 09:57
Ostatnio był: 25 Gru 2011, 14:47
Miejscowość: Piła
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Lionix w 10 Sie 2008, 13:14

nie bedzie sie gryzlo nie ma obaw :wink:
Awatar użytkownika
Lionix
Stalker

Dołączenie: 29 Lip 2008, 01:21
Ostatnio był: 17 Paź 2015, 16:09
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 8

Postprzez Terry w 10 Sie 2008, 13:22

Matthew napisał(a):Co do modyfikowana nagród, nie skorzystam, bede mial na sumieniu,ze nieuczciwie, bo grzebanie w pilkach itd, ja tak mam:P

I to mi się podoba! Ja także nie lubię takiego "oszukaństwa", że ludzie sobie dają 1000000 rubli za misje i exo, ale zawsze możesz sobie uczciwie zmodyfikować dodając wynagrodzenie bardziej odpowiadające twoim trudom wykonania misji...
Co do pytania to możesz zrobić jedno - sprawdzić. Na wszelki wypadek zrób kopię plików jakby nie działało. Jak się schrzani to wywalisz to i owo i wrzucisz stare pliki.
Image
"Nasi tak zwani przywódcy zniszczyli naszą kulturę...gospodarkę...
nasz honor! Oni zrujnowali nasz kraj więc my zrujnujemy ich!"
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 1

Postprzez krasny99 w 10 Sie 2008, 13:55

A ja mam następny problem mianowicie wiesza mi się sacharow w bunkrze koło tego szczura goniącego i nie chce do mnie podejść, a gdy zrobie quicksave i quick load w bunkrze to przechodzi przez textury i staje pomiędzy drzwiami do bunkra i koniec nawet 20 snorkór go nie ruszy :P Da się coś z tym zrobić czy zostaje tylko próba gry od nowa ?
krasny99
Kot

Dołączenie: 07 Lut 2008, 14:38
Ostatnio był: 01 Paź 2014, 07:50

Postprzez CLEAR SKYline w 10 Sie 2008, 14:05

Ha! Nie tylko ja mam ten problem! Najlepszym rozwiązaniem byłoby usunięcie "okienka" i wbicie się tam, ale czy da się tak go przechutrzyć?
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Ulubiona broń: Black Kite

Postprzez portals w 10 Sie 2008, 14:15

Znalazłem nie przetłumaczy dialog gdy obroniłem Barierę przed monolitami
Screan w załączniku
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30

Postprzez Matthew w 12 Sie 2008, 11:29

Wszystko działa jak nalezy i moge cieszyc sie pelnia szczescia. Troch wagi brakuje kiedy okradlem magazyn wolnosci, i jestem obladowany pancerzami. Ale przezyje, zaczne poszukiwania Wintara, wtdy dopiero udam sie nad Jantar. Pozdrawiam.

kilka kolejnych pytań:

1. Czy na terenie Prypeci jest npc,który naprawi mi ekwipunek ? (Znalazłem sprzedawce,ale nie naprawia...
2. Czy na terenie Prypeci jest jakaś skrytka czy inne miejsce,gdzie mógłbym bezpiecznie przechować artefakty,amunicje,apteczki,bronie,na przyszłość,kiedy będe wracał z elektrowni ?
3. Czy od OL powoduje zmniejszenie tych informacji w pda typu "Jakis stalker zginal w anomali,trzeba zbadac co mial przy sobie" "Zostawilem tu swoj plecak podczas ucieszki. Jak wróce,to go zabiore" ? Pamiętam,że bez OL było tego o wiele więcej niz teraz. Na Prypeci nie mam w ogóle, tak samo z Czerwonym lasem, jedynie w Magazynach wojskowych miałem...2 takie "znajdźki".
" Złota Kula wypełnia tylko najskrytsze życzenia, tylko takie, które muszą się spełnić, bo inaczej nie ma już po co żyć!".

" Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!".
Awatar użytkownika
Matthew
Stalker

Dołączenie: 24 Maj 2008, 09:57
Ostatnio był: 25 Gru 2011, 14:47
Miejscowość: Piła

Postprzez xyz_pl w 12 Sie 2008, 14:31

Tak jak poprzednicy, występuje problem z Sacharowem. U mnie nawet nie podchodzi do Krugłowa tylko stoi w głębi pomieszczenia. Proszę kogoś "fachowego" o przyjrzenie się temu...

xyz_pl
Wygnany z Zony

Dołączenie: 10 Maj 2008, 00:28
Ostatnio był: 07 Sie 2013, 01:25
Miejscowość: Wrocław

Postprzez HollowVooDoo w 12 Sie 2008, 17:18

U mnie występuje coś takiego że krugłow z sacharowem stoją naprzeciw siebie, ale mogę z nimi zagadać, taki bug widać.

Jest jeden najbardziej denerwujący mnie błąd, ten błąd to optymalka tego moda, jak go mam to musze wszystkie suwaki wziąśc na minimum oraz statyczne oświetlenie. Na czystym stalkerze gram na średnich z FDL. Też spotkaliście się z czymś takim?
Awatar użytkownika
HollowVooDoo
Tropiciel

Dołączenie: 20 Lip 2008, 22:09
Ostatnio był: 11 Lip 2021, 21:50
Miejscowość: Zona,Wysypisko
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 9

Postprzez krasny99 w 12 Sie 2008, 22:28

Co do krugłowa to ja sobie poradziłem tak że podmieniłem jego pliki na te z obliviona bez AM i działa z tym że niema nowych broni do sprzedania. Po wykonaniu questów dla niego można spowrotem wrzucić AM i bendzie miał bronie.
krasny99
Kot

Dołączenie: 07 Lut 2008, 14:38
Ostatnio był: 01 Paź 2014, 07:50

Postprzez CLEAR SKYline w 12 Sie 2008, 22:56

Konkretnie, o który plik/i Ci chodzi? Tylko handlowe?

Co do tej zawiechy, to jest raczej długoterminowa. Na savie z forum przy pierwszym spotkaniu z psorkiem wsio cacy, ale przy późniejszych stoi przy ladzie zwiachany, ale dalej nie ma opcji "Rozmawiaj"

Jeszcze co ciekawego: Penetrując mapę natknąłem się na coś dziwnego. Znalazłem ikonę z :?: , a w podpisie było "tear beads", czy coś w ten deseń, a wszystko oprawione w polecenie skryptu, jak to jest przy brakującym opisie. Wiem, że od razu przypomniała mi się jakaś recepta. Po chwili już tego tam (na mapie) nie było. Jak doszedłem na miejsce (gdzieś koło blokady w Barze od Wysypiska, w schronie, jest tam galareta), też nic nie znalazłem. Stąd moje pytanie: Czy przypadkowe (lub nie do końca przypadkowo) powstałe artefakty mogą być zaznaczane na mapie? Czy artefakt może się zrespawnować na anomalii i transmutować?
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Ulubiona broń: Black Kite

Postprzez SkaterO w 13 Sie 2008, 13:20

Ja natomiast mam inny problem natomiast gdy wchodzę do strefy baru (zaraz po "zmianie poziomu") dostaje Crusha. Macie na to jakiś sposób?

Mam Polski orginał v.1006 + OL 2.1.1
Awatar użytkownika
SkaterO
Kot

Dołączenie: 10 Lut 2008, 13:48
Ostatnio był: 21 Sie 2008, 18:40

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości